Restaurant 56 Grader byder på kurateret fremtidsmiddag til første Food for Thought

Intet concept uden dinner. Derfor er Udviklingsplatformen for Scenekunst indgået i et samarbejde med restauranten 56 Grader, som skal stå for at kuratere middagen til Food for Thought: Scenekunst og Futurisme.

Food for Thought er Udviklingsplatformens for Scenekunstns nye, kuraterede filosofiske dinner concept. Her skal gæster på baggrund af et tematisk oplæg udforske nye perspektiver for scenekunst og kulturbranchen. Til Udviklingsplatformens første Food for Thought: Scenekunst og Futurisme zoomer vi ud fra vores kreative dagligdag og undersøger, hvad fremtidens scenekunst skal og kan være. Og vi undersøger, hvordan den kan opleves, hvis vi kan tænke i helt nye formater og historier.

Samarbejde med anerkendt restaurant

I 1744 blev Charlotte Amalies Bastion opført som ammunitionslager for den danske søflåde, men huser i dag restaurant. 56 Grader dækker over den danske nærhed og restaurantens filosofi: økologi, bæredygtighed og gode lokale råvarer efter sæson. I køkkenet hos fremtrylles udsøgt nordisk kogekunst og husmandsretterne nyfortolkes med respekt for årstidens råvarer. 

Til Food for Thought: Scenekunst og Futurisme, sørger 56 Grader for at kuratere en middag, som passer ind i aftenens filosofiske tema.

Fremtidsforsker holder oplæg

Aftenen sættes i gang med et oplæg af futurist Nicklas Larsen fra Instituttet for Fremtidsforskning. Nicklas underviser bl.a.  på Scenekunstskolens nye kandidatuddannelse med fokus på at skabe nye fortællinger om fremtiden og han rådgiver flere kulturinstitutioner i fremtidstænkning.

Når aftenen er omme, håber vi, at gæsterne har diskuteret nye skabelsesmetoder, nye kunstneriske udtryk og nye idéer og går hjem med en oplevelse, som kan så nogle fremtids-frø i scenekunsten.

Food for Thought: Scenekunst og Futurisme

Dato: Torsdag den 6. oktober 2022 kl. 17.00 – 20.00

Sted: 56 Grader, Krudtløbsvej 8, 1439 København

Tilmeldingslink finder du her

Tilmeldingsfrist: den 26. september 2022 kl. 23.59

Vi prioriterer tilmeldinger fra professionelle scenekunstnere og producenter fra det frie felt (både freelance og fra kompagni/organisation), hvor der er en tydelig interesse i fremtidens scenekunst, specielt kunstneriske udtryk, historier og formater. Op til 30 tilmeldte.

Det er gratis at tilmelde sig. Men vi er nødt til at operere med et no show fee på 250 kr.

Om Food for Thought

Food for Thought er et nyt, kurateret, filosofisk dinner concept udviklet af Udviklingsplatformen for Scenekunst. Vi byder på et oplæg ved en ekspert indenfor et tema, der skal sætte diskussionen i gang.

Mens vi spiser, diskuteres temaet, og sammen med de andre gæster udforsker vi de nye perspektiver for scenekunst og kulturbranchen. Aftenen byder både på udfordrende visioner, perspektiver og sparring, samt lidt lækker mad, som reflekterer aftenens tema.

Eventen er eksklusiv med et begrænset antal deltagere og en bordplan, som matcher hver gæst med andre engagerede kunstnere og kulturinteresserede i en samtale om, hvad scenekunst kan og skal være. Vores gæster går ikke bare hjem mætte af mad. Men også fulde af input, overvejelser, visioner og ikke mindst håb for scenekunstens fremtid.

Læs mere om Food for Thought