Dansk scenekunst i Kina – Turnesucceser, samarbejder og kulturmøder

Kina er i stigende grad et interessant land for dansk scenekunst. Både som samarbejdspartner og som destination for dansk turne-virksomhed. I løbet af de sidste par år er Kina blevet genstand for flere officielle danske kultursatsninger, hvilket kun øger landets status som en prioriteret kulturdiplomatisk partner for Danmark.

Specielt dansk børneteater har haft succes i Kina. I dette halvdagsseminaret kan du møde flere aktører, der har stor indsigt i og erfaring med at samarbejde med kinesiske partnere og turnere i Kina. Mød bl.a. Eric Messerschmidt, Direktør for Det Danske Kulturinstitut i Bejing og Henrik Køhler, Direktør for Teatercentrum, som har været i Kina flere gange og som sidder på stor kompetence om hvordan dansk børneteater kan og har positioneret sig på det kinesiske marked.

Som case kan du bl.a. møde disse to kompagnier, der på hver deres måde har opnået succes i Kina: 
  • Louise Beck fra Platformen OPE-N, som har skabte ”Looking for Courage” i samarbejde med Sifenlv New Media Studio in Beijing.
    Oplæg: “Kunsten at arbejde under censur”.
  • Jimbut Jun Feng og Gritt Uldall-Jessen, som begge udgør den kunstneriske ledelse i Nydanskeren Jimbuts Kulturforening, der arbejder tematisk, indholdsmæssigt med Danmark-Kina-relationer som et kunstnerisk materiale. Deres forestillinger består ofte af co-produktioner med kinesiske scenekunstnere eller scenekunstgrupper.
    Oplæg: “Danmark-Kina-relationer som et kunstnerisk materiale”.
Sted: Udviklingsplatformen, Otto Busses Vej 5A BYG 48, 2450 København SV

Arrangør: Udviklingsplatformen og Teatercentrum

Tilmeld dig senest 30. august via dette link.

Kom gerne i god tid. Fra kl. 12.30 serverer vi kaffe, kage og frugt.
Topbillede: PR billede. Looking for Courage af OPE-N