Det Frie Felts Festival 2021 – KBH

18. – 25. januar.

OBS: Det Frie Felts Festival har aflyst alle onsite forestillinger pga. Corona.
Alle online arrangementer gennemføres. 


Der arbejdes målrettet på Det Frie Felts Festival med en præsentation af forskellige scenekunstneriske formater, genrer og udtryksformer. Det Frie Felts Festival har til formål at skabe synlighed omkring det frie felts kunstneriske værdi, dets samfundsmæssige nødvendighed og nationale såvel som internationale gennemslagskraft. Her præsenteres yngre såvel som erfarne kunstnere med forskellige baggrunde, referencer og fagligheder og med eksperimenterende udtryksformer. De har baggrund i koreografi, fysisk teater, scenekunstnerisk tekst, performance, lydkunst og billedkunst.

Se programmet for årets festival.


Programmet for festivalen er blevet tilrettelagt af et kuratorteam på fire personer, som i år har bestået af den svenske koreograf, performer og filmkunstner Gunilla Heilborn, den tværæstetiske billedkunstner Signe Klejs, dramatiker og dramaturg Gritt Uldall-Jessen og iscenesætter og performer Erik Pold, der har valgt 16 produktioner blandt 65 indsendte forslag.

Det Frie Felts Festival blev afholdt første gang i 2014. Den har indtil videre været afholdt fem gange og har præsenteret over 70 værker fra det frie felt.

Denne sjette udgave af festivalen finder sted på Teaterøen og Copenhagen Contemporary i København, Bora Bora, Åbne Scene, Kedlen og i foyeren på Godsbanen i Aarhus, Teater Katapult samt stedspecifikke lokationer. De to parallelprogrammer ved Den Danske Scenekunstskole (DDSKS) og HAUT, der indgår i festivalen, finder sted – udover de allerede nævnte scener og steder – på DDSKS på Holmen og DDSKS i Aarhus samt Teater Republique.

Udviklingsplatformen for Scenekunst er samarbejdspartner på Det Frie Felts Festival 2021 sammen med: Teaterøen, Copenhagen Contemporary, Bora Bora, Åbne Scene, Godsbanen, Teater Katapult, Performing Arts Platform, HAUT, DDSKS København og Aarhus og KanonProduktion.