Fyraften på Platformen – BAGOM C!CAF Copenhagen Circus Arts Festival

Hvorfor, hvordan, hvorhen og for hvem?

Med udgangspunkt i erfaringerne fra første udgave af C!CAF vil Kitt Johnson fortælle om vision, relevans, formater, kuratering og publikum/deltager relation for den nye festival.


Kort om C!CAF festivalen:

C!CAF er en biennale – og vol. 1 kom til verden i marts 2019. En lille ny cirkusbastard: 9 dage, 9 forestillinger, 6 workshops, 5 grupper, 3 byer, 3 talks og 1 kritikerværksted.

C!CAF kalder sig en Circus Arts Festival i erkendelse af genrens eksplosive kunstneriske udvikling: Gennem de seneste 3-4 årtier har nycirkusgenren foldet sig ud, formeret og forgrenet sig. Fra en anarkistisk undergrundsbastard til dét væld af forskelligartede hybrider, der i dag tegner feltet.

C!CAF nedsætter sig der, hvor grænsen mellem cirkus og kunst ikke længere er af betydning. Hvor konceptuelle greb, teknisk innovation, scenekunstneriske strategier, ny teknologi, kritisk tænkning og kropslig ekvilibrisme frygtløst blandes.

C!CAF er udsprunget af og solidt funderet i det samarbejde, som Kitt Johnson siden 2015 har haft med CircusNext: Et EU støttet program, søsat af den franske organisation Jeune Talents Cirque Europe. CN’s formål er – inden for en kulturel og kunstnerisk europæisk kontekst – at identificere, stimulere, støtte og promovere innovative nycirkuskunstnere. CN består af 17 platformpartnere, en ekstern jury på 14 medlemmer og desuden 30 løst tilknyttede europæiske partnere i 17 lande. Festivalen er således forankret lige i hjertet af europæisk nycirkuskunst med adgang til vægtige kunstneriske, strukturelle og akademiske netværker inden for feltet.  En adgang, der ikke ellers er tilgængelig i Danmark. Kitt Johnson har været jurymedlem siden 2015.

 

Konceptet for FYRAFTEN PÅ PLATFORMEN er simpelt og uformelt: Vi lægger hus til på Otto Busses Vej og inviterer en scenekunstner, en producent eller et kompagni til at vidensdele omkring et særligt erfaringsområde, efterfulgt af spørgsmål og diskussion. Vi slutter af med et glas og fri mingling.

STED: Udviklingsplatformen for Scenekunst, Otto Busses Vej 5a, bygn 048, 2450 Kbh SV(tast ‘Udviklingsplatformen’ i Google maps).

TILMELD DIG HER – ALLE ER VELKOMNE!