Fyraften på Platformen – Kritik og formidling af den eksperimenterende scenekunst?

Bliver den uafhængige og eksperimenterende scenekunst – herunder performance, koreografi og det tværdisciplinære kunstfelt – dækket og diskuteret tilstrækkeligt i de danske medier? Mangler vi et sprog, et netværk og en formidling, som kan være med til at udvikle, udfolde og diskutere feltet?

Til dette FYRAFTEN PÅ PLATFORMEN arrangement skal vi diskutere, hvad der mediemæssigt er brug for (og ønsker om) i branchen. Motivationen for denne diskussion er ambitionen om at etablere en digital platform, som skal udvide scenekunstens læserskare og samtidigt eksperimentere og udvikle sprog og medie for den uafhængige scenekunst.

Vi får besøg af Mette Garfield, scenekunstanmelder, skribent samt tidligere redaktør af ISCENE og Teater1, som skal fortælle om et (forhåbentligt) nyt nordisk digitalt initiativ, der skal formidle og udfolde det eksperimenterende scenekunstfelt til branchen samt andre interesserede læsere. Danjel Andersson, ny leder af Dansehallerne og tidligere administrerende direktør for MDT (Moderna Dansteatern) i Sverige, vil perspektivere med sin viden om svenske medier og disses dækning af dans, koreografi og scenekunst. Desuden vil performancekunstner, forsker og kurator Cecilie Ullerup-Schmidt komme med eksempler på nuancerne i politiske og diskursskabende debatter fra den tyske scenekunstkritik.

 

Konceptet for FYRAFTEN PÅ PLATFORMEN er simpelt og uformelt: Vi lægger hus til på Otto Busses Vej og inviterer en scenekunstner, en producent eller et kompagni til at vidensdele omkring et særligt erfaringsområde, efterfulgt af spørgsmål og diskussion. Vi slutter af med et glas og fri mingling.

STED: Udviklingsplatformen for Scenekunst, Otto Busses Vej 5a, bygn 048, 2450 Kbh SV(tast ‘Udviklingsplatformen’ i Google maps).

TILMELD DIG HER – ALLE ER VELKOMNE!