Fyraften på Platformen – Kuratering

Kuratering er et begreb, som er opstået inden for billedkunsten og derfor er det naturligt at skæve til den del af kunstverdenen, når vi taler om kuratering. Men hvordan kan vi lade billedkunstens brug af kuratering inspirere os samtidig med, at vi tilpasser begrebet til scenekunsten?

Vi har inviteret to institutioner, som hver især arbejder med kuratering i et tværæstetisk perspektiv på grænsen mellem billedkunsten og andre kunstarter.

Mød Trine Friis Sørensen postdoc ved Kunsthal Aarhus og Aarhus Universitet og programansvarlig for masteruddannelsen MA Curating og Christian Skovbjerg Jensen direktør for  Inter Arts Center i Malmø og hør dem fortælle om deres syn på kuratering, og hvordan de arbejder med at udvikle kuratering i deres organisationer i et tværæstetisk perspektiv.

Fyraftensarrangement har fokus på at øge kendskabet til kuratering og debattere, hvordan vi kan bruge kuratering i scenekunsten. Ideen er udsprunget af et nyopstartet kuratorforum med repræsentanter fra en række scenekunstnere og organisationer i København efter initiativ af Astrid Hansen Holm, Naja Lee Jensen og Tanja Diers. Kuratorforummet vil moderere fyraftensmødet.

 

 

Konceptet for FYRAFTEN PÅ PLATFORMEN er simpelt og uformelt: Vi lægger hus til på Otto Busses Vej og inviterer en scenekunstner, producent eller kompagni til at vidensdele omkring et særligt erfaringsområde, efterfulgt af spørgsmål og diskussion. Vi slutter af med et glas og fri mingling.

STED: Udviklingsplatformen for Scenekunst, Otto Busses Vej 5a, bygn 048, 2450 Kbh SV
(tast ‘Udviklingsplatformen’ i Google maps).

INGEN TILMELDING – ALLE ER VELKOMNE!