AFLYST – Fyraften på Platformen – Mentorforløb som kickstarter

OBS. ARRANGEMENTET ER AFLYST

 

Søger du inspiration til udvikling af nye samarbejder eller drømmer du om at kickstarte dine ideer? Mød  to mentees fra vores mentorprogram og hør hvordan de fik hjælp til at realisere deres scenekunstneriske ambitioner.

Sammen med Marion Vick og Jonas Schou Hansen fra Udviklingsplatformens mentorprogram sætter vi fokus på potentialerne i et mentorforløb og hvordan det gode mentorforløb ser ud.

Udgangspunktet for begge mentorforløb var ens: En relativ afgrænset målsætning om henholdsvis at forbedre kommunikationen og undersøge scenekunstens rolle i lokalpolitik. Undervejs i forløbet åbnede processerne sig dog op og blev meget bredere. For Marion blev mentorforløbet en kickstarter for flere ”gamle” ideer fra skrivebordsskuffen og en katalysator for en reel forretningsudvikling, mens mere almengyldige emner som bæredygtighed, opbyggelse af partnerskaber og producentens rolle i et teaterkompagni i sidste ende blev bærende for Jonas’ mentorforløb.

Marion Vick / Teateriet Apropos (mentee) og Helle Haagen / C:NTACT (mentor)

Marion Vick er teaterleder i turnéteatret Teateriet Apropos og indgik i et forløb med Helle Haagen fra C:NTACT. Hun søgte mentorforløbet med fokus på publikumsudvikling, da hun oplevede en udfordring i at forestillingerne skulle kommunikere til de unge imens informationsmaterialet skulle kommunikere til opkøberne, der oftest havde en helt anden alder og profil end målgruppen. Marion ønskede at få en bedre kommunikation med kunderne samt at afsøge mulighederne for nye typer af kundegrupper.

Læs mere om Marion Vick og Helle Haagen + 

 

Jonas Schou Hansen/GLiMT (mentee) og Thorkild Andreasen/Carte Blanche (mentor)

Jonas Schou Hansen fra GLiMT indgik i et forløb med mentor Thorkild Andreasen fra Carte Blanche med fokus på scenekunst i en lokalpolitisk kontekst. Forløbet udsprang af et ønske om at undersøge, hvordan scenekunsten interagerer med politiske dagsordener, og hvordan man som teaterkompagni proaktivt kan sætte en dagsorden for, hvordan scenekunsten evalueres og sættes i relation til lokale interessenters forventninger.

Læs mere om Jonas Schou Hansen og Thorkild Andreasen +

Siden 2018 har Udviklingsplatformen tilbudt et 1-årigt mentorprogram med fokus på faglig og personlig karriereudvikling. Programmet har i to sæsoner matchet mentees med en række kvalificerede mentorer, som alle har tilbudt faglig sparring og givet nye praksis-perspektiver.


Konceptet for FYRAFTEN PÅ PLATFORMEN er simpelt og uformelt: Vi lægger hus til på Otto Busses Vej og inviterer en scenekunstner, en producent eller et kompagni til at vidensdele omkring et særligt erfaringsområde, efterfulgt af spørgsmål og diskussion. Vi slutter af med et glas og fri mingling.

STED: Udviklingsplatformen for Scenekunst, Otto Busses Vej 5a, bygning 048, 2450 Kbh SV (tast ‘Udviklingsplatformen’ i Google Maps).