Kommunale samarbejder i scenekunsten – muligheder og nye perspektiver

Et samarbejde med en kommune kan åbne op for nye publikumsgrupper, skabe øget turnéaktivitet og ny værdiskabelse. Enten i form af øget indtjening og omtale eller ved at tunge budgetposter udgår såsom lokaleleje eller PR. For kommunen kan et samarbejde omkring en forestilling/kunstnerisk produktion være et godt alternativt løsningsforslag til at sætte fokus på temaer som demens, integration og miljø m.m.

Men hvordan kan et samarbejde forme sig, og hvorledes griber man i det hele taget et kommunalt samarbejde an? Hvilke økonomiske modeller er realistiske, hvilke tidsperspektiver arbejder man med og hvad med den kunstneriske integritet?

Flere kompagnier/teatre har gjort sig gode erfaringer. Kom og bliv inspireret og få nyttige råd. I forlængelse af temaet lancerer vi nye UPgrade-ressourcer om netop kommunale samarbejder.

 

PROGRAM

Fra kl 14.40 er der kaffe/te/vand og lidt sødt.


Kl. 15.00 -15.05:
Velkomst


Kl. 15.05 -15.25
: Case: GLiMT
Oplæg v. producent Jonas Schou Hansen
GLiMT har kontor i København og producerer hovedparten af sine forestillinger i Tårnby, hvor de har et løbende samarbejde med Tårnby Kommune, bl.a. i forbindelse med forestillingerne ”Underskoven” og ”Dans mig til livets ende”, og undervisningsprojektet Viden i Kroppen.

Jonas vil bl.a. tale om samarbejdsprocessen med kommunen, herunder deres tilgang til at begynde det kommunale arbejde og kommunikation med kommunen fra første møde til efter produktionen.


Kl. 15.25-15.55
: Case: Teater Fluks
Oplæg v. Rasmus Malling Lykke Skov, Sara Fink Søndergaard/ kunstneriske ledere for Teater Fluks og Thomas Chemnitz / Pressechef, Sundhed og Omsorg, Aarhus Kommune

De vil bl.a. tale om indgange til og tidsperspektiver for deres kommunale samarbejde. Kunstnerisk integritet og værdiskabelse.

 

Kl. 15.55 -16.05: Spørgsmål og kort intro til UPgrade-ressourcer om kommunale samarbejder

Efter arrangementet byder vi på et glas vin/øl/vand og fri networking.
Det er gratis at deltage.


Tilmeld dig her senest d. 30. januar

 

Sted: Udviklingsplatformen for Scenekunst, Otto Busses vej 5A, 2450 København SV

Topbillede: Fra forestillingen Crl+Alt+Demens af Teater Fluks i samarbejde med Aarhus Kommune. Foto: Sidse Dupont