Kursusrække: Kunstig intelligens og scenekunst

I dag bliver der snakket meget om kunstig intelligens, men hvad er det egentlig og hvordan kan man inddrage det i scenekunstneriske produktioner? Det er udgangspunktet for et kursusforløb, der løber ovre tre dage i april og maj og afholdes på Catch – Center for kunst og teknologi i Helsingør.

På kurset vil du blive introduceret til kunstig intelligens, målet er at afmystificere teknologien og afdække muligheder i forhold til scenekunsten. Du vil få indsigt i hvordan andre nationale og internationale kunstnere arbejder tværmedialt med kunstig intelligens. Der er sat en hel kursusdag af til at du kan undersøge, hvordan kunstig intelligens kan være interessant i forhold til din kunstneriske praksis. Du vil få sparring på dine idéer og koncepter, samt mulighed for at teste dem på årets Click Festival.

Det går du hjem med: 

  • Viden om, hvad kunstig intelligens er og hvordan det kan anvendes i en kunstnerisk produktion
  • Feedback på egne idéer og koncepter i forhold til at anvende kunst intelligens i scenekunstneriske produktioner
  • Mulighed for at teste dine idéer/koncepter på Click Festival

Målgruppen for kurset er kreative producenter og kunstnere. Der er ikke krav om kendskab til teknologi, da fokus er på at skabe en forståelse af teknologien og hvordan det kan inddrages i produktioner, målet er ikke at man skal lære selv at udvikle algoritmer.

 

Kursusdage

29. april kl. 10-15: Intro til kunstig intelligens og scenekunst

30. april kl. 10-15: Præsentation af egne idéer og feedback

13. maj kl. 10-15: Forberedelse af koncepter til Click Festival

Kursusrækken kulminerer under Click festivalen med et seminar hvor deltagerne får mulighed til at præsentere og diskutere egne idéer og koncepter.
Click Festivalen finder sted fra 18.-19. maj. Tid og dato for seminaret oplyses snarest.

 

Undervisere: Majken Overgaard, Programleder for Catch og kunstner Christoffer Vincent Thon fra Thon Labs

Catch er et Center for kunst og teknologi baseret i Helsingør. Vi samarbejder med en lang række uddannelser, herunder DTU, ITU, KU, Designskolen og AAU om afholdelse af praksisbaseret undervisning i samarbejde med virksomheder og kulturinstitutioner. Derudover har vi dagligt brugere, der arbejder med kunst, design og teknologi, der arbejder ved og med os om udvikling af produktioner, prototyper mv.


Sted:
 Catch, Kulturværftet i Helsingør

Der lægges vægt på at deltagerne har gjort sig tanker om, hvorfor de ønsker at deltage i kursusrækken. I ansøgning om deltagelse bedes du derfor kort beskrive (max 300 antal anslag) din motivation for at deltage.


ANSØG HER  Deadline 8. april

OBS begrænset antal pladser (15 i alt)

 

Kursusforløbet er arrangeret i samarbejde med Catch og Click Festival.

 

 

Topbillede: Fra forestillingen LOVEU2ND af Gunilla Lind Danseteater, der undersøger temaet Kunstig Intelligens. Forestillingen har premiere 13. November 2019 i Dansekapellet. Foto: Kasper Nybo