Webinar – COVID-19-restriktioner som kunstnerisk benspænd

Med dette webinar ser vi på COVID-19 restriktioner som et kunstnerisk benspænd – teknisk og kunstnerisk. Få en hands-on introduktion til hvordan du tilrettelægger og live-streamer et scenekunstnerisk værk. Med eksempel i det berlinerbaserede kunstnerkollektiv Gob Squad ser vi på hvordan Covid-19 restriktioner kan udnyttes som dramaturgisk virkemiddel og et kunstnerisk benspænd.

Program // OBS: Webinaret foregår på engelsk

 

Kl. 15:00-15:10: Velkomst og tjek-in via Zoom
ved Det Frie Felts Festival, Udviklingsplatformen for Scenekunst og Performing Arts Platform.

Kl. 15:10-16:20: Hands-on live streaming
Lyd- og videodesigner Søren Knud giver en hands-on introduktion til tilrettelæggelse af live-streaming. Hvad indebærer det rent teknisk at live-streame et scenekunstnerisk værk?

Skuespiller Lasse Steen Jensen fortæller herefter om erfaringerne med tilrettelæggelsen og afviklingen af den live-streamede afgangsforestilling, ”ALT ER UMULIGT” fra Den Danske Scenekunstskole i maj ’20.

Kl. 16:10-16:20: Spørgsmål til Søren Knud og Lasse Steen Jensen.

Kl. 16:20-17:00: Tendenser og virkemidler i en COVID-19-tid
Lektor Laura Luise Schultz, Teater- og Performancestudier, Institut for Kunst- og Kulturvidenskab på Københavns Universitet fortæller – med afsæt i værket ”Show Me A Good Time” af Gob Squad – om tendenser og virkemidler inden for scenekunst i en COVID-19-tid. Hvordan kan COVID-19-restriktioner virke ind på en interessant måde som kunstnerisk benspænd og udnyttes som dramaturgisk virkemiddel?

Kl. 16:50-17:00: Spørgsmål til Laura Luise Schultz.

Kl. 17:00-18:00: Refleksion og praksis
Det berlinbaserede kunstnerkollektiv Gob Squad fortæller om arbejdet med at efterleve aktuelle COVID-19-restriktioner ift. værket ”Show Me A Good Time”, som blev skabt under den første lockdown i foråret 2020, og som nu har været opført flere steder som et delvist streamingværk og en delvis liveforestilling med publikum. Det har også været opført 100 % som streaming og bliver det nu igen i Berlin, hvor teatrene endnu en gang er lukket ned. Gruppen reflekterer over COVID-19 som kunstnerisk med- og modspiller.

Kl. 17:45-18:00: Spørgsmål og afrunding.

 

 

Webinaret er arrangeret af Det Frie Felts Festival i samarbejde med Performing Arts Platform og Udviklingsplatformen for Scenekunst. Udviklingsplatformen for Scenekunst står for tilmelding til webinaret og afviklingen af det.

Gritt Uldall-Jessen og Erik Pold, der udgør den kunstneriske ledelse af DFFF ’21, er moderatorer.


Tilmeld dig webinaret her.
Tilmeldingsfristen er d. 25. januar.