Webinar: Organisering med fokus på etablering af en teaterforening

Hvis du selv vil producere din forestilling, enten som selvproducerende kunstner eller kompagni, kan det være en fordel at oprette en forening/virksomhed. Ved at oprette en forening får du bl.a. mulighed for at udbetale løn, sende regninger, mv., og du får et CVR nummer. som du kan bruge til at søge støtte til forestillingen. Når du opretter en forening, følger der også et ansvar og nogle forhold og regler, du skal kende til.

Dette webinar vil gennemgå, hvordan du opretter en teaterforening, bl.a.med fokus på formulering af vedtægter samt ikke mindst de skatteforhold og -regler, som knytter sig til en forening.

Oplægsholder: Jens Christian Jensen / rådgiver og administrator v. JC Copenhagen

Jens Christian Jensen startede sit selvstændige firma JC Copenhagen i sommeren 2020 for at kunne administrere og rådgive kunstnere og teaterforeninger – både i Aarhus og København.

Jens Christian er oprindelig udlært inden for handel og kontor hos DR (personale og løn) og har arbejdet med bogholderi og regnskab i mange år. Tidligere har det været hos oste-eksportselskabet Boel/Danland Foods (i dag del af ARLA) samt sociale behandlingsinstitutioner (Birke-Bo og Spydspidsen under Københavns Kommune).

Hos Slots- og Kulturstyrelsen har Jens Christian arbejdet med administration af tilskud til kunstnere og institutioner fra bl.a. Kulturministeriets Udviklingsfond, Statens Musikråd samt Statens Kunstråds Scenekunstudvalg – senere samlet under Statens Kunstfond.

I de sidste mange år har han arbejdet tæt sammen med kunstnere inden for scenekunstområdet, primært med koreografer og dansere under hans ansættelse i Projektcentret i Dansehallerne.

Niveau: Basic

Målgruppe: Nyetablerede kompagnier, selvproducerende scenekunstnere og producenter med under 3 års erfaring. Mere erfarne er også velkommen.

Hvor: Online via Zoom. Link udsende til tilmeldte deltager kort før webinaret.

Pris: Gratis

Tilmelding: Tilmeld dig her senest torsdag d. 20. oktober kl. 23.59

 

 

Webinarrække: Crash courses i producentopgaver

Webinaret ‘Organisering med fokus på etablering af en teaterforening’ er en del af webinarrækken: Crash Courses i producentopgaver. Webinarrækken tager dig igennem fire klassiske og uomgængelige områder inden for produktion af scenekunst: Kommunikation/branding, fundraising, økonomistyring og organisering. Læs mere og tilmeld dig her:

Kommnikation – brandidentiet

Tirsdag d. 5 marts kl. 10 -11.30 I Online
Oplægsholder: Anja Riis Petersen fra Third Dot
Pris: Gratis
Tilmled dig her +

Strategisk og praktisk fundraising

Tirsdag d. 5 april kl. 10.00 – 11.30 I Online
Oplægsholdere: Merete Monberg fra Kulturprojekt og Rune Vadstrøm Andersen fra DYNAMO
Pris: Gratis
Tilmeld dig her +

Økonomistyring – budget, regnskab mm.

Tirsdag d. 6. september 2022 kl. 10-11.30 /Online
Oplægsholdere: John og Tine Gottenborg Bruun fra Cyrk
Pris: Gratis
Tilmeld dig her +

 

 

 

Webinaret udbydes i samarbejde med Performing Arts Platform Aarhus.