CASE-INDSAMLING: Beskatning af projektstøtte blandt frie uafhængige scenekunstnere

Er du blevet beskattet personligt og/eller blevet opkrævet AM bidrag af dine projektstøttemidler ansøgt i eget CPR nummer? Så indberet det her.

Flere scenekunstnere har siden 2021 desværre oplevet at blive beskattet personligt, samt at skulle betale AM bidrag af deres projektstøttemidler, når de har ansøgt projektstøtte i deres CPR nummer gennem Statens Kunstfond eller Slots- og Kulturstyrelsen.

Som opfølgning på et online case – sharing møde om beskatning af projektstøtte den 20. januar 2022 opfordrer vi dig til at dele din case skriftligt, såfremt du også er blevet opkrævet personlig beskatning og/eller AM bidrag af dine projektstøttemidler.

Formålet er at skabe et dokument, der giver et overblik over situationen. Dette er nødvendigt for at kunne finde en løsning for dem, der er berørt nu, men også for at kunne identificere klare retningslinjer for ansøgning af projektstøttemidler – uden at de ansøgende scenekunstnere risikerer alvorlige økonomiske konsekvenser.

Initiativtagere og organisationer bag

Denne case-indsamling er initieret af: danser og koreograf Hilde I. Sandvold, kunstnerisk leder My Grönholdt / MYKA og kunstnerisk leder Tina Tarpgaard / recoil performance group.

Udviklingsplatformen for Scenekunsten står for at indsamling og organisering af cases, som vil blive delt med Dansk Skuespillerforbund, Projektstøtteudvalget for Scenekunst Erling Larsen, samt en juridisk rådgiver.

Indberet din case

Deadline for at indberette din case er fredag d. 25. februar

Indberet din case her

Du kan vælge at være anonym:
Bemærk venligst, at vi IKKE vil bruge din case med navn som eksempel i offentlige dokumenter, før vi først har indhentet din tilladelse (vi vil i dette tilfælde kontakte dig via mail). Vi respekterer dit ønske om at være anonym. Du kan også vælge kun at udfylde beskatningsår m.m. og ikke indberette en case beskrivelse af dit sagsforløb.