Fire nye kunstneriske udviklingsforløb skydes i gang til foråret

Nycirkus, dukketeater, dans og musikteater. I februar/marts giver Udviklingsplatformen for Scenekunst tid i rum til fire kunstneriske udviklingsforløb fra den frie, eksperimenterende scenekunst.

Ofte kan prøvetid i en back box være lige det, som mangler for at scenekunstnere kan udvikle nye elementer, koreografier eller effekter til en scenekunstnerisk produktion. Det kræver nemlig tid i rum at afprøve ideer og eksperimentere for at kunne udvikle nyskabende scenekunst.

I februar/marts giver Udviklingplatformen tid i rum til fire kunstneriske udviklingsforløb fra den frie, uafhængige scenekunst. Fokus er på at afprøve teknikker og skabe nye elementer, samt udvikle kunstneriske ideer. Ud over en professionel proscenium sal på Folketeatrets Lille Turnéscene får projekterne også stillet en konsulent gratis til rådighed. De fire projekter er udvalgt gennem TID I RUM – OPEN CALL: Hvidkildevej, som havde ansøgningsfrist d. 1. december 2021.


Udvalgte kunstneriske udviklingsforløb:


Teater Kimone v. Henriette Aarup og Cikaros v. Signe Løve Anderskov
/ Uge 9-10

Artister og idémagere Signe Løve Anderskov og Henriette Aarup har begge 20 års erfaring inden for nycirkus og fysisk teater. Fokus for deres kunstneriske undersøgelse er at udforske en ny cirkusrekvisit/scenografisk element – én stor kube formet af tilsammen 12 metalrør.
Kuben bliver det bærende element i en nycirkus forestilling, som cirkler om temaet perspektiv.
Henriette Aarup og Signe Løve Anderskov skal i løbet af det kunstneriske udviklingsforløb udvikle materiale og afsøge hvilke fysiske muligheder kube-konstruktionen åbner op for.


Visible Effects v. Marie Topp / Uge 11

Marie Topp skaber koncept-baserede koreografier på grundlag af intens bevægelsesresearch, der med udgangspunkt i et værkkoncept har til formål at sætte danseren i kropslige og følelsesmæssige tilstande, “states”. Topps værker er kendetegnede af at alle parametre, som fx koreografi, lys og lyd, er drevet af en dramaturgi som tager sit afsæt i danserens arbejde.
Den kunstneriske undersøgelse har fokus på at eksperimentere i et tværæstetisk felt ml. konceptuelt lysdesign og koreografi og afprøve koreografi og lysdesign til produktionen ’The Labyrinth”

Teater STUK v. Solvej Kyung-Sook Christiansen og Kathrine Høj Andersen  / uge 12

Forestillingen M.U.S. er en nyskrevet musikalsk komedie, som tager udgangspunkt i forestillingen om DEN PERFEKTE MUS-SAMTALE. Med forestillingen vil Teater STUK undersøge, hvordan markedskræfterne påvirker vores samfund og mellemmenneskelige relationer, samt det enkelte individ. Fokus for den kunstneriske undersøgelse er at kickstarte manuskriptudviklingen til forestillingen. Herunder lave research og afvikle en workshop med fokus på at generere materiale og udvikle koncept og form for forestillingen.


Evi Arnsbjerg Brygmann og Bianka Drozdik / uge 13-14

Evi Arnsbjerg Brygmann og Bianka Drozdik er begge  uddannet dukkespillere ved Hochschule für Schauspielkunst Ernst Busch i Berlin. Fokus for deres kunstneriske undersøgelse er at arbejde med papir og undersøge hvordan papir som materiale i en æstetisk og performativ kontekst kan bringes til live, vokse og forgå.  Herunder videreudvikle den kunstneriske idé og afprøve koreografi med fokus på hvordan papir som materiale kan fortælle historier og interagere med publikum. Projektet med arbejdstitlen ’Paperlicious’ vil i første omgang bliver præsenteret som en workshop til en konference for terapeuter, som anvender dukker i deres terapi.

OM TID I RUM – Hvidkildevej

‘Tid i rum – Hvidkildevej 64’ er residensforløb til kunstnerisk udvikling på Folketeatrets lille turnéscene på Hvidkildevej 64 i Nordvest. Forløbene er af én til to uges varighed og ligger fra uge 9 – 14 i 2022.

Ud over et gratis scenerum /proscenium scene får de udvalgte kunstneriske undersøgelser stillet en faglig sparringspartner til rådighed, der gav feedback i processen. Formålet med TID I RUM er at give frie scenekunstnere og kompagnier tid i rum til at undersøge et kunstnerisk tema, form, arbejdsmetode eller lignende i et tidligt stadie i en kunstnerisk proces.

Topbillede: Evi Arnsberg Brygmann. Foto: Mikkel Arnfred