Genrehybrider og nye publikummer indtager Det Kongelige Teater med KSelekt

Mærk elektronisk musik og hør spoken word pumpe ud bag døren i Skuespilhuset, når Det Kongelige Teater og Statens Kunstfond endnu engang byder op til KSelekt. Med alt fra interaktiv lysdesign og nycirkusdiscipliner, lægger huset med de stolte teatertraditioner scenegulv til en bred vifte af teater og scenekunst i samarbejde med kunstnere og kompagnier fra det frie og uafhængige scenekunstfelt.

Succesfuldt pilotprojekt på programmet

KSelekt blev søsat som et pilotprojekt i august 2020, da det Det Kongelige Teater og Statens Kunstfond slog døren op til et nyt samarbejde, hvor udvalgte kompagnier gjorde deres indtog på Lille Scene på Skuespilhuset. I kølvandet på samarbejdets succes, lanceres nu de fire første KSelekt forestillinger, der giver publikum mulighed for at opleve frie, uafhængige teaterkompagniers unikke tag på teater og scenekunst.

Med alt fra interaktive forestillinger, der måler publikums hjerterytme, spoken words, dans og fortællende højtalere, får publikum adgang til nye scenekunstneriske oplevelser, der ikke lader sig definere af en specifik genre, men derimod bryder med det vante.

Plads til at lade scenekunsten spire og inspirere

Kunstnerne bag forestillingerne har søgt Statens Kunstfond Open Call for KSelekt, og har ved udvælgelsen dermed fået adgang til scenerum hos Det Kongelige Teater til deres kunst, som ellers ikke nødvendigvis havde fået den fornødne plads til at blive vist. Der mangler nemlig Københavnske scener til at huse den spirende scenekunst, der gerne vil møde sit publikum. Det søger KSelekt at afhjælpe, foruden at fremme scenekunst af høj kunstnerisk kvalitet i Danmark. Derudover skaber samarbejdet mellem Det Kongelige Teater og Statens Kunstfond også et unikt møde mellem det frie felt og det etablerede teater, der giver adgang til nye scenekunstneriske oplevelser for nye publikummer.

Med KSelekt kan du opleve:

Foto: Søren Meisner

ENGLISH SPEAKERS
af Moribund, Sara Hamming
Spilleperiode: 16. – 18. september
Mere info her

ENGLISH SPEAKERS er en lyd-forestilling om det engelske sprog der udfordrer den klassiske teatergenre ved at lade ni højtalere performe.


Foto: Søren Meisner

SWEET CONSTRUCTED INTIMACY EXPERIENCE
af The Nordic Beasts, Noora Hannula
Spilleperiode: 3. – 10. oktober
Mere info her.

SWEET CONSTRUCTED INTIMACY EXPERIENCE er en forestilling, der med fokus på publikum live-registrere hjerterytme og lader dans, live musik og et interaktivt lysdesign smelte sammen.Foto: Jens Peter Engedal

THE SOUL CATCHER
Kassandra Production, Annika B. Lewis
Spilleperiode: 1. – 7. november
Mere info her.

THE SOUL CATCHER - demaskering af det moderne rovdyr, er en forestilling om psykisk vold, manipulation og magt serveret som en blanding af performance, dans, spoken word og nykomponeret elektronisk musik. Der smelter sammen i en genre-hybrid af crime scene, performanceteater og oplysningskampagne.


Grafiker: Bo Mølgaard. Foto: Aka Hansen

DOBBELPROGRAM: UDSIGT & PRÆSTEN OG ÅNDEMANEREN 
af Teater FreezeProduction, Hanne Trap Friis
Spilleperiode: 13. – 23. januar 
Mere info og billetter her.

DOBBELPROGRAM: UDSIGT & PRÆSTEN OG ÅNDEMANEREN 
I dette dobbeltprogram introducerer teater freezeProductions aktuelt og bevægende teater, der giver os indsigt i relationen mellem Grønland og Danmark gennem tiden.


Billetter https://kglteater.dk/calendar

I efteråret meldes der flere K:Selekt forestillinger ud.


Om K:Selekt

K:Selekt er et samarbejde mellem Statens Kunstfond ved Projektstøtteudvalget for Scenekunst (PUS) og Det Kongelige Teater. Hver sæson inviteres en række frie teaterkompagnier ind på Lille Scene sammenlagt 20 uger. K:Selekt løber fra 2021-24. Udviklingsplatformen for Scenekunst er koordinator og rådgiver på samarbejdet.

Læs mere om K:Selekt hos Udviklingsplatformen for Scenekunst