Åben for ansøgning: Ny vækstgruppe lærer dig at balancere arbejdslivet som freelancer i scenekunstbranchen

Nyt forløb har plads til otte freelancere i ny vækstgruppe, som skal skabe et mere bæredygtigt arbejdsliv i scenekunstbranchen.

Scenekunstbranchens projektansættelser er ofte udfordrende for den enkelte kunstner og producent. Og de korte ansættelser gør til tider arbejdslivet svært i forhold til rammer og vilkår. Netop disse problematikker formidler forløbet GRO viden om og sparring til, så du selv kan forme et bæredygtigt arbejdsliv.

Forløbet GRO er en faciliteret vækstgruppe, der løber over fem gange. Forløbet arbejder systematisk med udfordringerne, du støder på som freelancer i scenekunstbranchen.

Du bliver en del af en vækstgruppe, hvor dit arbejdsliv og din arbejdserfaring kommer i fokus gennem faciliteret dialog og refleksion. Du kommer til at optegne strukturerne i dit nuværende arbejdsliv og får værktøjer til at de kan forbedres. Du får viden om og inspiration til at handle anderledes. Og du får en vej til at fremme dine muligheder for at få et (endnu mere) bæredygtigt arbejdsliv.

Om forløbet udtaler facilitator Priscilla S. Lind Rasmussen: ”Med mange års erfaring som producent, udviklingskonsulent og rådgiver har jeg dyb indsigt i arbejdslivet inden for de kunstneriske brancher. Selvledelse og det at varetage sit brand i kunst- og kulturbranchen er en svær disciplin.  Jeg er optaget af at hjælpe kunstnere med at skabe og styrke rammer og muligheder for et bæredygtigt arbejdsliv”.

Læs også: Nyt europæisk residency-samarbejde har fokus på diversitet i scenekunsten

Åben for ansøgning

Du kan ansøge om at blive en del af vækstgruppen her.

Forløbet er for dig, der er professionel selvproducerende scenekunstner eller producent i det frie felt og har mindst to års erfaring.

I ansøgningen lægger vi i udvælgelsen vægt på din motivation for at være med. Skriv kortfattet, hvad du håber at få ud af vækstgruppen.

Det er et krav, at du kan deltage alle fem mødegange alle nedenstående datoer.

Tilmeldingsfrist er mandag den 13. marts 2023 kl. 23.59.

Det praktiske

Forløbet udbydes på dansk. Der er i alt otte pladser.

Adresse: Udviklingsplatformen for Scenekunst, Vartov, Farvergade 27, Opgang D, 1. sal, 1463 København K.

Varighed: 2-3 timer pr. gang. Der vil være kaffe og kage på første og sidste møde.

Forløbet består af fem fysiske mødegange i foråret 2023.

Datoer:

Onsdag d. 29. marts kl. 14-17

Onsdag d. 19. april kl. 14-16

Onsdag d. 3. maj kl. 14-16

Onsdag d. 17. maj kl. 14-16

Onsdag d. 31. maj kl. 14-17

Læs også: Har du noget til branchekalenderen?

Om GRO

Projektet GRO har til formål at fremme det bæredygtige arbejdsliv for scenekunstbranchens frie felt. Forløbet giver dig viden om og ideer til, hvordan du kan gøre dit arbejdsliv i det frie felt mere bæredygtigt. Udviklingsforløbet GRO udbydes af Aron – Center for bæredygtigt arbejdsliv i samarbejde med procesleder Priscilla S. Lind Rasmussen og Udviklingsplatformen for Scenekunst. Projektet er støttet af Velliv Foreningen.

Om Priscilla S. Lind Rasmussen

Priscilla er ansat i Dansehallerne og har tidligere arbejdet som selvproducerende kunstner inden for scenekunst og film, gæsteunderviser og koreograf (Den Danske Scenekunstskole og SDU), fagleder og kunstnerisk ansvarlig (Gerlev idrætshøjskole) og siddet i bestyrelsen hos de Frie Koreografer. 

Om Udviklingsplatformen for Scenekunst

Udviklingsplatformens formål er at udvikle og opkvalificere den frie scenekunst i hele Danmark. Den frie scenekunst defineres her som individer og kollektiver, der arbejder professionelt med scenekunst, og som primært arbejder for og med frie scenekunstgrupper, projektstøttede teatre og mindre etablerede teatre – ofte uden en fast scene eller venue tilknyttet.