Internationalt udviklingsprogram med fokus på bæredygtig scenekunst

Projektstøtteudvalget for Scenekunst har netop kickstartet et stort og længerevarende samarbejde med Arts Council England om et online program med fokus på at udvikle miljømæssigt ansvarlige tilgange til international turné, samarbejde og co-produktion.

Både engelske og danske scenekunstaktører med international turné- og samarbejdserfaring kan ansøge om at være med i det interaktive onlineprogram, som ledes af den anerkendte organisationen Julie’s Bicycle med bidrag fra Udviklingsplatformen for Scenekunst.

Efterfølgende er det muligt at søge om tilskud til bæredygtige samarbejdsprojekter, som både kan omfatte kunstnerisk indhold, forskning eller udforskning af nye metoder og modeller.

Udvalgsleder for Projektstøtteudvalget for scenekunst, Lars Seeberg, siger:

”I scenekunstmiljøet ser vi for tiden en stor drivkraft og lyst til at prøve nye ting af og gå nye veje med hensyn til at reducere scenekunstarbejdets klimapåvirkninger. Derfor er vi utrolig spændte og stolte over samarbejdet med Arts Council England, der i mange år, sammen med Julie´s Bicycle, har været frontløbere for at sætte bæredygtighed højt på dagsordenen i kulturlivet. Vi glæder os meget til at følge med i, hvad programmet bærer med sig af innovative idéer og bæredygtige metoder til at dele scenekunsten internationalt.”

Fristen for ansøgninger til programmet er den 29. november kl. 14 2021.

Læs mere og ansøg her

Projektet er skabt i samarbejde ml Statens Kunstfond’s Projektstøtteudvalg for scenekunst, Arts Council England, Julie´s Bicycle og Udviklingsplatformen for Scenekunst.