Interview med mentor og mentee: Thorkild Andreasen & Jonas Schou Hansen

I Udviklingsplatformens 1-årige mentorprogram får selvproducenter og/eller selvproducerende kunstnere mulighed for at få sat perspektiv på sin praksis og få faglig sparring, uanset hvor de er i sin karriere. I mentorprogrammet bliver de matchet med en kvalificeret mentor, som har værdifuld erfaring og indsigt relevant netop for dem.


Interview med mentee Jonas Schou Hansen fra GLiMT og mentor Thorkild Andreasen, fra Carte Blanche

 

Hvad var din motivation for at deltage i mentorprogrammet?

Mentee – Jonas Schou Hansen: Det jeg gerne ville have ud af mentorprogrammet var, at få formuleret mine tanker og ideer om den måde jeg arbejder på. Og så få brugbar feedback fra en, som har mere erfaring på området, så jeg kan udvikle mig og blive dygtigere.

 

Vil du anbefale mentorprogrammet til andre?

Mentee – Jonas Schou Hansen: Jeg vil absolut anbefale det til andre! Det er en fantastisk måde at få et kritisk blik udefra på sin praksis og få inspiration og input, man kan tage med sig videre og bruge i hverdagen.

 

Hvad har du fået ud af at være mentor? 

Mentor – Thorkild Andreasen: Man får rigtigt meget ud af at være mentor. Det giver én mulighed for at genbesøge sin egen praksis og det er enormt givende! Samtidig har man mulighed for at elaborere med mentee og reflektere over, hvor vi kan rykke os. Både mentee og sig selv. Når man har arbejdet med det samme stof i mange år, er der en del ting, som bliver til ”plejer”. Det er godt at reflektere over med mentee – er der f.eks. nogle områder, hvor jeg selv kan tænke anderledes?

 

Hvad definere en god mentor/mentee relation? 

Mentor – Thorkild Andreasen: En god mentor er en, som er god til at lytte og som ikke giver svarene på de spørgsmål som mentee har, men i stedet understøtter i forhold til en selvstændig refleksion. Det er vigtigt at være lyttende og ”nudge”, så mentee i stedet selv reflekterer over de problemstillingerne der er.

 

Har I haft nogle uventede læringer i løbet af programmet?

Mentee – Jonas Schou Hansen: Vi har haft et meget struktureret samarbejde, og vi har været godt forberedte til vores samtaler. Så vi vidste hele tiden, hvad vi skulle tale om.  Jeg er meget positivt overrasket over, at vi stadig har haft et meget bredt perspektiv. Vi har talt om alt fra forretningsperspektiver til hvordan man som person agerer i et firma. Jeg har fået meget mere ud af mentorprogrammet, end hvad jeg havde forventet.

Mentor – Thorkild Andreasen: Det, som har været mest overraskende har været at finde ud af, hvor meget man får ud af det som mentor! Man kommer virkelig til at reflektere over sin egen praksis.