Udviklingsplatformen
for Scenekunst
 
 

KSELEKT 2023/24

KSelekt er et samarbejde mellem Statens Kunstfond og Det Kongelige Teater. Samarbejdet giver plads til en række frie, uafhængige teaterkompagnier og kunstnere på Lille Scene i Skuespilhuset i København.
NY Hybrid Sensation DKT 1170x720 jakoblacour v4 1

Jakob la Cour Studio

KSELEKT 2023/2024


Hybrid Sensationaf Jakob la Cour Studio
Spilleperiode: 30. oktober - 04. november 2023

Hybrid Sensation er en immersiv scenekunstnerisk installation i en udvidet virkelighed, hvor medieret intimitet og virtuel fantom-berøring skaber helt nye sanseerfaringer. Publikum er iført VR-headset og får adgang til et miljø med refraktærere, holografiske og iriserende visuals. Et mini-kosmos med egne interaktionssystemer og trigger-baseret dramaturgi. Her smelter det fysiske sammen med det metavirkelige.

Carcassaf HIMHERANDIT Productions
Spilleperiode: 28. november – 02. december 2023

Mød døden med åbne øjne og absurd humor. Tør vi forholde os til det uundgåelige? At vi skal herfra - ligesom alle vore kære? CARCASS - en ny gribende, brutal og skrøbelig danseforestilling tager livtag med livets afslutning, skabt af det roste Aarhus-kompagni HIMHERANDIT Productions, med fire Reumert-nomineringer bag sig.

The Laughing Crowd af Antoinette Helbing
Spilleperiode: 08. - 14. januar 2024

The Laughing Crowd er en hyldest til latter, hvor publikum inviteres til at opleve latterens henrivende naturkraft med nye øjne. Forestillingen undersøger latteren som somatisk oplevelse, som lydligt univers og som social begivenhed. The Laughing Crowd af Antoinette Helbing er et tværkunstnerisk værk om latter og samhørighed, der bevæger sig i krydsfeltet mellem dans, installation og koncert.

OMVE’N HJEMVE af Æ Teater
Spilleperiode: 19. - 25. februar 2024

Omve’n hjemve er en teaterkoncert, der gennem den sønderjyske musiker Rikke Thomsens sange stiller skarpt på den stigmatisering, der følger vores dialekter, lige meget om du er fra Brønshøj, Beder eller Blans. Bag Æ Teater står skuespillerne Linnea Fabricius og Thea Kastbjerg, der med teaterkoncerten vil vise, hvorfor vi bør være stolte af vores dialekt som den identitetsmarkør den er. Forestillingen er produceret i samarbejde med Teatret Møllen.

W.O.M.B. (Worth of My Body)af Julienne Doko
Spilleperiode: 29. april – 05. maj 2024

Danseforestillingen hylder moderskabet og sætter fokus på kulturens syn på graviditetens kropslige forandringer. W.O.M.B. er en hyldest til den livgivende kvindekrop, identiteten som mor og en opmuntring til kvinder om at sætte spørgsmålstegn ved, hvordan kulturen dømmer graviditetens kropslige forandringer. W.O.M.B. af Julienne Doko er en danseforestilling, der udforsker genrehybrider til at skabe synergi mellem forskellige daneseudtryk.


Du kan læse om de udvalgte forestillinger til sæson 2023/24 her. 

De udvalgte til sæson 2024/25 får besked fra Statens Kunstfond ultimo september.