KSelekt: Ny sæson favner bredt med alt fra stjernekig og spøgelser til sansebombardement og 13-retters menu

Statens Kunstfond og Det Kongelige Teater åbner endnu en gang dørene for et bredt udsnit af den frie scenekunst med KSelekt og sæson 2022/2023.  

Statens Kunstfond og Det Kongelige Teater lancerede samarbejdet KSelekt i 2020. Det gjorde de både for at skabe mere sceneplads til kunstnere og kompagnier fra det frie felt, og for at invitere publikummer i alle aldre ind til helt nye teateroplevelser. Og sæson 2022/23 er ingen undtagelse. Sæsonens program er en showcase i mangfoldighed og indeholder alt fra stjernekig for babyer til æstetiske sansebombardementer på Skuespilhusets Lille Scene.

Plads til publikum i alle aldre

Statens Kunstfond har nøje udvalgt et forestillingsprogram med stor variation, der giver publikum i alle aldre et spændende og unikt indblik i scenekunstens mange facetter. I dette sæsonprogram er der nemlig plads til både at være stille tilskuer eller aktiv deltager alt efter hvilke forestillinger, der passer til dig som teatergænger.

KSelekt glæder sig til at byde publikum ind til nye spændende scenekunstkoncepter, fra stjernekig og spøgelser til sansebombardement og 13-retters menu.


Aktuelle og kommende forestillinger fra KSelekt sæson 2022/23


Natten af MYKA
Natten af MYKA. Foto: Morten Arnfred

Natten
Af MYKA
Spilleperiode: 19. – 2. oktober 2022

Giv din baby og dig selv en oplevelse, der knytter jer endnu tættere sammen i et magisk natunivers med dansende månelys og glitrende stjerner i denne interaktive forestilling og installation, hvor både babyer og voksne kan slippe fantasien og sanserne løs i et magisk univers. 

Mere info og billetter her


Parcel af Kollektivet Samling. Foto: William Reynish

Parcel
Af Kollektivet Samling
Spilleperiode: 1. – 5. november 2022

Vi er alle systemisk forbundne via ting, den mad vi spiser og det tøj vi har på. Mad og genstande vandrer og krydser grænser frit. Men når mennesket flytter sig, optegnes grænser og hierarkier. Parcel byder på en 13-retters menu med udgangspunkt i en nødhjælpspakke i en fortælling om mennesker, vandring og mad – hvor nogen får adgang og andre afslag.

Mere info og billetter her


Rudy af Hear My Eyes. Foto: Lasse Schwanenflügel Piasecki 

Rudy
Af Hear My Eyes
Spilleperiode: 29. november – 3. december 2022

Alle er velkomne fra syv år og op, når HearMyEyes præsenterer forestillingen Rudy, som i anledning af 100-året for udgivelsen af James Joyces monumentale bog, Ulysses, inviterer publikum med på en rejse gennem både oplæsning af udvalgte kapitler og en illusionsteknik, som får spøgelser til at vise sig!

Mere info og billetter her


ENTANGLED af Beyond Darkness. Grafik: Moltamole

ENTANGLED
Af Beyond Darkness
Spilleperiode: 6. – 11. januar 2023

Kun for de voksne viser Beyond Darkness forestillingen ENTANGLED, som er en multisensorisk totaloplevelse og en tværæstetisk performance og installation, der er inspireret af svampenes skjulte verden og deres særlige kommunikationssystem.

Mere info og billetter her


RITUAL-Rejsekammeraten af Sew Flunk Fury Wit. Foto: Svend E. Kristensen

RITUAL-Rejsekammeraten
Af Sew Flunk Fury Wit
Spilleperiode: 30. maj – 5. juni 2023

H.C. Andersens eventyr Rejsekammeraten bliver til ritualistisk scenekunst med stærke kropslige og sanselige udtryksmidler, når Sew Flunk Fury Wit spejlvender det gode og onde og udfordrer Andersens fortælling. 

Mere info og billetter her


Læs mere om KSelekt hos Udviklingsplatformen

Læs mere hos Det Kgl. Teater og find billetter

Følg KSelekt på Facebook

Om KSelekt
KSelekt er et samarbejde mellem Statens Kunstfond ved Projektstøtteudvalget for Scenekunst (PUS) og Det Kongelige Teater
. Samarbejdet giver plads til en række frie, uafhængige teaterkompagnier og kunstnere på Lille Scene i Skuespilhuset i København.

20 uger om året er Lille Scene et vindue til den frie, uafhængige scenekunst, hvor du kan opleve en række eksperimenterende, originale og genrebrydende forestillinger fra stærke, kunstneriske profiler i perioden 2021-2024. Alle forestillingerne er kurateret af Statens Kunstfond. Udviklingsplatformen for Scenekunst fungerer som rådgiver og koordinator mellem de frie kompagnier, Det Kongelige Teater og Statens Kunstfond.

KSelekt