KSelekt præsenterer tre stærke danseforestillinger fra den frie, eksperimenterende scenekunst

I november kan du med KSelekt opleve tre vidt forskellige danseforestillinger på Lille Scene, der på hver deres måde udforsker kroppens sanser og den virkelighed vi lever i. 


Pingviner, sanseforvrængning og absurde kroppe. Glæd dig til at opleve tre meget forskellige forestillinger, når KSelekt præsenterer anden del af efterårets program på Lille Scene i Skuespilhuset i november 2020.

K:Selekt er et spritnyt samarbejde mellem Statens Kunstfond og Det Kgl. Teater, som giver plads til en række frie, uafhængige kompagnier og kunstnere på Lille Scene i Skuespilhuset i København.
Lille Scene bliver dermed et vigtigt vindue for den nye, eksperimenterende scenekunst i Danmark, der rykker ind med høj kvalitet i en ny setting og til et nyt publikum. Alle K:Selekt forestillingerne er udvalgt og støttet af Statens Kunstfond. Glæd dig til at opleve:

UMWELT

af Julie Rasmussen
9. – 11. november

UMWLET af Julie Rasmussen

UMWELT er en sanselig, koreografisk forestilling, hvor du kan zoome ind, lytte og undersøge din egen fantasi. I denne intime danseforestilling kommer du helt tæt på danserne og bliver forført af den absurde krop. Umwelt er ordet for den verden, vores sanser giver os adgang til. Vores virkelighed er begrænset af vores biologi, og vi kan kun mærke en lille del af det, der omgiver os. Men forestil dig, at du kunne ekspandere din krops sanser, funktioner og evner i selskab med os.

Den absurde og bevægende krop er kernen i den norskfødte dansekunstner Julie Rasmussens værker, hvor hun udforsker nye realiteter gennem iscenesættelse og kunstneriske platforme. UMWELT er Julie Rasmussens første helaftensforestilling.

Læs mere og køb billet her.

THIS IS NOT SWAN LAKE . . .

af Granhøj Dans
13. -22. november


THIS IS NOT SWAN LAKE… af Granhøj Dans

En smuk og rørende danseforestilling med uddrag af Tjajkovskijs kendte musik til Svanesøen – men nu med pingviner i stedet for svaner.

Der er langt fra kærlighedshistorien mellem prins Siegfried og svaneprinsessen Odette i Tjajkovskijs Svanesøen til virkelighedens proformaægteskab mellem Tjajkovskij og hustruen Antonina. Hun var stormende forelsket i ham. Tjajkovskij var ikke forelsket i hende, men i datidens Rusland kunne man ikke sige, at man var homoseksuel.

Det centrale i balletten Svanesøen er ballerinaens graciøse fremstilling af svanen med de smukke, lange lemmer og den elegante hals. Pingvinger har hverken lange lemmer eller en hals. Det er præcis afsættet for danseforestillingen. Antonina var følelsesmæssigt ligeså handicappet som en pingvin, når hun forgæves rakte ud efter Tjajkovskij.

Granhøj Dans er et internationalt anderkendt kompagni med base i Aarhus. Kompagniet ledes af koreograf Palle Granhøj og har høstet flere priser i ind- og udland, bl.a. fire af de prestigetunge Reumert Priser.

Læs mere og køb billet her.

LOVEU2ND

af Gunilla Lind Danseteater
26.-28. november

LOVEU2ND af Gunilla Lind Danseteater. Foto: Kasper Nybro

Move over, Kate Moss! So long, Gigi Hadid! There’s a new breed of supermodel dominating the fashion industry – but there’s a bit of a catch!

Overskriften fra magasinet ’Glamour’ varsler en ny arts indtræden i modeverdenen. Et uncanny, 100% computeranimeret væsen. LOVEU2ND er et sanseligt rum for refleksion over et hyperaktuelt emne – virtuelle identiteters subtile indtrængen i vores fysiske verden. Hvad sker der, når vi spejler os i computeranimerede identiteter, der ligner os og mimer os?

Følg med og ræk ud efter de uopnåelige. På en skinnende runway af manipulation fordrejes slørende, forførende væsner i hinandens selvbilleder.

I LOVEU2ND udfordrer Reumert-modtagende koreograf, Gunilla Lind kroppens shape shifting fra fysisk til digital form og tilbage igen. Gunilla Lind eksperimenterer med dans som genre i krydsfeltet mellem moderne dans, fysisk teater og visuel installation.

Læs mere og køb billet her.


Om K:Selekt

KSelekt er et nyt samarbejde mellem Det Kongelige Teater og Statens Kunstfond. Over de næste fire år vil det Kongelige Teaters Lille Scene i Skuespilhuset 20 uger om året blive spillested for en række scenekunstproduktioner fra frie, uafhængige scenekunstnere, der er udvalgt og støttet af Statens Kunstfond.

Lille Scene bliver dermed et vigtigt vindue for den nye, eksperimenterende scenekunst i Danmark, der rykker ind med høj kvalitet i en ny setting og til et nyt publikum. 

Udviklingsplatformen for Scenekunst er rådgiver og koordinator for samarbejdet mellem de frie kompagnier, Det Kgl. Teater og Statens Kunstfond. Formålet med K:Selekt er desuden at skabe gensidig inspiration og styrke den kunstneriske udvikling på tværs af strukturer og genrer i det danske scenekunstmiljø. Se tidligere K:Selekt forestillinger her: