K:Selekt

K:Selekt er et spritnyt samarbejde mellem Statens Kunstfond og Det Kgl. Teater, som giver plads til en række frie, uafhængige teaterkompagnier og kunstnere på Lille Scene i Skuespilhuset i København.

20 uger om året bliver der med K:Selekt vist en række scenekunstproduktioner fra den frie scenekunst, udvalgt og støttet af Statens Kunstfond, på Skuespilhusets Lille Scene.

Lille Scene bliver dermed et vigtigt vindue for den nye, eksperimenterende scenekunst i Danmark, der rykker ind med høj kvalitet i en ny setting og til et nyt publikum.  Udviklingsplatformen for Scenekunst er rådgiver og koordinator for samarbejdet mellem de frie kompagnier, Det Kgl. Teater og Statens Kunstfond.
Følg K:Selekt på facebook og hold dig opdateret.


Ansøg om at blive en del af K:Selekt i sæsonen 2021/22

Du ansøger gennem Statens Kunstfond på kunst.dk:
https://www.kunst.dk/for-ansoegere/soeg-tilskud/scenekunst-optagelse-af-forestillinger-til-kselekt-i-saeson-2021-2022

Ansøgningsfristen var 15. januar 2021, kl. 23.59

Vær opmærksom på, at K:Selekt ansøgningsproceduren ikke indeholder mulighed for at ansøge om midler.

Læs mere om ansøgningsproces, kontraktindgåelse, krav, tekniske specifikationer for Lille Scene m.m. her.Tidligere K:Selekt forestillinger:

LOVEU2ND
af Gunilla Lind Danseteater
26. – 28. November

LOVEU2ND er et sanseligt rum for refleksion over et hyperaktuelt emne – virtuelle identiteters subtile indtrængen i vores fysiske verden. Hvad sker der, når vi spejler os i computeranimerede identiteter, der ligner os og mimer os?

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er image.png


*THIS IS NOT SWAN LAKE
af Granhøj Dans
13. – 22. November

En smuk og rørende danseforestilling med uddrag af Tjajkovskijs kendte musik til Svanesøen – men nu med pingviner i stedet for svaner. Granhøj Dans er et internationalt anderkendt kompagni med base i Aarhus. Kompagniet ledes af koreograf Palle Granhøj og har høstet flere priser i ind- og udland, bl.a. fire af de prestigetunge Reumert Priser. Læs mere her.

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er Umwelt.jpg

UMWELT
af Julie Rasmussen
9. – 11. November

UMWELT er en sanselig, koreografisk forestilling, hvor du kan zoome ind, lytte og undersøge din egen fantasi. I denne intime danseforestilling kommer du helt tæt på danserne og bliver forført af den absurde krop. UMWELT er Julie Rasmussens første helaftensforestilling. Læs mere her


Vox Humana af Ylva Kihlberg
4.-11. oktober 2020

En kunstnerisk grænseoverskridende nyfortolkning af en Francis Poulencs opera, der med ny musik og moderne dans giver dybde til en fortælling om en kvindes kamp efter et smertefuldt brud. Læs mere her.Mørke og Natur af Naja Lee Jensen
23.-26. September 2020

Den interdisciplinære og interaktive performance, ’Mørke og Natur’ af Naja Lee Jensen, som undersøger forholdet mellem mørket, naturen, mennesket og kunsten. Læs mere her.PRIMUS
af Svalholm Dans
15.-19. September 2020

Danseforestillingen ’PRIMUS’ af Svalholm Dans, hvor lysdesign, videoværker og performance smelter sammen og sætter begrebet ”skabelse” under lup. Læs mere her