KSelekt

KSelekt er et samarbejde mellem Statens Kunstfond og Det Kongelige Teater. Samarbejdet giver plads til en række frie, uafhængige teaterkompagnier og kunstnere på Lille Scene i Skuespilhuset i København.

Samarbejdet opstod i august 2020 og udsprang af et fælles ønske om at give plads til en række frie, uafhængige teaterkompagnier og kunstnere hos en af landets helt store kulturinstitutioner, Det Kongelige Teater.

Derfor bliver Skuespilhusets Lille Scene åbnet for KSelekt to uger om året. Her skaber Lille Scene et vindue til den frie, uafhængige scenekunst, hvor man som teatergænger kan opleve en række eksperimenterende, originale og genrebrydende forestillinger fra stærke, kunstneriske profiler.

Alle forestillingerne er kurateret af Statens Kunstfond. Udviklingsplatformen for Scenekunst fungerer som rådgiver og koordinator mellem de frie kompagnier, Det Kongelige Teater og Statens Kunstfond.

Følg KSelekt på Facebook

Ansøg om at blive en del af KSelekt

Du ansøger KSelekt gennem Statens Kunstfond på kunst.dk
Ansøgningsfristen for sæson 23/24 var d. 1. juni 2022 kl. 14.00
Læs mere her

Vær opmærksom på, at ansøgningsproceduren til KSelekt ikke indeholder mulighed for at ansøge om midler.

Læs mere om ansøgningsproces, kontraktindgåelse, krav, tekniske specifikationer m.m.

Kontakt

kselekt(a)udviklingsplatformen.dk

Tlf. 31 25 52 36

Telefontider: Tirsdag kl. 10.00 – 14.00 og onsdag kl. 14.00 – 17.00


Aktuelle og kommende forestillinger fra KSelekt sæson 2022/23

RITUAL-Rejsekammeraten af Sew Flunk Fury Wit. Foto: Svend E. Kristensen

RITUAL-Rejsekammeraten
Af Sew Flunk Fury Wit
Spilleperiode: 30. maj – 5. juni 2023

H.C. Andersens eventyr Rejsekammeraten bliver til ritualistisk scenekunst med stærke kropslige og sanselige udtryksmidler, når Sew Flunk Fury Wit spejlvender det gode og onde og udfordrer Andersens fortælling. 

Mere info og billetter her


Tidligere forestillinger fra KSelekt 2021/22

ENTANGLED af Beyond Darkness. Grafik: Moltamole

ENTANGLED
Af Beyond Darkness
Spilleperiode: 6. – 11. januar 2023

Kun for de voksne viser Beyond Darkness forestillingen ENTANGLED, som er en multisensorisk totaloplevelse og en tværæstetisk performance og installation, der er inspireret af svampenes skjulte verden og deres særlige kommunikationssystem.

Mere info og billetter her


Rudy af Hear My Eyes. Foto: Lasse Schwanenflügel Piasecki 

Rudy
Af Hear My Eyes
Spilleperiode: 29. november – 3. december 2022

Alle er velkomne fra syv år og op, når HearMyEyes præsenterer forestillingen Rudy, som i anledning af 100-året for udgivelsen af James Joyces monumentale bog, Ulysses, inviterer publikum med på en rejse gennem både oplæsning af udvalgte kapitler og en illusionsteknik, som får spøgelser til at vise sig!

Mere info og billetter her


Parcel af Kollektivet Samling. Foto: William Reynish

Parcel
Af Kollektivet Samling
Spilleperiode: 1. – 5. november 2022

Vi er alle systemisk forbundne via ting, den mad vi spiser og det tøj vi har på. Mad og genstande vandrer og krydser grænser frit. Men når mennesket flytter sig, optegnes grænser og hierarkier. Parcel byder på en 13-retters menu med udgangspunkt i en nødhjælpspakke i en fortælling om mennesker, vandring og mad – hvor nogen får adgang og andre afslag.

Mere info og billetter her


Natten af MYKA
Natten af MYKA. Foto: Morten Arnfred

Natten
Af MYKA
Spilleperiode: 19. – 2. oktober 2022

Giv din baby og dig selv en oplevelse, der knytter jer endnu tættere sammen i et magisk natunivers med dansende månelys og glitrende stjerner i denne interaktive forestilling og installation, hvor både babyer og voksne kan slippe fantasien og sanserne løs i et magisk univers. 

Mere info og billetter her


DRØMMEDØDEN – Magtfulde kvinders kamp om Norden
Af NordicOpera
Spilleperiode: 29. maj – 5. juni 2022

DrømmeDøden er en ny storladet opera om stormende magtbegær og grænseoverskridende forvandlinger i en kompleks kamp om indflydelse og udødelighed. I centrum står unions-arkitekten Dronning Margrete den Første og Nordens gennem tiderne største projekt, Kalmarunionen. Musik af Josefine Opsahl og libretto af Merete Pryds Helle.

DRÖMDÖDEN är en spegling mot vår tid där makt, manipulation och politik styr våra liv, nu som då.”  Instruktør Michaela Granit, SE
Mere info og billetter her


BLOOD
Af Von Heiduck / Steen & Hejlesen
Spilleperiode: 17. – 21. maj 2022

BLOOD – En scenekunsthybrid der med afsæt i Edith Södergrans digte inviterer til en forestilling der gør brug af traditionelle virkemidler som skuespil og fremførelse af digte, mens scenerummet manipuleres digitalt og sonisk.
Mere info og billetter her


DOBBELPROGRAM: UDSIGT & PRÆSTEN OG ÅNDEMANEREN 
af Teater FreezeProduction, Hanne Trap Friis
Spilleperiode: 17. – 22.  januar 2022

I dette dobbeltprogram introducerer teater freezeProductions aktuelt og bevægende teater, der giver os indsigt i relationen mellem Grønland og Danmark gennem tiden.
Mere info og billetter her


CUL DE SAC
af Rapid Eye af Samuel Gustavsson
Spilleperiode: 19. – 21. november

CUL DE SAC – En nycirkusforestilling der i et selvklæbende univers, kaster et blik på en verden i hårdknude. I et opgør mod mangel på handling og vilje på forandring, kaster to jonglører sig med en ukuelig optimisme ud i at få verden på rette kurs.
Mere info og billetter her


Foto: Jens Peter Engedal

THE SOUL CATCHER
Kassandra Production, Annika B. Lewis
Spilleperiode: 1. – 7. november 2021

THE SOUL CATCHER - demaskering af det moderne rovdyr, er en forestilling om psykisk vold, manipulation og magt serveret som en blanding af performance, dans, spoken word og nykomponeret elektronisk musik. Der smelter sammen i en genre-hybrid af crime scene, performanceteater og oplysningskampagne.
Mere info og billetter her.


Foto: Søren Meisner

SWEET CONSTRUCTED INTIMACY EXPERIENCE
af The Nordic Beasts, Noora Hannula
Spilleperiode: 3. – 10. oktober 2021

SWEET CONSTRUCTED INTIMACY EXPERIENCE er en forestilling, der med fokus på publikum live-registrere hjerterytme og lader dans, live musik og et interaktivt lysdesign smelte sammen.
Mere info og billetter her


Foto: Søren Meisner

ENGLISH SPEAKERS
af Moribund, Sara Hamming
Spilleperiode: 16. – 18. september 2021

ENGLISH SPEAKERS er en lyd-forestilling om det engelske sprog der udfordrer den klassiske teatergenre ved at lade ni højtalere performe.
Mere info og billetter her


Se tidligere KSelekt forestillinger i 2020