K:Selekt

K:Selekt er et spritnyt samarbejde mellem Statens Kunstfond og Det Kgl. Teater, som giver plads til en række frie, uafhængige teaterkompagnier og kunstnere på Lille Scene i Skuespilhuset i København.

20 uger om året bliver der med K:Selekt vist en række scenekunstproduktioner fra den frie scenekunst, udvalgt og støttet af Statens Kunstfond, på Skuespilhusets Lille Scene.

Følg K:Selekt på facebook og hold dig opdateret om forestillinger og spilletider.

Lille Scene bliver dermed et vigtigt vindue for den nye, eksperimenterende scenekunst i Danmark, der rykker ind med høj kvalitet i en ny setting og til et nyt publikum.  

Udviklingsplatformen for Scenekunst er rådgiver og koordinator for samarbejdet mellem de frie kompagnier, Det Kgl. Teater og Statens Kunstfond.

Hvis du som scenekunstner har spørgsmål til K:Selekt kan du kontakte Kunstnerisk Udviklingschef Rikke Juellund via rikke@udviklingsplatformen.dk

Glæd dig til at opleve

LOVEU2ND af Gunilla Lind Danseteater
Skuespilhusets Lille Scene
26. – 28. November

Move over, Kate Moss! So long, Gigi Hadid! There’s a new breed of supermodel dominating the fashion industry – but there’s a bit of a catch!

Overskriften fra magasinet ’Glamour’ varsler en ny arts indtræden i modeverdenen. Et uncanny, 100% computeranimeret væsen. LOVEU2ND er et sanseligt rum for refleksion over et hyperaktuelt emne – virtuelle identiteters subtile indtrængen i vores fysiske verden. Hvad sker der, når vi spejler os i computeranimerede identiteter, der ligner os og mimer os?

Følg med og ræk ud efter de uopnåelige. På en skinnende runway af manipulation fordrejes slørende, forførende væsner i hinandens selvbilleder.

I LOVEU2ND udfordrer Reumert-modtagende koreograf, Gunilla Lind kroppens shape shifting fra fysisk til digital form og tilbage igen. Gunilla Lind eksperimenterer med dans som genre i krydsfeltet mellem moderne dans, fysisk teater og visuel installation.

Læs mere og køb billet her.

Tidligere K:Selekt forestillinger:

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er image.png

THIS IS NOT SWAN LAKE… af Granhøj Dans
Skuespilhusets Lille Scene
13. – 22. November

En smuk og rørende danseforestilling med uddrag af Tjajkovskijs kendte musik til Svanesøen – men nu med pingviner i stedet for svaner. Granhøj Dans er et internationalt anderkendt kompagni med base i Aarhus. Kompagniet ledes af koreograf Palle Granhøj og har høstet flere priser i ind- og udland, bl.a. fire af de prestigetunge Reumert Priser. Læs mere her.

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er Umwelt.jpg

UMWELT af Julie Rasmussen
Skuespilhusets Lille Scene
9. – 11. November

UMWELT er en sanselig, koreografisk forestilling, hvor du kan zoome ind, lytte og undersøge din egen fantasi. I denne intime danseforestilling kommer du helt tæt på danserne og bliver forført af den absurde krop. UMWELT er Julie Rasmussens første helaftensforestilling. Læs mere her


Vox Humana af Ylva Kihlberg
4.-11. oktober 2020

En kunstnerisk grænseoverskridende nyfortolkning af en Francis Poulencs opera, der med ny musik og moderne dans giver dybde til en fortælling om en kvindes kamp efter et smertefuldt brud. Læs mere her.Mørke og Natur af Naja Lee Jensen
23.-26. September 2020

Den interdisciplinære og interaktive performance, ’Mørke og Natur’ af Naja Lee Jensen, som undersøger forholdet mellem mørket, naturen, mennesket og kunsten. Læs mere her.


PRIMUS af Svalholm Dans
15.-19. September 2020

Danseforestillingen ’PRIMUS’ af Svalholm Dans, hvor lysdesign, videoværker og performance smelter sammen og sætter begrebet ”skabelse” under lup. Læs mere her