K:Selekt

Et samarbejde mellem Statens Kunstfond og Det Kgl. Teater, som giver plads til en række frie, uafhængige teaterkompagnier og kunstnere på Lille Scene i Skuespilhuset i København.

20 uger om året bliver der med K:Selekt vist en række scenekunstproduktioner fra den frie scenekunst, udvalgt og støttet af Statens Kunstfond, på Skuespilhusets Lille Scene.

Lille Scene er dermed et vigtigt vindue for den nye, eksperimenterende scenekunst i Danmark, der rykker ind med høj kvalitet i en ny setting og til et nyt publikum.  Udviklingsplatformen for Scenekunst er rådgiver og koordinator for samarbejdet mellem de frie kompagnier, Det Kgl. Teater og Statens Kunstfond.
Følg K:Selekt på facebook og hold dig opdateret.


Ansøg om at blive en del af K:Selekt

Du ansøger K:Selekt gennem Statens Kunstfond på kunst.dk.
Ansøgningsfristen for sæson 23/24 var d. 1. juni 2022 kl. 14. Læs mere her +

Vær opmærksom på, at K:Selekt ansøgningsproceduren ikke indeholder mulighed for at ansøge om midler. Læs mere om ansøgningsproces, kontraktindgåelse, krav, tekniske specifikationer m.m. her.

Ved spørgsmål kontakt: kselekt@udviklingsplatformen.dk
Tlf. 31 25 52 36. Telefontider: Tirsdag og torsdag kl. 10.00 – 14.00 og onsdag kl. 14.00 – 17.00.


Aktuelle og kommende K:Selekt forestillinger


DRØMMEDØDENMagtfulde kvinders kamp om Norden
Af NordicOpera
Spilleperiode: 29. maj – 5. juni.

DrømmeDøden er en ny storladet opera om stormende magtbegær og grænseoverskridende forvandlinger i en kompleks kamp om indflydelse og udødelighed. I centrum står unions-arkitekten Dronning Margrete den Første og Nordens gennem tiderne største projekt, Kalmarunionen. Musik af Josefine Opsahl og libretto af Merete Pryds Helle.

DRÖMDÖDEN är en spegling mot vår tid där makt, manipulation och politik styr våra liv, nu som då.”  Instruktør Michaela Granit, SE
Mere info og billetter her


Tidligere K:Selektforestillinger i 2021/22


BLOOD
Af Von Heiduck / Steen & Hejlesen
Spilleperiode: 17. – 21. maj 2022

BLOOD – En scenekunsthybrid der med afsæt i Edith Södergrans digte inviterer til en forestilling der gør brug af traditionelle virkemidler som skuespil og fremførelse af digte, mens scenerummet manipuleres digitalt og sonisk.
Mere info og billetter her +


DOBBELPROGRAM: UDSIGT & PRÆSTEN OG ÅNDEMANEREN 
af Teater FreezeProduction, Hanne Trap Friis
Spilleperiode: 17. – 22.  januar 2022

I dette dobbeltprogram introducerer teater freezeProductions aktuelt og bevægende teater, der giver os indsigt i relationen mellem Grønland og Danmark gennem tiden.
Mere info og billetter her+


CUL DE SAC
af Rapid Eye af Samuel Gustavsson
Spilleperiode: 19. – 21. november

CUL DE SAC – En nycirkusforestilling der i et selvklæbende univers, kaster et blik på en verden i hårdknude. I et opgør mod mangel på handling og vilje på forandring, kaster to jonglører sig med en ukuelig optimisme ud i at få verden på rette kurs.
Mere info og billetter her


Foto: Jens Peter Engedal

THE SOUL CATCHER
Kassandra Production, Annika B. Lewis
Spilleperiode: 1. – 7. november 2021

THE SOUL CATCHER - demaskering af det moderne rovdyr, er en forestilling om psykisk vold, manipulation og magt serveret som en blanding af performance, dans, spoken word og nykomponeret elektronisk musik. Der smelter sammen i en genre-hybrid af crime scene, performanceteater og oplysningskampagne.
Mere info og billetter her.


Foto: Søren Meisner

SWEET CONSTRUCTED INTIMACY EXPERIENCE
af The Nordic Beasts, Noora Hannula
Spilleperiode: 3. – 10. oktober 2021

SWEET CONSTRUCTED INTIMACY EXPERIENCE er en forestilling, der med fokus på publikum live-registrere hjerterytme og lader dans, live musik og et interaktivt lysdesign smelte sammen.
Mere info og billetter her.


Foto: Søren Meisner

ENGLISH SPEAKERS
af Moribund, Sara Hamming
Spilleperiode: 16. – 18. september 2021

ENGLISH SPEAKERS er en lyd-forestilling om det engelske sprog der udfordrer den klassiske teatergenre ved at lade ni højtalere performe.
Mere info og billetter her


Se tidligere K:Selekt forestillinger i 2020.