Ledig stilling: Kunstnerisk udviklingschef til en deltidsstilling søges til Udviklingsplatformen

Som kunstnerisk udviklingschef vil du få ansvar for at den frie scenekunst i Danmark får maximalt ud af udviklingsplatformens kunstneriske workspace, heriblandt kuratering, kunstnerisk feedback og udviklingsprocesser for de frie kunstnere i Danmark – med et internationalt perspektiv.

Din første opgave bliver, i tæt samarbejde med den daglig leder og kollegaer at designe Udviklingsplatformens kunstneriske udviklingsprogram.

Du er en skabende kunstner eller kunstproducent og har solid erfaring med at udvikle scenekunstprojekter. Du arbejder med tværæstetiske processer og er komfortabel med at arbejde med forskellige genre. Du har erfaring med forskellige produktionsformer, hvor det vil være en stor fordel, at du har arbejdet med større institutioner og tværgående, eksperimenterende projekter.

Du kan arbejde selvstændigt, og dit ansvar bliver at lede processerne omkring kunstnerisk udvikling, critical feedback, samt at facilitere møder mellem kunstnere, sparringspartnere og producenter fra den frie scenekunst og de etablerede scenekunstinstitutioner.

Profil for kunstnerisk udviklingschef

Du besidder følgende faglige og personlige kvalifikationer (i ikke-prioriteret rækkefølge):

  • Åbenhed, nysgerrighed og evnen til at udfordre kunstnerne konstruktivt i deres virke
  • Betydelig erfaring som kunstner, dramaturg, kreativ producent eller et andet relevant fagområde
  • Solide ledelses- og samarbejdsevner
  • Solid erfaring med tværæstetiske kunstudviklingsprojekter og co-produktionsprocesser
  • Viden om og netværk i dansk og international scenekunst
  • Meget gerne erfaring med artistic feedback processer og evnen til at udvikle disse i dansk kontekst
  • Gode kommunikationsevner både på engelsk og på et skandinavisk sprog i skrift og tale

Om Udviklingsplatformen for Scenekunst

Udviklingsplatformen har eksisteret siden 2016 og er sat i verden af Statens Kunstfond og Bikubenfonden for at udvikle og opkvalificere den frie scenekunst i hele Danmark. Udviklingsplatformen er i en forrygende udvikling og har netop fået godkendt en revideret strategi for de næste fire år (2020 – 2024) godkendt af Bikubenfonden og Statens Kunstfond. Du kan læse mere i strategien her.

Du vil indgå som en central del af Udviklingsplatformens team med seks kollegaer. Udviklingsplatformens nye workspace i Københavnsområdet vil være din base.  

Arbejdstiden er gennemsnitlig 18,75 timer ugentligt. Det lægges op til en fleksibel ansættelsesordning, der vil muliggøre at kombinere deltidsstillingen med et fortsat virke som kunstner, kunstproducent eller på anden måde at udvikle kunstprojekter.

Projektet og ansættelsen er tidsbegrænset til 2 år, med mulighed for forlængelse i yderligere 2 år. Rejsetid samt aften-/weekendarbejde må påregnes.

Send en ansøgning på max. 1 side og CV med evt. portfolio.
Du ansøger via Jobindex.

Ansøgningsfrist: d. 18 marts 2020 kl. 24.00.

Samtaler finder sted i uge 13.

Stillingen ønskes besat pr. 1. maj 2020.

For mere information kontakt daglig leder Egil Bjørnsen; egil@udviklingsplatformen.dk.

Vi betragter forskellighed som en ressource og opfordrer derfor alle, uanset personlig baggrund, til at søge stillingen.