Kunstneriske parløb

Med programmet ’Kunstneriske parløb’ faciliterer Udviklingsplatformen for Scenekunst et forløb mellem to kunstneriske fagfæller inden for scenekunsten.


De to fagfæller følger hinandens arbejde i teatersæsonen 2021/22 på op til tre produktioner. Igennem programmet får de en ligeværdig sparringspartner, som kender til lige netop den rolle og de problematikker, som de hver især arbejder med i en scenekunstnerisk proces. De kunstneriske parløb er udvalgt og matchet gennem Open Call: Kunstneriske Parløb. Deadline var d. 17. juni 2021.

Kunstneriske parløb i sæsonen 2021/22

My Grönholdt / MYKA & Nønne Mai Svalholm / SVALHOLM

Både My Grönholdt og Nønne Mai Svalholm er koreografer og kunstneriske leder for hver deres dansekompagni i henholdsvis København (MYKA) og Aarhus (SVALHOLM). Begge arbejder i et tværæstetisk felt. Deres kunstneriske parløb strækker sig over MYKAs produktioner i 2021/ 2022: ‘Den Hemmelige have’ i samarbejde med POPPYKALAS og Glyptoteket, samt SVALHOLMs produktioner i 2021/ 2022: ‘BIG BANG – Collective Matter’, som er et tværkunstnerisk samarbejde med Henrik Vibskov og en co-produktion med Aarhus Teater, Åbne Scene, Godsbanen i samarbejde med Festugen, samt ‘BIG BANG – A Leap of Faith’, som er et tværkunstnerisk samarbejde med billedkunstner-og performanceduen Hesselholdt & Mejlvang.

Morten Mosgaard / Teater Jævn & Niels Bjerg / WE GO

Både Morten Mosgaard og Niels Bjerg er lyddesignere og komponister uddannet fra konservatoriet. Med en baggrund i jazzen har de begge skiftet til teaterverdenen -Niels med fokus på danseteatret i kompagniet WE GO og Morten med fokus på taleteatret i projektteatret Teater Jævn, som residerer i Hedensted Kommune. Deres kunstneriske parløb strækker sig over produktionerne: ‘Alt er en dinosaurus’ / Teater Jævn og ‘Optagethed’ / WE GO.

Lene Skytt Rasmussen & Line Paulsen

De to sceneinstruktører Lene Skytt Rasmussen og Line Paulsen skal i deres kunstneriske parløb følge hinandens produktioner i sæsonen 2021/22 for at blive inspireret af hinandens metoder og processer, samt sparre og få feedback på kunstneriske og ledelsesmæssige udfordringer. De kender ikke hinanden i forvejen, men har over flere år fulgt hinandens arbejde, og oplever et slægtskab i det mørke, det groteske og det humoristiske.

Ellen Kilsgaard og Marie Keiser-Nielsen / Det Fynske Dansekompagni

Selvproducerende danser og koreograf Ellen Kilsgaard og Marie Keiser-Nielsen, dramaturgisk konsulent, underviser og koreograf for Det Fynske Dansekompagni, skal i sæsonen 2021/22 følge hinandens produktioner. Henholdsvis Ellen Kilsgaards forestilling ‘ENSEMBLE’ og Marie Keiser-Nielsen’s danseteaterforestilling ‘Brighton Boys’, som er en co-produktion ml. Det Fynske Dansekompagni og Teater Momentum.


Kim Malmose / Odense Teater & Anton Bast / Teatret Svalegangen

Lyddesigner for Odense Teater Kim Malmose og lyddesigner for Teatret Svalegangen Anton Bast skal i teatersæsonen 2021/22 følge hinandens arbejde og give faglig sparring.