Ledig stilling: Kommunikationsansvarlig til Udviklingsplatformen

Vil du være med til at opkvalificere og styrke den frie, uafhængige scenekunst og scenekunstkompagnier i Danmark? Har du en stærk kommunikationsfaglig baggrund? Så er du måske vores nye kollega.

Vi søger en erfaren, idérig og alsidig kommunikationsprofil til, sammen med resten af teamet, at varetage og udvikle Udviklingsplatformens kommunikation. Stillingen er en fuldtidsstilling og ønskes besat fra d. 1. august 2022.

Scenekunstbranchen er i rivende udvikling – og det er Udviklingsplatformen også med flere nye initiativer i pipeline.  Som vores nye kommunikationsansvarlige får du en central rolle i vores organisation indadtil og udadtil med at styrke Udviklingsplatformens brand over for vores interessenter og målgrupper.

Du får ansvar for en bred pallette af kommunikationsopgaver. Det er derfor vigtigt, at du er kommunikationsgeneralist, som arbejder selvstændigt, er struktureret og kan prioritere arbejdsopgaverne.

Dine arbejdsområder kommer primært til at være inden for:

 • Digital kommunikation og promovering af events, programmer, projekter og digitale værktøjer i UPgrade. Året rundt er vi afsender på en lang række events, programmer og initiativer rettet mod scenekunstbranchens aktører. Det er din opgave at få dem ud til vores kernemålgrupper og interessenter, samt holde vores digitale platforme opdaterede.Herunder opdatering og udvikling af www.udviklingsplatformen.dk, nyhedsbreve og sociale medier. Du arbejder rutineret med bl.a. google analytics, facebook insight for at kunne monitorere og optimere indhold og kampagner.
 • Strategisk kommunikation og relationer. At du har kendskab til scenekunstbranchen, er en fordel men ikke et kriterium. Det er derimod vigtigt, at du tænker strategisk og kan segmentere kommunikationsindsatsen, så det rette indhold når ud til de rette målgrupper. Herunder servicere og styrke relationen til vores samarbejdspartnere, stakeholders og interessenter.
 • Content creation og pressearbejde. Både foran og bag scenen kører vi mange initiativer, som alle har til formål at samle og styrke den frie scenekunst. Både den enkelte aktør og feltet som helhed. Det er din opgave at synliggøre alle de gode udviklingshistorier. Det er vigtigt, at du kan spotte de gode historier, at du er redaktionelt stærk og kan skabe godt indhold til forskellige formater, hvad enten det er en pressemeddelelse eller et pressepitch, et interview, SoMe opdatering eller video.
 • Nationale og internationale netværk
  Udviklingsplatformen for Scenekunst har et stort internationalt netværk og ambitioner om forpligtende samarbejder med lignende institutioner uden for Danmark. Vi er derfor afsender på et stigende antal internationale nyheder.

Vi leder efter en profil med følgende kvalifikationer:

 • En kommunikationsrelevant uddannelse.
 • Over 5 års erfaring med kommunikation.
 • Du arbejder selvstændigt, er struktureret og har gode samarbejdsevner. Vi har mange samarbejdspartnere og interessenter. Rummelighed og humor er en god personlig egenskab.
 • Vi kommunikerer mest på dansk, – men det er en stor fordel, hvis du har et godt kendskab til skriftligt engelsk.
 • Du sætter en ære i at kommunikere korrekt og præcist og kender dine egne begrænsninger. Du kan prioritere dine arbejdsopgaver og ved, hvad du skal have hjælp til, så resultatet bliver godt.
 • Du er initiativrig og kan udvikle kommunikationsprojekter og følge dem til dørs.

Vi tilbyder et spændende job i en lille agil organisation, hvor vi løfter opgaverne i flok og sætter en ære i at spille hinanden gode. Du får en alsidig arbejdshverdag med meget ansvar og kommer til at samarbejde med en bred vifte af scenekunstbranchens aktører.

Stillingen er en fuldtidsstilling på 37 timer om ugen.
Arbejdsstedet er i København på Vartov, Farvergade 27, 1463 København.


Om Udviklingsplatformen for Scenekunst

Udviklingsplatformen for Scenekunst arbejder for at udvikle og opkvalificere frie, uafhængige scenekunstnere og scenekunstkompagnier i Danmark – kunstnerisk og producentfagligt.

Det gør vi primært gennem vidensdeling, opkvalificerende programmer og events, netværksskabelse og faciliteter. Ud over mentor- og rådgivningsforløb tilbyder vi hvert år en lang række seminarer, webinarer og workshops. På www.udviklingsplatformen.dk findes der desuden en lang række online ressourcer i administration, økonomistyring, kommunikation, international og national turné m.m. til fri anvendelse for selvproducerende scenekunstnere og producenter.

Udviklingsplatformen blev etableret i 2016 og opererer pt. i sin anden bevillingsperiode (2020-2024) med støtte fra Bikubenfonden og Statens Kunstfond. Læs mere her +

Vi er en lille fast stab med et stort netværk, og vi opfordrer alle til at søge uanset køn, alder, etnicitet, m.m. Enhver form for diversitet er velkommen. Vi glæder os til at modtage din ansøgning.


Hvis du har spørgsmål til stillingen, kan du kontakte leder af Udviklingsplatformen for Scenekunst Mikkel Harder via mikkel@udviklingsplatformen.dk tlf. 31 53 99 19

ANSØG STILLINGEN HER SENEST D. 9. JUNI kl. 24.00

Tidsplan:

 • Ansøgningsfrist: 9. juni kl. 24.00
 • 1. samtale 14. juni
 • 2. samtale i uge 25 (20. – 24. juni)
 • Tiltrædelse efter aftale i august