Livet på Platformen: Live Art Danmark

Udviklingsplatformens kontorfællesskab favner bredt over festivalarrangører, dansekompagnier,  performancegrupper og live art.

Live Art Danmark blev stiftet i 2004 af Henrik Vestergaard og Ellen Friis for at udvikle miljøet for live art og performancekunst i Danmark gennem nytænkende koncepter og projekter. Den røde tråd består i at formidle bredt og at vise nye ideer indenfor live formater og interaktion, uafhængigt af om man normalt ville definere værkerne formmæssigt som teater, performancekunst, video, opera, eller noget helt femte.

Henrik og Ellen fungerer både som producenter, afviklere og kunstnere på samme tid. Hvert år organiserer de festivals for børn og voksne, samt adskillige andre events såsom Samtalekøkkener, bogudgivelser, videoserier og meget mere inden for kunst, kritik og dokumentation.

Live Art Danmark har flere nye projekter og formater i støbeskeen, blandt andet i samarbejde med CPH Stage. Live Art Danmark er pt. aktuelle med Live Art for Børn 19.-21. april i samarbejde med Brandts i Odense og en stor maxigolf installation sammen med Seimi Nørregaard og Boaz Barkan til SWOP, dansefestivalen for børn og unge, i Roskilde.

Livet på Platformen

Henrik og Ellen har haft kontor i Udviklingsplatformens kontorfællesskab siden maj 2017. Fordelen er først og fremmest er det dejlige arbejdsmiljø. Her er kollegaer at sparre med og blive inspirerede af. Henrik og Ellen har afholdt flere events her i Platformens lokaler, og bruger i høj grad faciliteterne som er til rådighed f.eks. mødelokalerne. Ydermere råder de over et stort rum i kælderen. De er pt. også sparringspartnere på et projekt i samarbejde med Udviklingsplatformen.

Ved vores næste Fyraftensmøde på Platformen arrangement d. 8. maj fra 16-17 vil Ellen og Henrik fortælle om, hvorfor live art og performancekunst er for alle, og også for børn.