Mentorprogram 2022/23: Her er de nye par

Udviklingsplatformen har udvalgt ni nye mentees i mentorprogram sæson 2022/23 og matchet dem i par med anerkendte fagfolk, som skal fungere som deres mentorer. Mentorprogrammet skal opkvalificere producenter og selvproducerende scenekunstnere fra det frie felt og være med til at løfte vidensniveauet i branchen.

Læs også: Mentorprogrammet sæson 2022/23


Mentee: Anne Gry Henningsen

Skuespiller og kunstnerisk leder af MÆRKVÆRK

Anne Gry Henningsen er uddannet fra skuespillerskolen ved Aarhus Teater i 2008. I de sidste 12 år har hun skabt forestillinger til det unge publikum og har siden 2015 været kunstnerisk leder af MÆRKVÆRK – Teater til Teenagere. Ambitionen er at skabe teateroplevelser, der rammer ned i de unges liv og udfordringer på vejen til at blive voksne.

Mentor: Jens Frimann Hansen

Teaterleder ved Helsingør Teater samt gadefestivalerne PASSAGE og SO Festival i England

Jens Frimann Hansen har arbejdet intensivt med at udvikle formidlingen af dansk og internationalt teater og har særligt været optaget af at udvikle teaterprojekter i almennyttige boligområder samt at udvikle nye turnémodeller for internationale kunstnere. Hansen er aktiv i flere nordiske og europæiske netværk og har deltaget i flere Creative Europe projekter, ligesom han bestrider flere tillidsposter inden for dansk teater.  


Mentee: Filip Robin Vest

Kunstner, performer og skuespiller

Filip Robin Vest er uddannet ved Kunstakademiet i Malmø 2021. Han har tidligere været udstillet på Statens Museum for Kunst, Charlottenborg, Nikolaj Kunsthal, Museum of Contemporary Art Zagreb, Tallinn Art Hall og i forbindelse med Manifesta13 i Marseille. Gennem performances, installationer, film og tekster undersøger han queer-kærlighed, ensomhed og begær i det 21. århundrede. Vests værker omhandler hvordan objekter bliver til mennesker og mennesker bliver til objekter – og hvordan de rum, vi lever i, påvirker os.

Mentor: Lilibeth Cuenca Rasmussen

Billedkunstner samt professor i Tidsbaseret og Performance Kunst ved Kunstakademiet i Bergen.

Lilibeth Cuenca Rasmussen er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2002 og er billedkunstner med fokus på performance og performativitet. Hendes arbejde er udstillet i adskillige museer, herunder ved Statens Museum for Kunst og på Malmö Kunst Museum. Hun er modtager af Eckersberg medaljen, Carl Nielsen og Anne Marie Carl Nielsens Legat, Arkens Pris, Aage og Yelva Nimbs Fond, Ole Haslunds Fond og senest Niels Wessel Bagges Fond.


Mentee: Katinka Hurvig Møller

Instruktør, dramatiker og medstifter af teaterkollektivet MAGMA, hvor hun står bag samtlige produktioner

Katinka Hurvig Møller har siden 2015 været instruktør- og produktionsassistent for Tue Biering og er fortsat tilknyttet Fix&Foxy som stedfortræder-instruktør på diverse genopsætninger. Hendes eget virke som selvskabende og producerende scenekunstner startede i det københavnske vækstlag i TeaterHuset. Her er hun fortsat aktivt medlem og har sin daglige gang med både danske og udenlandske scenekunstnere. Møller interesserer sig for scenekunstens berettigelse; særligt gennem mødet med publikum, hvilket tydeliggøres i hendes forestillinger, hvor publikums rolle som oftest er en bærende del af formen.

Mentor: Pernille Møller Taasinge

Udviklingschef i Aaben Dans

Med en baggrund indenfor retorik og kulturjournalistik har Taasinge arbejdet med nationale og internationale scenekunstprojekter, festivaler, netværksarbejde, mentorarbejde, kommunikation, udvikling og som kreativ producent. Desuden har Taasinge siddet i flere bestyrelser, herunder som formand for Udviklingsplatformens bestyrelse og aktuelt i bestyrelserne for Betty Nansen teateret og Odsherreds teater.


Mentee: Katrine Faber

Leder af Teater Viva

Udover at være leder Teater Viva, er Faber skuespiller, stemmekunstner, iscenesætter, komponist og historiefortæller. Siden 2015 har hun arbejdet med Teater Vivas Singing Our Place, som er et tværkunstnerisk projekt om mennesker, vores levende omgivelser og vores fælles fremtid. Singing Our Place har skabt teaterforestillinger, interaktive performances, koncerter, workshops, festivaler, community plays, talks og lydinstallationer i Danmark, Finland, England, Island, Sverige, Tyskland og Grønland. 

Mentor: Nina Kareis

Sceneinstruktør og kunstnerisk leder af Livingstones Kabinet

Med en baggrund i fysisk teater, eksperimenterer Kareis med at opsætte forestillinger på nye innovative måder. Kareis er kunstnerisk leder af scenekunstensemblet Livingstones Kabinet, hvor hun har instrueret forestillinger gennem de sidste 20 år. Hendes forestillinger har modtaget priser, præmieringer og nomineringer, herunder Statens Kunstfonds særpris, nomineringer til Årets Reumert og Edinburgh Fringe’s Total Theatre Award, samt DADA-prisen Richard Mutt Dada Award.


Mentee: Lara Vejrup Ostan

Selvproducerende koreograf

Lara Vejrup Ostan er uddannet fra Den Danske Scenekunstskole i 2020. Aktuelt sidder Ostan i bestyrelsen for VA11a, et kreativt og interdisciplinært arbejdsfællesskab, og er medstifter af foreningen for selvproducerende scenekunstnere, KOMMA Performance Productions. I sin koreografiske praksis bearbejder hun myter og fiktioner indlejret i bevægelse. Hun har senest udviklet bogen HIKE ved Centeret for Kunstnerisk Viden og Udvikling, og forestillingen THE SWIMMER ved Sydhavn Teater under CPH STAGE.

Mentor: Gry Raaby

Producent for Institute of Interconnected Realities, Visible Effects og Recoil Performance Group. Del af koreografkollektivet RISK, og tæt samarbejdspartner med Kunstkollektivet FAMILIEN.

Med en baggrund som danser, har Gry Raaby de seneste 13 år langsomt bevæget sig over i producentrollen. Som del af kollektivet RISK, udforskede hun i mange år nye måder, hvorpå det koreografiske felt kunne dele ressourcer og drage inspiration af hinanden. I forlængelse af dette, arbejder hun som producent med et fokus på kollektiv tænkning bag produktionen af de kunstneriske værker. Gry Raaby har arbejdet med et væld af grupper i det frie felt samt siddet en årrække på Teater FÅR302.


Mentee: Maja Ravn Christiansen

Cand.mag. i Dramaturgi med speciale i immersivt teater og publikumssamtaler fra Aarhus Universitet i 2018

Maja Ravn Christensen har blandt andet beskæftiget sig med produktion og afvikling af events, dokumentation og facilitering af kreative processer, residensophold, escape rooms som læringsværktøj samt bestyrelsesarbejde. Siden 2019 har hun været ansat som produktionskoordinator ved teatret Secret Hotel, som laver publikumsinvolverende scenekunst, der inddrager og samarbejder med de andre arter, vi deler kloden med – senest myrer og bier.

Mentor: Anneline Köhler Juul

Kreativ producent og manuskriptforfatter

Anne Köhler Juul har sin daglige gang i Svendborg som kreativ producent på sART Danseteater. Juul stiftede danseteateret i 2011 sammen med koreograf Sofie Christiansen. Tidligere har hun været producent på BaggårdTeatret og administrator på OIM, Lille-storbyteater i Odense. Hun har sideløbende oversat og skrevet tekst samt manuskripter til undervisningsforløb, forestillinger, museumsudstillinger, tegnefilm og audiowalks.


Mentee: Nanna Stigsdatter

Danser og koreograf

Nanna Stigsdatter arbejder imellem kollektive praksisser og egne produktioner. Hendes koreografiske værker udforsker fysiske opladninger, tærskler og vandige habitater. Senest i forestillingen Pour it, som er skabt i samarbejde med Snorre Elvin. Stigdatter er uddannet fra den Danske Scenekunstskole i 2015 og er baseret mellem København og Berlin. Hun er medstifter af kollektivet og det kunstnerdrevne studie Danseatelier og medinitiativtager til projektet Danske Dansehistorier. 

Mentor: Tina Tarpgaard

Kunstnerisk leder og koreograf hos Recoil Performance Group

Som koreograf har Tina Tarpgaard skabt værker til adskillige kompagnier, heriblandt Dansk Danseteater, Skaanes Danseteater, Den Kongelige Ballet og Norrdans. Som kunstner har hun haft særlig fokus på det relationelle, en kontekst, hvor hun har udforsket digitale medier, biologi, økologi og bæredygtighed i relation til det menneskelige og til scenekunst. Ved siden af sin kunstneriske praksis, er hun studerende på Copehagen Business School, hvor hun studerer Public Governance. Hun har desuden erfaring fra Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst og som udvalgsleder for det tværæstetiske udvalg Huskunstnerordningen.


Mentee: Tali Rázga

Kunstnerisk leder af Gazart, koreograf, underviser og danser

I sit virke som koreograf og underviser, bruger Tali Rázga sin baggrund som danser til at udbrede kendskabet til dans og til at forbedre de strukturelle rammer indenfor et nichepræget område. Hun er kunstnerisk leder på det lille scenekunstkompagni Gazart, der producerer fysiske forestillinger til børn, unge og familier. Gazart har sideløbende oparbejdet et turnévirke med op til seks forskellige forestillinger i udbud om året og arbejder for oprettelsen af et mere stationært spillested for fysisk scenekunst i Sydhavnen. I 2015 færdiggjorde hun Kunst- og Kulturleder-diplomuddannelsen ved Statens Scenekunstskole og University College Sjælland.

Mentor: Marianne Klint

Teaterdirektør ved Aveny-T

Marianne Klint er uddannet Cand.phil. i musik ved Københavns Universitet og har diplomuddannelsen i Kunst- og Kulturledelse ved University College Sjælland. Klint har siden 1994 været fast tilknyttet forskellige, mindre danske teatre, herunder Den Anden Opera i København og Archauz i Århus. Fra 2009-2022 har hun været teaterdirektør ved Teater Momentum i Odense, hvor hun 2016-2018 overtog den administrative ledelse af Den Fynske Opera. Klint har gennem karrieren opbygget bredt, funderet branchekendskab indenfor blandt andet musikdramatik, opera, teater og moderne dans.


Mentee: Trine Rosa Bonde

Dramatiker og skuespiller

Trine Rosa Bonde er uddannet dramatiker fra Teaterhögskolan i Malmø i 2020 og som skuespiller fra Copenhagen Acting School i 2013. Hun debuterede som dramatiker på Inkonst i Malmø i 2020 med forestillingen EXIT, som hun både skrev og iscenesatte, og dernæst i 2021 på Mungo Park i Allerød som dramatiker med forestillingen Når Vi Rammer Asfalten. I 2016 skabte hun den uafhængige platform USET for nyskrevet dramatik på Husets Teater i København. Bonde beskæftiger sig ofte med dysfunktionelle relationer og strukturer i samfundet og interesserer sig for grænsefeltet mellem fantasi og virkelighed, grimhed og poesi samt kærlighed og klicheer. 

Mentor: Line Rosvoll

Kunstnerisk leder på Dramatikkens hus

Line Rosvoll er uddannet sceneinstruktør ved Statens Teaterhøgskoles Regilinje, samt fra Akademiet for figurteater/Divadlo Drak i Tjekkiet. Hun har bred erfaring som regissør med 50 produktioner ved institutionsteatre, Nrk Radioteatret og frigruppefeltet i Norge, hvor hun primært har arbejdet med nynorsk dramatik og tekstudvikling. Rosvoll har tidligere ledet Norsk Dramatikfestival, været regissør ved Nationale Scene i Bergen, Dramaturg og regissør ved Oslo Nye Teater, NRK Radioteatret og Det Norske Teatret. Hun har desuden stor erfaring indenfor undervisning i skuespillerfag og scenetekst.