Se de 10 nye mentor-mentee par 2019-20

Udviklingsplatformen har udvalgt ti nye mentees og matchet dem med anerkendte fagfolk fra både ind- og udland. Mentorprogrammet skal opkvalificere producenter og selvproducerende scenekunstnere særligt inden for det frie felt og være med til at løfte vidensniveauet i branchen.

 

I denne uge skydes Udviklingsplatformens mentorprogram for 2019/20 i gang, når de ti nye mentor-mentee par mødes for første gang på Udviklingsplatformen til et fagligt kick-off event.

Det er anden gang, at Udviklingsplatformen udbyder et gratis, skræddersyet mentorforløb til branchens producenter og selvproducerende scenekunstnere. Første mentorprogram, der blev udbudt i 2018/19, er netop afsluttet og var en succes for de ti mentees.

Projektleder for mentorprogrammet Gitte Nielsen udtaler: “Mentorprogrammet har vist sig at være en fantastisk udviklingsmulighed –  ligegyldigt hvor du befinder dig i din karriere som producent. Flere mentees fra sidste års program har udtalt, at de har taget et kvantespring i deres faglighed, fordi de så intenst er blevet udfordret på sine arbejdsrutiner og tankemønstre af en mentor, som befinder sig på et andet stadie i sin karriere. Jeg glæder mig til, at de nye par kommer i gang; det er utroligt spændende at følge folks udvikling.”

Anerkendte mentorer fra ind- og udland

Det er igen i år lykkedes at samle et hold af stærkt faglige og anerkendte mentorer fra både ind- og udland. Bl.a. filmproducent og tidligere teaterdirektør for Betty Nansen Teatret Vibeke Windeløv, som skal være mentor for scenograf Charlotte Calberg, samt tidligere skuespilchef på Det Kgl. Teater Mikkel Harder Munck-Hansen, der skal være mentor for Kreativ producent og dramaturg i Vontrapp Astrid Hansen Holm.

Mikkel Harder Munck-Hansen siger: ”For 19 år siden fik jeg tilbud om at få en mentor og blive en del af et udviklingsprogram. Jeg var lidt skeptisk, da jeg fik en mentor fra en helt anden verden end min egen. Men jeg blev utrolig glad for de samtaler vi havde, som jeg ikke kunne have med andre. For nogle år tilbage, var jeg selv mentor for én, som var i en helt anden branche end min egen, og det var inspirerende for både mig og min mentee. Så jeg ved, hvor givende det kan være både for mentor og mentee. Derfor går jeg glad ind i dette nye forløb og glæder mig til at lære et menneske at kende og forsøge at understøtte hans/hendes udvikling.”

Blandt de internationale mentorer kan nævnes Ragnheiður Skúladóttir (IS), manager af Iceland Dance Company og fra 2019 den nye leder af Festspillene i Nord-Norge. Cathie Boyd (SCO), international anerkendt producer, kurator og grundlægger af Cryptic. Eileen Evans (UK) administrerende direktør for Forced Entertainment, samt Sari Lakso (HI) anerkendt danser og freelance producent for pt. Kallo Collective og Alpo Aaltokoski Company og tidligere for Race Horse Company.

 

Mentor-mentee par 2019/20

Mentor: Mikkel Harder Munck-Hansen  – tidl. direktør for Nordens Hus, Reykjavik tidl. Skuespilchef for Det Kongelige Teater  
Mentee: Astrid Hansen Holm – kreativ producent og dramaturg i Vontrapp 

Mentor: Ragnheiður Skúladóttir – Kunstnerisk leder
for Festspillene i Nord-Norge                
Mentee: Helene Kvint -Selvproducerende scenekunster – CoreAct

Mentor: Vibeke Windeløv – Filmproducent og
tidl. teaterdirektør for Betty Nansen Teatret 
Mentee: Charlotte Calberg – Freelance scenograf

Mentor: Cathie Boyd – Kreativ producent &
direktør og grundlægger for Cryptic
Mentee: Rasmus Malling Lykke Skov – Kunstnerisk leder – Teater Fluks

Mentor: Jens Frimann Hansen – Kunstnerisk Leder – Helsingør Teater/PASSAGE Festival/SO Festival  
Mentee: Gitte Kielberg – Kunstnerisk leder – Teatret Kimbri

Mentor: Ulla Katrine Friis – Manager – Hotel Pro Forma
Mentee: Teresa Ariosto – Freelance producent

Mentor: Eileen Evans – Executive Director – Forced Entertainment
Mentee: Gry Worre Hallberg – Kunstnerisk leder – Sisters Hope

Mentor: Sari Lakso – Kreativ producent – Kallo Collektive
Mentee: My Grönholdt – Kunstnerisk leder – MYKA

Mentor: Per Scheel-Krüger – Kunstnerisk leder – Teater Grob
Mentee: Mette Rønne – Kunstnerisk leder – KULTURMARKT

Mentor: Mette Bryndum – Administrativ chef – Sort/Hvid 
Mentee: David Price – Kreativ producent – Black Box Dance Company

 

Læs mere om mentor-mentee parrene 2019/2020 her.

 

Fakta om Udviklingsplatformens Mentorprogram

I det 1-årige mentorprogram får producenter eller selvproducerende scenekunstnere mulighed for at få sat perspektiv på deres praksis og få faglig sparring, uanset hvor de er i deres karriere. Via mentorprogrammet bliver de matchet med en kvalificeret mentor, som har værdifuld erfaring og indsigt relevant for netop dem. I alt ti mentees kan få plads i mentorprogrammet, som udbydes gratis en gang om året. Mentor-mentee parrene har syv møder i løbet af programmet og de forpligter sig ved deltagelse i programmet til at dele viden og erfaringer akkumuleret som følge af forløbet. Læs mere om mentorprogrammet her.

Projektleder for mentorprogrammet er Gitte Nielsen (gitte@udviklingsplatformen.dk).
Gitte Nielsen har 12 års erfaring som manager og producent. Hun har bl.a. produceret den succesfulde performance BLAM! (2012), som har turneret i seks år med over 300 opførelser. Derudover er hun medstifter og direktør for WILDTOPIA – et kreativt produktions- og promoverings bureau, der arbejder for at bringe dansk scenekunst til udlandet.