Moving Identities

Med støtte fra programmet Creative Europe er Udviklingsplatformen for Scenekunst tovholder og residency-vært i det treårige residency-samarbejde Moving Identities.

Om Moving Identites

Moving Identities er et treårigt udvekslingsprogram for scenekunstnere i seks europæiske lande. Samlet vil 72 kunstnere rejse mellem deres hjemland og to andre lande for at skabe en mere bæredygtig, mangfoldig og inkluderende base for europæiske identiteter i scenekunstbranchens frie felt.

Formålet med projektet er at opnå større diversitet i den europæiske scenekunst og styrke underrepræsenterede kunstneres internationale netværk og synlighed gennem internationale residencies. Moving Identities giver også anledning til vidensdeling mellem partnerne, hvilket skal sikre udviklingen af redskaber, som kan støtte mangfoldige kunstnere og temaer.

Hvert år udvælges en gruppe kunstnere fra deltagerlandene. Hver gruppe vil modtage tre residencies: et i deres hjemland og to internationale residencies. Det giver dem mulighed for at udvikle deres kreative praksis i en europæisk kontekst. Kunstnere mødes også online for at netværke og modtage rådgivning. 

Moving Identities vil undersøge, hvordan scenekunsten forbinder os og bidrager til et mere retfærdigt og samlet Europa.

Residency-værter

Der vil være residency-ophold hos Udviklingsplatformen for Scenekunst (Danmark), Vonk (Belgien), Nau Ivanow (Spanien), HELLERAU (Tyskland), Davvi – Centre for Performing Arts (Norge) og Sõltumatu Tantsu Lava (STL) med Vaba Lava (Estland). 

Eksperter og mentorer

For at løfte fagligheden vil fem rådgivningspartnere tage del i projektet og hjælpe til med at arbejde mod en mere bæredygtig og mangfoldig kultur i den europæiske scenekunst. Rådgivningspartnerne er: CKI (Danmark), Bæredygtig Scenekunst NU (Danmark), Himhearandit (Danmark), ITI (Tyskland) og Dansk Kulturinstitut DCI (Estland).  

OPEN CALL

Udviklingsplatformen for Scenekunst opfordrer kunstnere, der er villige til at undersøge ’europæisk identitet i dag’ under temaer som diversitet og inklusion, at søge vores nye, internationale open call i EU-projektet Moving Identities.

Udviklingsplatformen for Scenekunst er tovholder på Moving Identities. Men vi skal også være vært for en række residencies. Derfor leder vi efter etablerede kunstnergrupper eller kompagnier på mellem to og fem personer, som har base i Danmark, og som har lyst til at være i residency hos Udviklingsplatformen i Danmark 2. – 14. oktober 2023, i Barcelona 30. oktober – 12. november 2023, og i Hammerfest i Nordnorge i april 2024.

Moving Identities giver kunstnere mulighed for at udvikle en projektidé og kunstnerisk vision gennem tre betalte residencies. Moving Identities har et fokus på bæredygtighed og vil prioritere såkaldt slow travel, hvor vi udforsker at rejse så meget med f.eks. tog, som muligt.

Open call 2023 er ude nu. Deadline for ansøgning er 8. maj 2023 kl. 23.59.

Følg Moving Identites

Hjemmeside for Moving Identites

Tilmeld dig Moving Identities nyhedsbrev

Følg med på Instagram

For yderligere information, kontakt projektleder Astrid Aspegren: astrid(a)udviklingsplatformen.dk

Støttegivere