Nye rådgivningsforløb skydes i gang

Hvordan skaber man en sund forretningsmodel for sit scenekunst kompagni? Hvordan etablerer man sig i scenekunstbranchen som et nystartet kompagni? Det er ofte nogle af de problematikker som kompagnier og scenekunstnere fra det frie scenekunstfelt henvender sig med til Udviklingsplatformen, når de ansøger om rådgivningsforløb.


Ud af et bredt ansøgerfelt har Udviklingsplatformen matchet i alt fire rådgivningsforløb, som sættes i gang dette efterår. Henholdsvis to selvproducerende scenekunstnere og to upcoming kompagnier. Fælles for dem er, at de arbejder genreoverskridende.

De er blevet matchet med erfarne aktører fra det frie scenekunstfelt, som kender til netop de problemstiller, som de står med. Rådgivningsforløbne har fokus på bl.a. udvikling af en bæredygtig økonomi, internationalisering og branding.

Kånstkollektivet. Foto: Sofie Øhrberg Lund

Kånstkollektivet v. Mathilde Bækmark, Rune Klenø, Cecilie Haugaard Larsen & Julijane Petruska

Rådgiver: Don Gnu v. Kristoffer L. A. Pedersen og Jannik Elkær
Tema: Co-produktion med et etableret teater. Etablering som professionelt teater, herunder udvikling af en bæredygtig forretningsmodel og økonomi. Udvidelse af netværk i teaterbranchen mhp. at finde nye samarbejdspartnere.

Vi peaker om lidt v. Luna Stage Kramer og Louise Starndgaard Gørtz

Rådgiver: Gitte Nielsen / Pavillon K. m.m.
Tema: At skabe en bæredygtig forretningsmodel og økonomi, der tillader at den kunstneriske praksis kan være i løbende udvikling.


Kunstnerisk leder og sceneinstruktør Petra Berg /aberdabei.dk

Rådgiver Sigrid Aakvik / Between Music og Art and about
Tema: Internationalisering med fokus på samarbejder med nordiske partnere.


Dansekunstner Marie Hallager Andersen

Rådgiver Gry Worre Hallberg / Sisters Hope
Tema: Identitet, branding og etablering af en fysisk base i Aarhus.Om rådgivningen

Rådgivningen er et gratis tilbud til aktører i det frie scenekunstfelt og har fokus på producentfaglige tematikker af strategisk karakter. Hvert rådgivningsforløb er skræddersyet til den enkelte aktør; med afsæt i aktørens behov matcher Udviklingsplatformen denne med en ekstern konsulent, der har særlig relevant erfaring og ekspertise.

Der åbnet for ansøgninger til Udviklingsplatformens rådgivningstilbud to gange om året.Næste ansøgningsfrist til rådgivningen var den 11. november 2021 kl. 23.59

Tilmelding er lukket

Læs mere om rådgivnignsforløbEr du nysgerrig på hvad et rådgivningsforløb kan gøre for dig eller dit kompagni?
Kom til Online Infomøde om rådgivningen d. 27. oktober

Topbillede: Vi peaker om lidt. Foto: Jacob Stage