Nyhedsbrev 01.12.2021

NYHED
Udviklingsplatformen igangsætter nye mentorforløb – for fjerde år i træk
Efterspørgslen for en mentor er stadig stor blandt den frie scenekunsts aktører.

Over 30 aktører har i år søgt om at få en mentor gennem vores populære mentorprogram, som bliver udbudt for fjerde gang. Behovet for kompetenceudvikling inden for producentområdet og sparring på organisering el. strukturering af et freelance arbejdsliv er fortsat stort. Det ses tydeligt som en tendens blandt ansøgerne til mentorprogrammet –  både hos de nye og garvede scenekunstaktører.

Se de nye mentor-mentee par her +


NYHED
Applaus er blevet en selvejende institution og præsenterer ny bestyrelse

Applaus startede i 2018 som et projekt under Udviklingsplatformen for Scenekunst, og har haft til formål at hjælpe den danske scenekunstbranche med at nå ud til et større og mere mangfoldigt publikum. 

Som en selvejende institution er ambitionen nu at hjælpe en større del af det danske kunst- og kulturliv med at arbejde strategisk og vidensbaseret med publikumsudvikling.

”Applaus har på kort tid formået at skabe synlighed og fokus på publikumsudvikling, og har nu vokset sig så stort at tiden er kommet, hvor de skal stå på egne ben. Jeg glæder mig til at fortsætte samarbejdet med Applaus omkring publikumsudvikling i den frie scenekunst,” siger Mikkel Harder, leder af Udviklingsplatformen for Scenekunst.

 Læs hele nyheden her +  

INTERVIEW
Vi har haft særligt fokus på at udvikle en plan for mit fremtidige virke.”
Hvordan kan et mentorforløb rykke ens faglige og personlige udvikling?

Selvproducerende koreograf Simone Wierød søgte sidste år mentorprogrammet for at få strategisk sparring på sin organisation, partnerskaber og internationale aktiviteter. Det har hun fået gennem mentor Lotte Kofod Ludvigsen, leder af Kultursekretariatet i Syddjurs Kommune, som desuden har givet Simone en mulighed for at se sig selv ude fra – og få sat ord på både udfordringer og visioner.

Læs interviewet her +


REMINDER: OPEN CALL
TID I RUM: Folketeatret – Hvidkildevej 64
Ansøg om et kunstnerisk udviklingsforløb af 1-2 ugers varighed i marts/april 2022. 

Forløbene er en invitation til at gennemføre kunstneriske udviklingsforløb, der ikke nødvendigvis skal udmunde i en forestilling. Det er en mulighed for at kunne fordybe sig i specifikke teknikker eller udforske en metode, som supplement til en prøveproces. Lokalet er denne gang en klassisk proscenium scene.

Ansøgningsfristen er i dag d. 1. december kl. 23.59.

Læs mere og ansøg her +


UPGRADE
Tips og gode råd til pressearbejde
Hvad er en god historie til medierne og hvordan skriver man en god pressemeddelelse?

På baggrund af kurset ‘Bliv Synlig i Medierne’ med underviser Julie Lindegaard har vi samlet en række tips og gode råd til pressearbejde. Få bl.a. hands-on tips til pressemeddelelsen og gode råd til når journalisten ringer. Værktøjerne er udarbejdet i samarbejde med Applaus.

Se UPgrade her +


   
Venlig Hilsen
Udviklingsplatformen for Scenekunst
                                   

Udviklingsplatformen for Scenekunst er støttet af: