Nyhedsbrev 12.01.2021

Granhøj Dans_ This is not swan lake...
Granhøj Dans_ This is not swan lake…

K:Selekt – højt ønsket og foreløbig vel modtaget åben scene

Det nye samarbejde ml. Statens Kunstfond og Det Kongelige Teater er kommet godt fra start – det har med en af aktørernes egne ord været ”Vildt, voldsomt og fantastisk”.

Sammen med ISCENE.dk har vi spurgt en række af aktørerne om muligheder og udfordringer i det nye samarbejde omkring Skuespilhusets Lille Scene.

”de tre initiativer giver samlet set en klar styrkelse af tilstedeværelsen og synligheden af det felt, som udvalget deler ud til”, siger formand for Projektstøtteudvalget for Scenekunst Lars Seeberg med reference til den åbne musikdramatiske scene på Sort/Hvid og de nye kuraterede gæstespilscener på
Husets Teater og Den Frie Udstillingsbygning.

Læs hele artiklen her +


REMINDER
K:Selekt ansøgningsfrist

Bliv en del af K:Selekt og spil din forestilling på Lille Scene i Skuespilhuset i sæsonen 2021/22.

Du ansøger K:Selekt gennem Statens Kunstfond på kunst.dk:
Scenekunst: Optagelse af forestillinger til K:Selekt i sæson 2021/2022.
Ansøgningsfristen er fredag 15. januar 2021, kl. 23.59

Læs mere om K:Selekt 


UPgrade organisering
UPgrade organisering

UPgrade

CVR, CPR eller forening?

Hvordan organiserer og professionaliserer man sig bedst som enkeltkunstner eller kompagni? 

I UPgrade kan du nu finde en præsentation og videoer, hvor advokat Diana Sloth Nielsen fra DLA Piper og administrator Erling Larsen gennemgår de fire forskellige modeller, som oftest bliver anvendt når man konstituerer sig som professionel scenekunstner. 

Diana og Erling gennemgå hvilke krav, fordele og ulemper, der er ved de forskellige modeller i forhold til organisering, regulering, beskatning og administration.

Materialet er fra webinaret ‘Organisering og professionalisering af små teatergrupper og kompagnier’, som blev arrangeret i et samarbejde ml. Performing Arts Platform, Projektcentret i Dansehallerne og Udviklingsplatformen i dec. 2020.

Download præsentation og se videoer her 


fra forestillingen “Show Me A Good Time” af Gob Squad. Photocredit: Dorothea Tuch

Reminder: 28. jan 2021 kl. 15 -18 / via Zoom. DFFF Webinar – COVID-19-restriktioner som kunstnerisk benspænd

Få en hands-on introduktion til hvordan du live-streamer et scenekunstnerisk værk – og inspiration til at arbejde kunstnerisk med Covid-19 restriktioner. 

Det Frie Felts Festivals real-life program er desværre aflyst pga. Corona.  Online arrangementer gennemføres som planlagt. På dette webinar giver
lyd- og videodesigner Søren Knud og skuespiller Lasse Steen Jensen en hands-on introduktion til tilrettelæggelse og afvikling af live-streaming. Med eksempel i det Berlin baserede kunstnerkollektiv Gob Squad ser vi på hvordan Covid-19 restriktioner kan udnyttes som dramaturgisk virkemiddel og et kunstnerisk benspænd.

Webinaret arrangeres i et samarbejde mellem Det Frie Felts Festival, Performing Arts Platform og Udviklingsplatformen.

Tilmeld dig her d. 25. januar +


Venlig Hilsen
Udviklingsplatformen for Scenekunst