Nyhedsbrev 15.05.2020

Projektteatre falder stadigt igennem regeringens hjælpepakker

44 kompagnier går sammen om styrke de økonomiske vilkår for branchen.

“Det positive ved denne situation er, at der er kommet et klarere syn på disse kompagniers situation. Jeg oplever, at politikerne har fået en større forståelse for, hvor kompleks den er, og at der er kommet fokus på nogle forhold, som ikke kan blive ved med at være, som de er. ” siger Christine Worre Kann fra Teatergrad

Alligevel oplever mange frie scenekunstnere og projektteatre, at de falder igennem sprækkerne imellem hjælpepakker og støtteordninger. Læs bl.a. hvilke udfordringer performancegruppen GLiMT står med lige nu.

Læs med når vi i samarbejde med iscene.dk belyser den aktuelle problematik.

Læs artiklen her + 


19. maj mellem kl. 15 & 17 

#2 Dialogmøde om kunstnerisk workspace

Tag med til Nordvest og se på potentielle lokaler for det nye kunstneriske workspace. Dialogmødet er i et kort corona-venligt walk-and-talk format, der tager tråden op fra det sidste store dialogmøde i februar. 

Undervejs vil Kunstnerisk Udviklingschef Rikke Juellund og Daglig Leder Egil Bjørnsen kort fortælle om, hvor vi står i processen for etableringen af det nye workspace. OBS: KUN FÅ PLADSER TILBAGE

Tilmeld dig senest i dag d. 15. maj +  


Reminder:

Workshop 1: Strategi og handlingsplan 

Hvordan udvikler man relationen til publikum, hvis man ikke har eget hus og typisk lejer sig ind på andre scener eller spiller på turné?

I samarbejde med Rasmussen og Marker tilbyder Applaus et workshop-forløb, der er målrettet aktører inden for den frie scenekunst og de særlige udfordringer, de står overfor mht. publikumsudvikling. Workshop-forløbet udbydes både i Århus og København og første del af forløbet starter i juni: 

  • 9. juni 2020 / 09:00-16:30 / Performing Arts Platform / Aarhus
  • 12. juni 2020 / 09:00-16:30 / Udviklingsplatformen for Scenekunst / København

Læs mere og tilmeld dig her + 


CPH STAGE

VIRTUAL International Days

Om to uger starter CPH STAGE’s VIRTUAL International Days.
Siden 2017 har vi været samarbejdspartner på CPH STAGE Internationale Dage og i år er ingen undtagelse! 

Vi ser særligt frem til fredag d. 29. maj, hvor vi i samarbejde med CPH STAGE præsenterer pitches på 9 udvalgte danske forestillinger/projekter.
Pga. Corona-virus broadcastes hele programmet via Zoom. Vær med og mød kollegaer fra hele verden omkring inspirerende showcase præsentationer, keynotes, diskussioner og meget mere.   

CPH STAGE er den største internationale platform for professionelt voksenteater i Danmark. Som samarbejdspartner bidrager UP til den fælles målsætning om at optimere den internationale synlighed og eksponering af dansk scenekunst. 

Læs mere +


Venlig Hilsen
Udviklingsplatformen for Scenekunst