Nyhedsbrev 17.04.2020

“Væk som en støvsky i viden!” – Hvad er konsekvensen for den frie scenekunst, når de store festivaler aflyser?

Aflysninger af forårets store teaterfestivaler, grundet coronavirus, har uundgåeligt konsekvenser for de turnerende teaterkompagnier og den frie scenekunst. Men aflysningerne har også affødt nye eksperimenterende og digitale formater, der giver mulighed for at gentænke måden, vi gør tingene på, mener programleder af CPH STAGE’s Internationale dage Karen Toftegaard.

Læs med når vi sammen med Iscene.dk sætter fokus på, hvilke konsekvenser corona-krisen har for de frie scenekunstners internationale momentum – samtidig med at krisen viser den frie scenekunsts kreativitet og solidaritet.

Læs artiklen her+


#RescueTheArts – Underskriftindsamling

Skriv under på at kunsten og kulturen fortsat kan og skal spille en afgørende rolle i vores samfund.

Danske politikere har gjort en rigtigt god indsats for kunsten og kulturen her i den første fase af corona-krisen – men der er behov for holdbare, langsigtede løsninger. 

Kunsten bærer fortsat en enorm kraft til at forene mennesker, også i tider, hvor det er umuligt at være sammen fysisk. Kunsten hjælper med at sætte virkeligheden i perspektiv, så man kan se den gennem en kritisk linse og forestille sig en bedre fremtid –  selv midt i denne tilsyneladende uovervindelige usikkerhed.

Underskriftindsamlingen er en del af en europæisk appel, til en række af de europæiske regeringer, skrevet af IETM og underskrevet af Circostrada, European Theatre Convention (ETC), IN SITU, European Dancehouse Network (EDN) og European Festivals Association (EFA).

Deadline: onsdag d. 22. april kl. 23.59.

Skriv under her +

Bag underskriftindsamlingen i DK står TASK FORCE: Scenekunstproducenter i Danmark, De Frie Koreografer, Uafhængige Scenekunstnere, Brancherådet for scenedans, Projektcentret i Dansehallerne, Performing Arts Platform og Udviklingsplatformen for Scenekunst.


Q&A’s for kontraktændringer m.m. som følge af corona-krisen er nu online 

Hvordan forholder man sig som scenekunstaktør til annullerede kontrakter, ændringer i kontrakter som følge af Corona-krisen og Corona-klausuler i nye kontrakter?

I samarbejde med Performing Arts Platform Aarhus er vi gået sammen om juridisk bistand til besvarelse af spørgsmål fra den frie scenekunsts aktører.

Den langvarige lock-down af landet betyder, at et stort antal scenekunstaktiviteter er blevet aflyst. Det gælder turné, stationære forestillinger, residencies, workshops, undervisning m.m. For de enkelte scenekunstaktører giver det anledning til en række spørgsmål i forhold til kontrakter.

I samarbejde med Performing Arts Platform Aarhus har vi samlet en række af de mest presserende spørgsmål. Svarerne er udarbejdet af Advokatfuldmægtig Anne Sofie Alvad / DLA Piper. Se dem her:

ANNULLERING AF KONTRAKTER – LÆS MERE +

ÆNDRING AF KONTRAKTER – LÆS MERE +

FREMTIDGE KONTRAKTER – LÆS MERE +

Indsend spørgsmål
Hvis du ikke har fået svar på dit spørgsmål via Q&A’s, kan du sende dit spørgsmål til os via corona@udviklingsplatformen.dk.

Vi vil bestræbe os på at finde svar på så mange relevante spørgsmål som muligt, men kan desværre ikke sende svar individuelt – så hold øje her +


Information om fonde ift. COVID-19

Har du modtaget støtte til dit projekt, men er i tvivl om, hvordan du skal forholde dig under den nuværende corona-krise? På vores hjemmeside ligger nu en oversigt over, hvordan en række fonde, der støtter kunstneriske projekter og kulturelle formål, forholder sig til COVID-19 med henblik på bevillinger og støtte.

Læs mere her + 


APPLAUS
Lær dit publikum bedre at kende

I Applaus nationale borgerundersøgelse ”Perspektiver på Publikum” kan du blive klogere på danskernes teatervaner og lære dit publikum bedre at kende.

I undersøgelsen er borgerne bl.a. inddelt efter Morris Hargreaves McIntyre Culture Segments, som kategoriserer borgerne i otte forskellige segmenter, på baggrund af deres motivation og ageren som kulturforbrugere.

Culture Segments kan give dig en større forståelse for dit eksisterende og potentielle publikums værdier, holdninger og ønsker for at engagere sig i kulturlivet og særligt scenekunsten.

Få overblik og indblik i Culture Segments her + 


Venlig Hilsen
Udviklingsplatformen for Scenekunst
Facebook
Instagram
LinkedIn
Website