Nyhedsbrev 18.11.2021

Artikel
De frie grupper på turné i Danmark – Teaterseminaret er første stop


Et nyt program fra Statens Kunstfond og Udviklingsplatformen for Scenekunst skal understøtte, at den frie scenekunst kommer ud i hele landet, blandt andet gennem deltagelse på årets Teaterseminar, salgsmessen for scenekunst, som arrangeres af Danmarks Teaterforeninger.

Men hvad er udfordringerne og mulighederne i forhold til at få den frie scenekunst ud på turné? For kunstnerne selv og for aftagerne?

I samarbejde med ISCENE.dk har vi spurgt nogle af aktørerne her op til at det store Teaterseminar løber af stablen.

Læs artiklen her +


19 – 21. Nov / Silkeborg
Teaterseminar 2021

Mød de 10 udvalgte grupper fra den frie scenekunst og Udviklingsplatformen på en fælles stand på Teaterseminaret i Silkeborg.

Med et nyt initiativ ønsker Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst, i samarbejde med Udviklingsplatformen for Scenekunst, at løfte den frie scenekunsts muligheder for synliggørelse og netværksdannelse over for potentielle samarbejdspartnere og aftagere i hele landet – og hermed få den frie, nyskabende scenekunst ud til borgere i hele landet.

Se de 10 grupper her +


Interview
”Alt hvad jeg har fået ud af dette forløb er uventet!”

Mentees i Mentorprogram 2020/21 er ved at nå slutningen af deres forløb. I en række interviews sætter vi spot på deres udvikling.
Mere klarhed og retning i sin udvikling som co-kunstnerisk leder for kompagniet DON GNU. Her fortæller Kristoffer Louis Andrup Pedersen, grundlægger, kunstnerisk leder og koreograf i kompagniet DON GNU, om fokus for sit mentorforløb med mentor Per Kap Bech Jensen, teaterleder for Nordisk Teaterlaboratorium / Odin Teatret – og hvad det har givet ham.

Læs interviewet her +


K:Selekt
CUL DE SAC af Rapid Eye Theatre
To jonglører, 230 meter velcrobånd og en god idé!

Velcro, velcro, velcro – i videoen får du et kig ind i prøverummet, hvor Samuel Gustavsson og Petter Wadsten fortæller om forestillingen Cul de Sac. Rapid Eye Theatre spiller som det fjerde kompagni på K:Selekt og kan opleves på Lille Scene i Skuespilhuset fra d. 19. – 21. november.

Læs mere her +


APPLAUS
Kulturbarometer – 8. måling

Seneste måling: Trygheden daler særligt blandt ældre borgere
Applaus’ seneste Kulturbarometermåling viser, at borgernes corona-tryghed er dalende. Kun en tredjedel af de ældre borgere over 65 år er trygge ved at deltage i indendørs kultur- og idrætsoplevelser, hvor de står eller går i samlet gruppe.

Se hovedresultaterne her +


KOMMENDE FRISTER


OPEN CALL
International scenekunstudveksling ml. DK og UK med fokus på bæredygtighed

Teater og turné – hvordan gør man det mest bæredygtigt?

Kunstfondens Projektstøtteudvalget for Scenekunst har kickstartet et længerevarende samarbejde med Arts Council England om bæredygtighed i scenekunst.

Danske og engelske scenekunstaktører med international turné- og samarbejdserfaring kan nu derfor ansøge om at være med i et nyt online-udviklingsprogram om miljømæssigt ansvarlige tilgange til international turné, samarbejde og co-produktion. Efterfølgende kan der søges om tilskud til bæredygtige samarbejdsprojekter, som kan omfatte f.eks. kunstnerisk indhold, forskning eller udvikling.

Online-udviklingsprogrammet ledes af den anerkendte engelske organisation Julie’s Bicycle med bidrag fra Udviklingsplatformen for Scenekunst.

Ansøgningsfristen er d. 29. nov. kl. 14.00
Læs mere og ansøg her +


OPEN CALL
TID I RUM: Folketeatret – Hvidkildevej 64
Ansøg om et kunstnerisk udviklingsforløb af 1-2 ugers varighed i marts/april 2022.

Udviklingsplatformen har igen i 2022 lejet lokaler på Folketeatret, nu på Hvidkildevej 64, 2400 KBH NV, og udbyder kunstneriske udviklingsforløb, der giver det professionelle frie scenekunstfelt mulighed for at fordybe sig i deres kunstneriske udviklingspraksis. Lokalet er denne gang en proscenium scene.

Ansøgningsfristen er 1. december kl. 23.59.
Læs mere og ansøg her +


Branchekalender
Se frister fra hele scenekunstbranchen
Vi kender det alle sammen: Man har lige offentliggjort et arrangement, og så bliver man gjort opmærksom på, at der lige netop den dag ligger et andet stort event for teaterbranchen. Tip – brug vores branchekalender når du planlægger!

Hvis du ikke kan finde din event, festival, open call eller frist – så skriv til os via branchekalenderen.

Se branchekalenderen her +


Venlig Hilsen
Udviklingsplatformen for Scenekunst

Udviklingsplatformen for Scenekunst er støttet af:

støttegivere