Nyhedsbrev 20.05.2022

Udviklingsplatformen for Scenekunst Ruby Gamache
ARTIKEL
Teaterseminar giver synlighed og blus på turneerne for de frie grupper

“De mindre og eksperimenterende grupper vil ikke kun være på de små scener i København. Vi vil ud, og initiativet hjalp med at præsentere os og vise, at det økonomisk kan betale sig at købe fra os”.
Julie Thalund, Ruby Gamache
 
I samarbejde med iscene.dk sætter vi spot på effekten af et fælles fremstød for den frie scenekunst på Teaterseminaret i 2021. Det gav et markant øget salg af forestillinger blandt de deltagende kompagnier – og belyste samtidig de barrierer, der er for at komme på turné i DK med forestillinger fra den frie scenekunst. 
Læs mere her +

Teaterseminar 2021 Udviklingsplatformen for Scenekunst
Frist 1. juni kl.14
REMINDER: Teaterseminar 2022
Er du grøn udi turnésalg og ny på Teaterseminaret?

Så ansøg om at deltage i initiativet ’Den frie scenekunst på Teaterseminar’.
Ud over betalt deltagergebyr, ophold og deltagelse på en fælles stand får du også en opkvalificerende heldags-workshop, der klæder dig bedst muligt på til at pitche og promovere din forestilling. 

Initiativet er støttet af Statens Kunstfond, og du ansøger om deltagelse gennem Statens Kunstfonds pulje ‘Optagelse af forestillinger i Garantiordningen’ med frist d. 1. juni kl. 14. 
Læs mere her +

NYHED
Internationalt samarbejde om bæredygtig scenekunst
Bæredygtige idéer og initiativer skal nu omsættes til handlinger.

Vores samarbejde med Statens KunstfondArts Council England og Julie’s Bicycle, om bæredygtig scenekunst på tværs af Nordsøen, går nu ind i sin anden fase. Blandt de danske udvalgte aktører, som skal udvikle bæredygtige tilgange til internationalt scenekunstarbejde er CPH STAGE, Helsingør Teater, WILDTOPIA og Sisters Hope.

Vi glæder os til, i samarbejde med Julie’s Bicycle, at sparre og vejlede de udvalgte aktører omkring udvikling og afvikling af deres bæredygtighedsprojekter.
Læs mere her +

Ledig stilling
Kommunikationsansvarlig til Udviklingsplatformen
Vil du være med til at opkvalificere og styrke den frie scenekunst og dens aktører? Og har du en stærk kommunikationsfaglig baggrund?

Vi søger en erfaren, idérig og alsidig kommunikationsprofil til, sammen med resten af teamet, at varetage og udvikle Udviklingsplatformens kommunikation.
Stillingen er en fuldtidsstilling og ønskes besat fra august 2022.

Ansøgningsfristen er 9. juni kl. 24.00
Læs mere her +

7. juni kl. 9.30-13.30
REMINDER: Scenekunstens Årsmøde
Hvordan arbejder vi bedst sammen, skaber fælles resultater og øger vores immaterielle samfundsværdi?

Scenekunstens Årsmøde sætter i år fokus på scenekunstens arbejdsmarked, rammer, samarbejde, arbejdsvilkår og talentudvikling.Arrangementet er støttet og udviklet af styregruppen for Scenekunstens Årsmøde: Statens Kunstfond – Projektstøtteudvalget for Scenekunst, Udviklingsplatformen for Scenekunst, Dansk Teater, Den Danske Scenekunstskole – Videre- og Efteruddannelsen og CPH STAGE.

Sted: Aveny-T
Pris: 250 kr. Deadline for tilmelding er d. 31. maj.
Læs mere og tilmeld dig her +

K:Selekt
BLOOD af Von Heiduck / Steen & Hejlesen

Lige nu og frem til d. 21. maj kan du på Skuespilhusets Lille Scene opleve forestillingen BLOOD af Von Heiduck & Steen og Hejlesen. Forestillingen er en scenekunsthybrid der, med afsæt i Edith Södergrans digte, blander skuespil og fremførelse af digte med et digitalt og sonisk manipuleret scenerum.
Læs mere her +

UPgrade
Få tips til det gode pitch
Skal du pitche din forestilling eller dit kompagni på sommerens festivaler?

Så klik ind på UPgrade, din digitale værktøjskasse, hvor du finder gode råd til at forberede og fremføre dit pitch! 
Læs mere her +


Venlig Hilsen
Udviklingsplatformen for Scenekunst
 


Udviklingsplatformen for Scenekunst er støttet af: