Nyhedsbrev 20.05.2021

CPH STAGE

International Days

Om præcis en uge starter CPH STAGE! Vi glæder os til at se teater og mødes med fagfæller under branchedagene og International Days.

Udviklingsplatformen og CPH STAGE deler en mission om at udvikle og styrke danske scenekunstneres internationale synlighed og eksponering af dansk scenekunst. Vi er derfor utroligt glade for at være samarbejdspartner på CPH STAGE’s International Days 2021.

Dette år har CPH STAGE skabt et hybridprogram bestående af et digitalt program og et in-person program:

2. – 4. juni: In-person showcase + international meeting platform.
1. – 4. juni: Digital showcase + international meeting platform.
Se hele programmet her +

Fokus for vores samarbejde med CPH STAGE har i år været at udvikle den digitale tilstedeværelse, der er en ny, væsentlig præmis for at arbejde internationalt med det fælles projekt DIGITAL PRESENCE.

Projektet har til formål at styrke danske grupper og scenekunstnere i det paradigmeskift, der sker i at arbejde internationalt i en tid hvor meget rykker online og toneangivende festivaler og markeder planlægges i hybrid format.

Læs mere om DIGITAL PRESENCE her +


31. maj kl. 15-18 / CPH STAGE

Udviklingsplatformens branchebar

Kom og mød kollegaer og branchefæller på Folketeatret.

Vi inviterer til in-person branchebar under CPH STAGE! Udnyt chancen for en god snak med dem, som du ellers bor langt fra i dagligdagen –  f.eks. egnsteatrene, som netop denne dag er samlet på Folketeatret. Turnénetværket giver kaffe og kage, og vi giver den første øl i baren. Vi glæder os til at se dig!

Sted: Folketeatret, Nørregade 39, 1164 Kbh. K
Tilmeld dig senest d. 28. maj.

Læs mere +


1. juni kl. 9.30 – 14.00 / CPH STAGE

Scenekunstens Årsmøde #4

Årets temaer for Scenekunstens Årsmøde d. 1 juni under CPH Stage er bæredygtighed, internationalisering og digitalisering – hvordan skaber vi en grøn fremtid for scenekunsten? Vær med og deltag i den vigtige dialog anset hvor du er bosat i landet. Scenekunstens Årsmøde #4 foregår i år nemlig både online og fysisk på teatre i København, Odense, Aarhus og Aalborg. 

Arrangementet er støttet og udviklet af Styregruppen for Scenekunstens Årsmøde: Statens Kunstfond – Projektstøtteudvalget for Scenekunst, Udviklingsplatformen for Scenekunst, Dansk Teater, Den Danske Scenekunstskole Efter- og videreuddannelse og CPH STAGE. Medafsendere, som har støttet arrangementet, er Danske Dramatikere, Dansk Skuespilforbund, Dansk Artistforbund, Teknisk Landsforbund og Travers.

Sted: Online og fysisk på teatre i København, Odense, Aarhus og Aalborg. 
Tilmeld dig senest d. 25. maj (fysisk deltagelse), og d. 31. maj (online deltagelse).

Se programmet og book billet +


SURVIVORS_jakob stage
SURVIVORS_jakob stage

5. juni kl.16 – 17.30 / CPH STAGE

Event: Samtale om kunstnerisk udvikling

Hvordan skaber vi de bedste vilkår for kunstnerisk udvikling i scenekunsten?

Dette forår udbød Udviklingsplatformen for Scenekunst som noget nyt ‘Tid i Rum – forløb’ til kunstnerisk udvikling. Som en del af tiltaget var det københavnske teater for kunstnerisk udviklingsarbejde, HAUT, inviteret til at realisere deres Pop Up Residency. Med baggrund i dette samarbejde inviterer vi til en samtale om kunstnerisk udvikling under CPH STAGE.

Hvordan kan man som organisation bedst facilitere værdifulde udviklingsprocesser for scenekunstnere – og hvad får kunstnerne ud af at være i et udviklingsforløb og modtage faglig feedback?

Sted: Kulturhuset Indre By, Charlotte Ammundsens Pl. 3, 1359 København
Tilmeld dig senest d. 3. juni.

Tilmeld dig her +


Applaus

Nye digitale værktøjer

Hvilke fordele har det at afholde digitale teatersamtaler? Hvilke faldgruber skal man være opmærksom på? Og hvordan kommer man i gang med at udvikle en online teaterforestilling?

Som en del af projektet Online scenekunst og nye publikumsmøder har vi samlet to værktøjer for teatre, der søger inspiration til digitale teatersamtaler og online scenekunst.
 
Læs mere om værktøjet Online scenekunst – 6 anbefalinger +
Læs mere om værktøjet Digitale teatersamtaler – gode råd +


Venlig Hilsen
Udviklingsplatformen for Scenekunst
 


Udviklingsplatformen for Scenekunst er støttet af: