Nyhedsbrev 21.12.2021

Vi ønsker alle en glædelig jul og et godt nytår!

Året startede og slutter desværre med Corona. Vi takker, trods alt, for et godt år, hvor vi har fået søsat en række gode, nye initiativer for at styrke den frie scenekunsts produktionsvilkår, synlighed og mobilitet i Danmark.

Det har været et år fuldt af inspirerende møder, debatter og nye samarbejder. Tak til alle jer, som har deltaget og bragt jeres viden i spil. Den gode energi tager vi med os ind i det nye år.

Vi glæder os til at kunne offentliggøre nye kurser og Open Call deadlines for 2022 i starten af det nye år.

Mange julehilsner
Mikkel, Aline, Gitte, Camilla og Katrine
NYHED
Engelske og danske scenekunstaktører er udvalgt til bæredygtighedsprogram

I samarbejde med Statens Kunstfond, Arts Council England, Julie’s Bicycle og Danmarks Ambassade i Storbritannien kan vi løfte sløret for, hvem der er udvalgt til et nyt internationalt udviklingsprogram med fokus på bæredygtighed.

De udvalgte er professionelle scenekunstnere, kompagnier, festivaler og producenter fra England og Danmark, som arbejder inden for en bred vifte af scenekunstgenrer. Vi glæder os til at vejlede grupperne til at udvikle og afvikle deres projekter.

Læs mere og se de udvalgte her +
K:Selekt
Ansøg om at blive en del af K:Selekt 
Spil din forestilling på Lille Scene i Skuespilhuset. Statens Kunstfond har netop åbnet for puljen til scenekunstforestillinger til K:Selekt i sæson 2022/2023 på Det Kongelige Teater.

Ansøgningsfristen er d. 17. jan. kl. 23.59.

Læs mere om K:Selekt og hvordan du ansøger her +

TID I RUM
Kunstkollektivet FAMILIEN
I november arbejdede Kunstkollektivet FAMILIEN på at videreudvikle deres metodiske værktøjer under deres TID I RUM – udviklingsforløb på Folketeatret.

I videoen fortæller teaterinstruktør Lene Skytt og auteur og iscenesætter Gry Guldager om, hvordan de arbejder kollektivt, og hvilke metoder de bruger til at skabe deres forestillinger, som er site-specifik, engagerende samtidsteater med et dokumentarisk snit.

Venlig Hilsen
Udviklingsplatformen for Scenekunst
 


Udviklingsplatformen for Scenekunst er støttet af: