Nyhedsbrev 22.09.2022

KSelekt sæsonpremiere

KSelekt sæson 2022/23 er i gang 

Skuespilhusets Lille Scene åbner for KSelekt to uger om året, hvor Lille Scene agerer vindue til den frie, uafhængige scenekunst. Her kan man som teatergænger opleve en række eksperimenterende, originale og genrebrydende forestillinger fra stærke, kunstneriske profiler. 

Sæson 2022/23 gik i gang i denne uge, hvor “Natten” af MYKA (billedet) byder på stjernekig for de allermindste. En forestilling så populær, at den første uge blev udsolgt og der derfor er indsat ekstraforestillinger.

Se det fulde program for KSelekt 2022/23 her

3. oktober kl. 14.30 – 17.00/Vartov

Bliv stærkere til publikumssegmentering og ansøgning til Turnénetværket 2022

Vil du gerne søge Turnénetværket i år? Men er du i tvivl om, hvordan din ansøgning slår igennem? Så kom med til vores event, hvor du bliver klædt på til at skrive lige præcis dén ansøgning, som går gennem nåleøjet hos Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst.

Den 3. oktober 2022 kl. 14.30 – 17.00

Udviklingsplatformen for Scenekunst, Farvergade 27, opgang D, 1463 København K

Tilmeld dig her

25. oktober kl. 10.00 – 11.30/Online

Webinar: Organisering med fokus på etablering af en teaterforening

Hvis du selv vil producere din forestilling, enten som selvproducerende kunstner eller kompagni, kan det være en fordel at oprette en forening/virksomhed. Ved at oprette en forening får du bl.a. mulighed for at udbetale løn, sende regninger, mv., og du får et CVR nummer. som du kan bruge til at søge støtte til forestillingen. Når du opretter en forening, følger der også et ansvar og nogle forhold og regler, du skal kende til.

Dette webinar er det fjerde i rækken og foregår online – det er gratis.

Læs mere og tilmeld dig her

1- 15 november 2022 København, 25-28 januar 2023, Århus

Det Frie Felts Festival rummer i år stor diversitet i alder, køn, erfaring og æstetisk udtryk
Program ude nu

Det Frie Felts Festival har løftet sløret for deres program for 2022. Det er syvende gang, vi får lov til at opleve festivalens aktører fra det frie felt udfolde sig. Og første gang, at festivalen både bliver afholdt først i København og senere i Aarhus.

Festivalen præsenterer de nyeste tendenser inden for scenekunstens frie felt i hele Danmark. Og med både nationalt og internationalt potentiale rummer festivalen stor diversitet i både alder, køn, erfaring og æstetiske udtryk med deres program for 2022.

Læs mere her

29. september – 2. oktober 2022/Beograd

Dette års IETM-møde afvikles næste uge i Beograd 

I næste uge bliver dette års store IETM-møde afviklet med fokus på det bæredygtige arbejdsliv i scenekunstbranchen.

EITM – International network for contemporary performing arts er et af de ældste og største internationale kulturelle netværk, der repræsenterer over 500 scenekunstorganisationer og individuelle fagfolk, der arbejder inden for scenekunst verden over. Deres mission er at styrke værdien af ​​blandt andet professionel scenekunst. I år er der fokus på bæredygtighed i branchen. Der er stadig åbent for tilmelding, hvis du vil afsted.

Læs mere her 

25. september 2022

Open Call, Bounce Professional Development Programme (nycirkus) 

Circostrada er det europæiske netværk for samtidens cirkus og udendørskunst. 

Netværket blev dannet i 2003 med det formål at udvikle og forstærke disse sektorer og skabe anerkendelse på europæisk skala og verdensplan. Igennem årene er netværket blevet et vigtigt forankringspunkt for sine medlemmer og en vigtig samtalepartner i dialogen med kulturpolitiske beslutningstagere i hele Europa.Der er nu åbent for open call med deadline den 25. september 2022.

Læs mere og ansøg her

Culture Moves Europe Event den 10. oktober 2022

Søg midler til europæiske samarbejder, rejser og residencies

Europa-Kommissionen lancerer nu Culture Moves Europe i 2022 som sin nye mobilitetsaktion for kunstnere og kulturprofessionelle, som en permanent del af Creative Europe-programmet. Implementeret af Goethe Institut Bruxelles tilbyder stipendier til kunstnere, kulturelle fagfolk og værtsorganisationer i alle Creative Europe-lande. Ordningen er tilgængelig for dem, der er aktive inden for sektorerne musik, litterær oversættelse, arkitektur, kulturarv, design, billedkunst og scenekunst.  

Læs mere og ansøg her