Nyhedsbrev 22.04.2022


UPgrade
Fra idé til forestilling

Har du fået midler til at producere din forestilling – og er det første gang du skal realisere din kunstneriske idé?

I UPgrade finder du et overblik over alle de trin, der ligger på vejen fra at du som selvproducerende scenekunstner får en idé, til du har gennemført forestillingen.

Herunder hvad du skal tage stilling til og være opmærksom på undervejs i processen som f.eks. organisering, spillested, billetsalg, produktionsplan m.m. 

Læs mere her +

Nyhed
Scenekunstnere styrkes i tværsektorielle partnerskaber og forretningsudvikling

”Jeg er ved et vendepunkt med Daily Fiction, hvor jeg oplever, at der er momentum for de tværæstetiske, performative værker, som jeg har arbejdet med i mange år inden for det frie scenekunstfelt.”

For at udnytte dette momentum ansøgte kunstnerisk leder og producent Tora Balslev Udviklingsplatformen om et rådgivningsforløb, hvor hun nu har fået tidligere kurator for ARoS Kunstmuseum Pernille Taagaard Dinesen som rådgiver.

Siden 2017 har over 55 scenekunstkompagnier og scenekunstnere fået hjælp til at udvikle deres scenekunstpraksis gennem strategiske rådgivningsforløb. Nu starter syv nye scenekunstnere i rådgivningsforløb med erfarne rådgivere rekrutteret på tværs af kulturlivet.

Læs nyheden her +

Frist 5.maj kl. 23.59
Rådgivningsforløb

Bokser du med forretningsudvikling, etablering af værdiskabende samarbejder eller en anden producentfaglig udfordring af strategisk karakter?
 
Så ansøg Udviklingsplatformen om et rådgivningsforløb. Rådgivningsforløbene er målrettet selvproducerende scenekunstnere, producenter og kompagnier inden for det fri scenekunstfelt. Igennem rådgivningen bliver du/I matchet med en ekstern rådgiver, der har relevant erfaring og ekspertise for netop din strategiske udfordring.

Ansøgningsfristen er d. 5. maj kl. 23.59.
Læs mere og ansøg her +

TID I RUM
Nycirkus: Cikaros og Teater Kimone

Vi vil gerne finde en kvindelig æstetik. Vi synes, at der historisk har været en maskulin æstetik i nycirkus genren.” 

Gennem et ‘TID I RUM – udviklingsforløb’ i marts måned har håndstandsartisterne Signe Løve Anderskov og Henriette Aarup bygget og arbejdet fysisk med en ny cirkusrekvisit.

I videoen fortæller de om deres kunstneriske undersøgelse af rekvisitten og deres fokus på at udvikle koreografisk cirkusmateriale, som forholder sig til den kvindelige krop og tematikker.

REMINDER: Spørgeskema
Indsamling af data fra scenekunstnere i det koreografiske felt

Vil du være med til at styrke arbejdsforholdene for uafhængige scenekunstnere inden for danseområdet? 

Det vil vi. I samarbejde med De Frie Koreografer, Performing Arts Platform Aarhus, Brancherådet for Scenedans og Uafhængige Scenekunstnere har vi nedsat en arbejdsgruppe, som deler viden om feltets vilkår og behov. For at styrke arbejdsforholdene i det koreografiske felt, og det frie scenekunstfelt generelt, indsamler vi data fra målgruppens arbejdsområder og indkomst.

Arbejder du professionelt med dans som scenekunst? Så håber vi, at du vil bidrage til arbejdet ved at besvare et spørgeskema.

Deadline for besvarelse er d. 30. april.
Besvar spørgeskemaet her +


Venlig Hilsen
Udviklingsplatformen for Scenekunst
 


Udviklingsplatformen for Scenekunst er støttet af: