Nyhedsbrev 22.12.2020

Glædelig jul og tak for i år!

2020 bliver et år som vi husker – på godt og ondt. Teatre og spillesteder gennemlever pt. lockdown#2, og forestillinger og produktioner for næste sæson aflyses og udskydes på ubestemt tid.

Det er en tid fuld af usikkerhed og frustrationer, men også en tid, hvor vi oplever, at vi står stærkere sammen end nogensinde før gennem solidaritet – og en vilje og mod til at gå nye veje og samarbejde på tværs. Det er TASK FORCE samarbejdet et godt eksempel på – ligeledes de mange nye spændende digitale initiativer.

I 2020 trådte UP officielt ind i sin 2. bevillingsperiode, bød ny leder Mikkel Harder velkommen og flyttede sekretariat til Vartov. Vi er utrolig taknemmelige over tilliden fra feltet og vores støttegivere, og glæder os til at rulle nye initiativer og programmer ud i det nye år.

2020 blev også året, hvor Projektstøtteudvalget for Scenekunst besluttede at tilføre Hovedstaden tre nye åben scene initiativer: Åben scene for musikdramatik på S/H, Hovedstadens nye kuraterede gæstespilsscener for den frie scenekunstmed Husets Teater og Den Fri Udstillingsbygning. Desuden K:Selekt-samarbejdet ml. Det Kongelige Teater og Statens Kunstfond, som vi er koordinator for. Vi glæder os til at samarbejde med feltets aktører om at styrke synligheden og profileringen af den frie scenekunst. 

Vi ønsker alle en glædelig jul og et godt nytår!
Udviklingsplatformen går på juleferie fra i dag og er tilbage på (hjemme)kontoret igen d. 4. januar.

K:Selekt – højt ønsket og foreløbig vel modtaget åben sceneK:Selekt pilotfase er netop afsluttet. Det nye samarbejde ml. Statens Kunstfond og Det Kongelige Teater er kommet godt fra start – det har med en af aktørernes egne ord været ”Vildt, voldsomt og fantastisk”.

Sammen med ISCENE.dk har vi spurgt en række af aktørerne om muligheder og udfordringer i det nye samarbejde omkring Skuepilhusets Lille Scene.

Læs hele artiklen her +

Ansøgnigsfrist
K:SelektBliv en del af K:Selekt og spil din forestilling på Lille Scene i Skuespilhuset i sæsonen 2021/22.

Du ansøger K:Selekt gennem Statens Kunstfond på kunst.dk:
Scenekunst: Optagelse af forestillinger til K:Selekt i sæson 2021/2022.
Ansøgningsfristen er 15. januar 2021, kl. 23.59

Læs mere om K:Selekt 

UPgradeOpdateret fondsoversigtFå et overblik over alle de relevante puljer og ansøgningsfrister, så du kan sætte det ind i dit årshjul for 2021, og være klar til at ramme en bevilling til dit næste projekt.
Har du forslag til digitale ressourcer, som du mangler i dit daglige arbejde, så hører vi meget gerne fra dig!

Læs mere her+