Nyhedsbrev 22.03.2022

Kommentar
København – og de skabende scenekunstnere – har desperat brug for rum til kunstnerisk udvikling!

”Det er helt afgørende, at Københavns Kommune tager et medansvar for, at der findes lokaler, scenekunstnerne har råd til at arbejde i, så kommunens borgere får adgang til gode scenekunstneriske oplevelser,” siger leder af Udviklingsplatformen Mikkel Harder.

Vi har arbejdet intensivt for at kunne etablere et workspace for scenekunsten centralt i København. Udviklingsplatformen har netop præsenteret et forslag til Københavns Kommune om indretning af prøve og mødefaciliteter i det centrale København – et nyt ’Scenekunstens Hus’.

Hvis Københavns Kommune vil tage et medansvar, kan det blive en realitet allerede i år.

Læs hele kommentaren her +

REMINDER
Open Call: TID I RUM med lys og lyd
Få plads, god tid og professionel bistand til at eksperimentere og gå i dybden med lyssætning eller/og lyd til din/jeres produktion.

Udviklingsplatformen udbyder to kunstneriske udviklingsforløb à hver to ugers varighed i maj eller juni på Folketeatrets lille turnéscene på Hvidkildevej 64.

Forløbene er inkl. praktisk/teknisk bistand, der giver dig/jer tid i rum til at undersøge og afprøve lys, lyd eller andre tekniske virkemidler i den kunstneriske udviklingsproces.

Ansøgningsfristen er d. 28. marts kl. 23.59.

Læs mere og ansøg her +

TID I RUM – Hvidkildevej 64
Visible Effects v. Marie Topp
Et kig ind i en koreografisk udviklingsproces. 

Koreograf Marie Topp har netop afsluttet et kunstnerisk udviklingsforløb på Hvidkildevej 64. Marie Topps værker er kendetegnet ved at alle parametre, som fx koreografi, lys og lyd, er drevet af en dramaturgi, som tager afsæt i danserens arbejde.

I den forgangne uge har hun, i tæt samarbejde med danserne, arbejdet med at afprøve koreografi og lysdesign til produktionen ‘The Labyrinth’.

Læs mere her +

Kunstnerisk parløb udviklingsplatformen
Kunstnerisk Parløb
Ellen Kilsgaard og Marie Keiser-Nielsen

Selvproducerende danser og koreograf Ellen Kilsgaard og Marie Keiser-Nielsen, dramaturgisk konsulent, underviser og koreograf for Det Fynske Dansekompagni, følger i denne sæson følge hinandens produktioner i et kunstnerisk parløb.

Som ligeværdige sparringspartnere giver de to koreografer hinanden feedback – henholdsvis på Ellen Kilsgaards forestilling ‘ENSEMBLE’ og Marie Keiser-Nielsen’s danseteaterforestilling ‘Brighton Boys’.

Læs mere om kunstneriske parløb her +

KOMMENDE KURSER OG FRISTER

ændring af kontrakter
5. april kl. 10 – 11.30 I Online
Webinar: Strategisk og praktisk fundraising

Få opgraderet dine fundraising skills med konkrete tips og metoder til at målrette og strukturere din fondsansøgning.

Merete Monberg fra kulturprojekt.dk. giver dig konkrete råd og vejledning til projektbeskrivelse, målgruppe og den løbende strategiske kommunikation med fondene omkring dit projekt.Herefter stiller Rune Vadstrøm Andersen, co. kunstnerisk leder af DYNAMO Workspace, skarpt på ansøgningsbudget og metoder til at opnå medfinansiering af projekter, samt udvikling af strategiske partnerskaber.Pris: Gratis / tilmelding nødvendig

Tilmeld dig senest d. 1. april

Webinaret udbydes i samarbejde med Performing Arts Platform.

Læs mere og tilmeld dig her +

21. april kl. 11-12  I Online
Online infomøde om rådgivningstilbud

Står du som selvproducerende scenekunstner eller scenekunstproducent med problemstillinger inden for f.eks. internationalisering, forretningsudvikling eller organisation? Har du brug for en rådgiver for at rykke dig effektivt på dine producentfaglige udfordringer?

Til dette infomøde fortæller vi kort om, hvad du kan få ud af Udviklingsplatformens rådgivningstilbud og hvordan du søger.

Næste frist for at ansøge om et rådgivningsforløb er 5. maj.

Tilmeld dig infomødet her +

Branchekalender for scenekunsten
Næste frist for at ansøge Udviklingsplatformen om et rådgivningsforløb er d. 5 maj 2022.

Se flere frister og få overblik over OPEN CALL’s, deadlines, events og festivaler i scenekunstbranchen via vores branchekalender, der samler alle de vigtige brancherelaterede datoer.

Se branchekalenderen her +


Venlig Hilsen
Udviklingsplatformen for Scenekunst
 


Udviklingsplatformen for Scenekunst er støttet af: