Nyhedsbrev 25.08.2022


Udviklingsplatformen for Scenekunst er tilbage med første nyhedsbrev efter sommer. Læs det nye nyhedsbrev her:


Nyhed

Natten af MYKA  skyder K:Selekt sæson 2022/23 i gang 

Natten af MYKA. Foto: Morten Arnfred

Giv din baby og dig selv en oplevelse, der knytter jer endnu tættere sammen i et magisk natunivers med dansende månelys og glitrende stjerner i denne interaktive forestilling og installation, hvor både babyer og voksne kan slippe fantasien og sanserne løs i et magisk univers. 

Natten af MYKA  

Spilleperiode: 19. – 25. september 2022  

Billetlink

Forestillingen er en del af K:Selekt sæson 2022/23 på Det Kongelige Teaters Lille Scene i Skuespilhuset. Vi løfter sløret for resten af programmet i næste uge.

Læs mere om K:Selekt her


Ledig stilling

Barselsvikariat: Producent/projektleder (fuldtid)

barselsvikariat producent/projektleder

Udviklingsplatformen søger pr. 1. november 2022 en erfaren producent/projektleder med et solidt kendskab til dansk – og evt. international – scenekunst, som vil drive og udvikle platformens kunstneriske og producentfaglige udviklingsprogrammer for professionelle aktører indenfor den uafhængige scenekunst.

Ansøgningsfristen er den 19. september 2022 kl. 23.59.

Læs mere her


Interview

Mentorprogram 2021/22: Gensidig generøs, vidensudvekslende og skabende samtale

Udviklingsplatformens Mentorprogram 2021/22
Helga Rosenfeldt Olesen og Sara Topsøe-Jensen

I takt med, at ansvaret som leder og producent voksede, ansøgte scenekunstner og kunstnerisk leder Helga Rosenfeldt-Olsen Udviklingsplatformens mentorprogram for at få hjælp til at udvikle en bæredygtig praksis. Det har hun fået gennem sin mentor Sara Topsøe-Jensen, kunstnerisk leder for Carte Blanche. Vi har spurgt dem om, hvad de ellers har fået ud af at deltage i Udviklingsplatformens mentorprogram 2021/22.

Læs mere her


Reminder: Ansøgningsfrist den 8. september 2022

Mentorprogram 2022/23

Mentorordning

Sæt fokus på din faglige og personlige karriereudvikling med Udviklingsplatformens Mentorprogram.

I det etårige mentorprogram får du mulighed for at få sat perspektiv på din producentfaglige praksis og få sparring, uanset hvor du er i din karriere. Via mentorprogrammet bliver du matchet med en kvalificeret mentor, som har værdifuld erfaring og indsigt relevant for netop dig.

Læs mere her


Kommende events


25. aug kl. 10.30 – 11.30 / Mors

Paneldebat på Kulturmødet Mors

Return on Investment – Får vi nok kunst ud af kunstnerne?

I Danmark investeres der hvert år mange penge i kunst og kultur. Kan vi med få nye tiltag skabe bedre arbejdsvilkår for de udøvende kunstnere, så vi får mere kunst ud af kunstnerne til glæde for alle?

Med Udviklingsplatformen for Scenekunst som tovholder har en række brancheorganisationer skitseret en ny forsøgsordning, der skal styrke arbejdsvilkårene for freelance scenekunstnere. Er den vejen frem? Mød op og deltag i debatten!

Læs mere her


6. september 2022 kl. 10.00 – 11.30 / Online

Webinar: Økonomistyring – budget, regnskab m.m.

udviklingsplatformens webinar om selvangivelse

Har du styr på økonomien? Eller giver ord som ’kontoplan’ og ’momsregnskab’ dig sved på panden? 

Økonomistyring er en central – og ganske uundgåelig – disciplin, også som scenekunstner eller scenekunstproducent, på trods af at langt de fleste går til opgaven uden noget forudgående kendskab til økonomi. Med dette webinar afmystificerer vi økonomiarbejdet og giver dig en enkel indføring i de grundlæggende principper for økonomistyring. Du får indsigt i en række basale værktøjer, og tips til at undgå de værste benspænd i økonomiarbejdet.
Tilmeldingsfristen er den 2 .september 2022.

Tilmeld dig her


7. september 2022 kl. 18.00 – 20.00 / København

Dialogmøde

dialogmøde

For internationale scenekunstnere/kompagnier med base i Danmark.

Er du international scenekunstner/kompagni med base i Danmark? Så vil vi meget gerne høre om dine/jeres erfaringer. I efteråret 2022 sætter vi i samarbejde med TOASTER fokus på det ”lokale internationale” til et stort brancheseminar. Da det er jer, som agerer i feltet, vil vi gerne inddrage jeres viden og behov i planlægningen af seminaret. I retur byder vi på netværk, vidensdeling og aftensmad.

Dialogmødet er med tilmelding (maks. 10 pladser). For tilmelding, skriv til Camilla via camilla@udviklingsplatformen.dk – hvor du også skriver et par linjer om dig selv. Tilmeld dig senest den 30. august.


UPgrade

Co-produktion

upgrade co-produktion

Vil du gerne co-producere en forestilling med en samarbejdspartner?

En co-produktion kan se ud på mange forskellige måder. I UPgrade har vi samlet en række gode råd og kontrakteksempler, som kan inspirere dig og klæde dig godt på til at indgå nye samarbejder. 

 I UPgrade finder du råd til:

  • afklaring af samarbejdstype
  • den indledende samtale med en potentiel ny samarbejdspartner
  • hvad du skal huske i en samarbejdsaftale
  • forventningsafstemning for et samarbejde omkring en co-produktion

Læs mere her


Nyhedsbrev 25. august 2022


Venlig Hilsen


Udviklingsplatformen for Scenekunst


Udviklingsplatformen for Scenekunst er støttet af: