Nyhedsbrev 27. 01.2022

Natten, forestilling af MYKA, der blev aflyst under pandemien. Foto Morten Arnfred.
Må vi? Kan vi? Tør vi? 
Genåbning uden klare retningslinjer presser de frie kompagnier

Siden genåbningen sidste mandag er Facebook oversvømmet med nødråb og spørgsmål fra Det Frie Felts kunstnere, der har svært ved at navigere i en genåbning af kulturlivet uden klare retningslinjer. Det giver akut kaos nu, men forstørrer samtidig de generelle udfordringer for et felt, der arbejder med en helt særlig økonomi.  

”Alle gør alt, hvad de kan, og strækker sig langt, men det står lysende klart, hvor skrøbelig, udsat og uprofessionelt organiseret vores arbejdsfelt er,” siger kunstnerisk leder Tali Rázga / Gazart.

Sammen med iscene.dk sætter vi spot på de aktuelle problemstillinger hos de frie scenekunstnere i kølvandet på Corona#3 lockdown.

Læs hele artiklen her +

CORONA
Indsamling af konkrete problemstillinger som følge af corona lockdown #3
Vi opfordrer aktører i den frie scenekunst til at indsende konkrete cases fra corona lockdown #3 til os via mailen corona@udviklingsplatformen.dk.

Formålet er at informere Slots- og Kulturstyrelsen og Kulturministeriet om de frie scenekunstneres konkrete problemstillinger i kølvandet på lockdown corona #3, så de kan blive taget i betragtning til de kommende hjælpepakker.

Indberettede cases bliver behandlet fortroligt og videregivet i anonymiseret form. En stor tak til jer, som allerede har indberettet jeres cases!

TID I RUM
Fire nye udviklingsforløb skydes i gang til foråret
Fra udforskning af en cirkusrekvisit og papirets performativitet til udvikling af koreografi og manuskript. 

Vi glæder os til at give TID I RUM til kunstnerisk udvikling til nycirkus kompagnierne Teater Kimone og Cikaros, koreograf og danser Marie ToppTeater STUK og dukkespillerne Evi Arnsbjerg Brygmann og Bianka Drozdik.
I februar/marts indtager de på skift Folketeatrets Lille Turnescene på Hvidkildevej 64 i forløb af én til to ugers varighed. Fokus er på at afprøve teknikker og skabe nye elementer, samt udvikle manuskript og kunstneriske ideer.

Læs mere om forløbene her +

UPgrade
Læg en SoMe-strategi
 – og få skærpet din tilstedeværelse på sociale medier, så den understøtter dit teaterkompagnis overordnede mål og værdier.

Start det nye år med at få udarbejdet eller opdateret din SoMe-strategi. I UPgrade finder du en hands-on skabelon til en SoMe-strategi, samt gode råd til dit daglige arbejde med Sociale Medier. 

Du får også en kort introduktion til at arbejde med KPI’er, som gør dig i stand til at måle og tilpasse effekten af din indsats.

Værktøjerne er udarbejdet i samarbejde med applaus.

Læs mere +

Venlig Hilsen
Udviklingsplatformen for Scenekunst
 


Udviklingsplatformen for Scenekunst er støttet af: