Nyhedsbrev 29.10.2020

Udviklingsplatformen flytter ind på Vartov 

For at spare på administrationsomkostninger og være tættere på andre aktører i scenekunstbranchen rykker vi vores sekretariat ind på Vartov pr. 1. november.

”Vi glæder os til at rykke ind på Vartov, hvor vi kommer til at have kontor i samme opgang som Dansk Teater og CPH STAGE. Det bliver lige nu vores administrative base, og vi glæder os over at være kommet fysisk tættere på nogle af vores gode samarbejdspartnere. Vi arbejder pt. på højtryk for at finde egnede lokaler til et kunstnerisk workspace for den frie scenekunst, og håber på snart at kunne melde nyt ud, ” siger Mikkel Harder, Daglig leder af Udviklingsplatformen.

Vores nye adresse pr. 1. nov. er: Vartov, Farvergade 27, opgang D, 3 sal
1463 København

Læs mere +


Mille Marie Dalsgaard_ Sydhavn Teater

At blive sin egen chef

Kan noget så tørt som administration og den rigtige organisationsform bane vejen for kunstnerisk udvikling?

Hvordan skal man gribe det an, hvis man som fri kunstner vil være sin egen chef? Og er det blot en kedelig forudsætning for at komme ud over rampen med sin kunst – eller er der udviklingsmæssige fordele i det?
Sammen med ISCENE har vi talt med to, der har gået vejen.

“Det, at jeg har en enkeltmandsvirksomhed, gør, at jeg skal varetage mine egne projekter lige fra fundraising til som oftest også produktion. For mit vedkommende er det med til at give mig professionalisme, fordi jeg skal sætte mig ind i, hvordan projektet hænger sammen rent økonomisk”, fortæller Darshika Karunahara,” siger den tværmedielle kunstner og leder af lyd- og oplevelseskollektivet Det ovale rum Darshika Karunahara.

Læs hele artiklen her +


Reminder

Ansøg om et rådgivningsforløb

Savner du som producent eller selvproducerende scenekunstner sparring på en producentfaglig udfordring?

Gennem vores rådgivningsforløb kan du få et gratis skræddersyet forløb med en ekstern rådgiver, der kan hjælpe dig videre med netop din problemstilling. Rådgivningen fokuserer på at indfri udviklingspotentialer eller imødekomme udfordringer af strategisk karakter. Du kan modtage rådgivning med base i både København eller Aarhus. For at komme i betragtning til et rådgivningsforløb skal du ansøge via vores hjemmeside.
Ansøgningsfristen er d. 12. november.

Læs mere og ansøg her +


APPLAUS  

Hvor populært er digitalt teater?

Det nye publikumsudviklingsprojekt Online scenekunst og nye publikumsmøder er skudt i gang. Applaus og ISCENE har sat digital medieforsker Susana Tosca i stævne for at finde ud af, hvad hun venter sig af projektet – og hvilket æstetisk potentiale, den digitale scenekunst rummer.


“Når vi bruger vores computer, har vi ofte mange vinduer og dokumenter åbne på samme tid. Det står i modsætning til, når man går i teatret og er spærret inde i et fysisk lokale. Derfor åbner digitalt teater op for et andet slags rum – ikke det klassiske teaterrum, hvor man søger det sublime, men en mere hverdagsagtig, næsten banal sfære”, siger Susana Tosca, som til daglig forsker i digitale kunstformer samt leder research-gruppen Audiences and Mediated Life.

Læs hele artiklen her +


Venlig Hilsen
Udviklingsplatformen for Scenekunst