Nyhedsbrev 30.03.2020

Kære scenekunstaktør, 

Sammen med en række scenekunstorganisationer har vi arbejdet hårdt på at indhente information om hvilke konsekvenser corona-krisen har for scenekunstaktører. Det er blevet til åbent brev, som blev sendt til Kulturministeren og kulturordførerne i Folketinget i sidste uge.

Se det åbne brev til Kulturministeren her+

Det åbne brev er udarbejdet på baggrund af en undersøgelsen om corona-krisens konsekvenser for aktører i den frie scenekunst, der blev gennemført i sidste uge, med hele 186 besvarelser. Tak til alle som har svaret! 

Selvom det er en svær tid vi befinder føler, vi os styrket af det gode samarbejde og den stærke solidaritet, som vi oplever lige nu.

Af hjertet tak til alle for samarbejdet i vores ‘Task Force’:
De Frie Koreografer, Uafhængige Scenekunstnere, Brancherådet for Scenedans i Danmark, Projektcentret , Scenekunstproducenter i Danmark / Performing Arts Producers in Denmark og Performing Arts Platform. #sammenervibedre


 

“Det første skridt er taget – men vi er ikke færdige endnu”

Ny Task Force gruppe kæmper for den frie scenekunst.

“For at bevare et rigt og diverst scenekunstlandskab på den anden side af undtagelsestilstanden, er et solidarisk fokus vejen frem. Kun sådan sikrer man et post-corona-samfund med en mangfoldighed af kunst, som rækker ud over sociale klasser og når mange grupper i samfundet.”

Sammen med iscene.dk sætter vi spot på det stærke ‘Task Force’ samarbejde ml. 7 scenekunstorganisationer, som lige nu arbejder hårdt for at bevare et bredt og mangfoldigt scenekunstliv i Danmark – nu og efter corona-krisen.

Læs hele artiklen her +


 

NYE DATOER

Workshopforløb: Publikumsrelationer i den frie scenekunst

Få viden og værktøjer til at arbejde strategisk med udvikling af publikumsrelationer.

I samarbejde med Rasmussen og Marker tilbyder Applaus et workshop-forløb, der er målrettet aktører inden for den frie scenekunst. Workshopforløbet tager udgangspunkt i den nationale borgerundersøgelse ”Perspektiver på Publikum” og giver grupper, kompagnier og selvproducerende scenekunstnere fra den frie scenekunst viden og værktøjer til at arbejde strategisk med udvikling af publikumsrelationer.

Workshopforløb – Aarhus
7. maj: Workshop 1- Strategi og handlingsplan
17. sep.: Workshop 2 –  Framework og eksekvering

workshopforløb – København
12. juni: Workshop 1: Strategi og handlingsplan
18. sep.:Workshop 2:  Framework og eksekvering

Læs mere og tilmeld dig her+


 

Anbefalinger ift. aflysninger grundet Corona

Er du ramt af aflysninger pga. Corona/Covid-19 krisen? Her er vores anbefalinger til hvordan du forholder dig.

Hvis du er påvirket af Corona-aflysninger, anbefaler vi, at du IKKE godtager et kontrakt-ophør med det samme. Vi opfordrer dig til at vente med at handle og indgå aftaler, indtil du kender dine rettigheder. Med andre ord:

• VENT – du behøver ikke acceptere første oplæg.
• STOP OP – tænk sagen igennem og vend evt. muligheder med kollegaer (du er ikke alene)
• HOLD DIALOGEN ÅBEN – og skab mulighed for forhandling
• FÅ OVERBLIK over konsekvenser
• KEND DINE RETTIGHEDER

Anbefalingerne er udarbejdet i samarbejde med Performing Arts Platform, Karen Toftegaard, Lene Bang Org. og Sigrid Aakvik.

Vi arbejder pt. på fuld tryk sammen med Performing Arts Platform, en jurist og en revisor på at udarbejde fact sheets til ansøgning om regeringens økonomiske hjælpepakker – samt vedr. aflysning af kontrakter m.m.


Venlig Hilsen 
Udviklingsplatformen for Scenekunst
 
Facebook
Instagram
LinkedIn
Website