Nyhedsbrev 30.09.2021

 
Det performative stormer frem! Tværæstetiske produktioner og samarbejder inden for den frie scenekunst

ARTIKEL
Det performative stormer frem! Tværæstetiske produktioner og samarbejder inden for den frie scenekunst

 ”Kunstnerne får nye vinduer, og aftagerne får en større bredde af kunstneriske udtryk og mulighed for at opleve kunsten på flere lokaliteter, og der opstår en blanding af publikumsgrupper, der normalt kun frekventerer scenekunst eller billedkunst,” siger Miriam Frandsen fra TOASTER.

I det performative felt mellem billed- og scenekunst arbejder flere og flere kunstnere tværæstetisk – på tværs af kunstarter og institutioner. Hvad betyder de nye samarbejder for den kunstneriske udvikling og produktion? I samarbejde med iscene.dk har vi talt med nogle af aktørerne.

Læs hele artiklen her +

6. NOV 12 am -12 pm / KBH
Symposium: A TASTE OF TOASTER
Save the date! TOASTER and The Development Platform are inviting you to a symposium on the cross-aesthetic field.

Meet TOASTER’s performance groups and artists for a talk about artistic use of spaces and the relations between the performer and the audience. Get insights in the art institutions’ thoughts on responsibility for artistic development and production. Among others, meet Matthias Lilienthal (former chief of HAU in Berlin and Münchner Kammerspiele) and Lilibeth Cuenca Rasmussen (Danish performance artist). The lineup includes a demonstration of The Other Eye of The Tiger’s placeholder-technique and an international guest performance ‘ri:vr’ by Simo Kellokumpu & Vincent Roumagnac curated by Institute of Interconnected Realities.

Language: English
Price: Free
Location: Husets Teater, Halmtorvet 9, 1700 Copenhagen
Register here no later than Nov. 1 +

TID I RUM
En koreografisk vandring ind i mørket 🦋 
I denne uge arbejder koreograf Sarah Lee Armstrong, multimedie kunstnerduoen Last Oblivion, musiker Offermose og danser Rose Marie Lindstrøm i Gamle Prøvesal på Folketeateret på det tværæstetiske projekt ‘Natsværmer’.
Fokus for deres kunstneriske undersøgelse er at afprøve den kunstneriske idé for ‘Natsværmer’ og udforske et potentielt koreografisk format, hvor der projekteres filmet materiale på glas og vandoverflader.

Læs mere her +

NAVNENYT
Udviklingsplatformen ansætter producent fra London
Vi glæder os til at byde Camilla Gürtler velkommen som vores nye producent pr. 1. november.

Camilla Gürtler er netop hjemvendt til Danmark efter 10 år i London og bringer et internationalt netværk med sig, samt erfaring som både kunstnerisk leder for et teaterkompagni, producent, festivalarrangør og fundraiser. Som vores nye producent skal hun bl.a. være med til at løfte Udviklingsplatformens kommende internationaliserings- og bæredygtighedsprojekter.

Læs mere her +

Applaus Kulturbarometer – 6. måling
Danskerne har lyst til kultur, men få har konkrete planer.

Selvom borgerne forventer at deltage i kulturlivet, så har 56% af befolkningen endnu ikke lavet nogen konkrete planer. Applaus’ Kulturbarometer er en række målinger, der belyser borgernes kulturforbrug, købevillighed og tryghed i forhold til at opleve professionelle publikumsrettede kultur- og sportsaktiviteter under COVID-19. Tiltaget er iværksat af kulturens genstartsteam og er finansieret af Kulturministeriet

Se alle resultaterne her + 

K:SELEKT
Dans, elektroniske beats og interaktivt lysdesign til din hjerterytme 
Næste K:Selekt forestilling sammensmelter teknologi og intimitet på Skuespilhusets Lille Scene. 

SWEET CONSTRUCTED INTIMACY EXPERIENCE af The Nordic Beasts er en forestilling, der registrerer publikums hjerterytme LIVE og lader dans, live musik og et interaktivt lysdesign smelte sammen.
Forestillingen spiller fra d. 3. – 10. oktober.

Læs mere her + 

KOMMENDE KURSER

1. OKT kl. 15.30 – 17.00 / KBH
Turné via Turnénetværket: Råd og vejledning til publikumssegmentering og ansøgning
Bliv klædt på til at indsende dit forslag til Turnenetværket, som har deadline d. 20. oktober 2021. Du får desuden indsigt i, hvad du skal være opmærksom på, når du sælger og kommunikerer dine forestillinger til turné når Lene Struck-Madsen, projektleder i Applaus, giver en indflyvning til segmentering og deler tips og tricks til hvordan du gør dine forestillinger relevante for både publikum, teatre og teaterforeninger.

Pris: Gratis 

Tilmeld dig senest d. 30. sep. her +

12. OKT KL. 10 -16 I KBH
Kursus: Bliv synlig i medierne
Med strategisk kommunikationsrådgiver og tidligere kommunikations- og salgschef på Odense Teater Julie Lindegaard.

Bliv synlig i medierne er kurset for dig, der har ansvaret for markedsføring og kommunikation i din kulturinstitution. Du ønsker, at I bliver mere synlige i pressen – fordi du ved det er vigtigt, for blandt andet øget salg, politisk opbakning, tiltrækning af medarbejdere og branding. Pris: 3.495 kr. ex moms
Kurserne udbydes i et samarbejde ml. Applaus, Dansk Teater og Udviklingsplatformen for Scenekunst.

Læs mere og book her +

4. Nov. kl. 9 – 16 / KBH
Læg en SoMe-strategi, der rent faktisk skaber værdi for din organisation
Hvordan skal dine sociale mediekanaler spille sammen bedst muligt?

Hvordan skal dine sociale mediekanaler spille sammen bedst muligt? Rikke Østergaard, Head of Content & Brand Activation hos Advice, gør dig klogere på, hvad en SoMe-strategi bør indeholde, hvordan du sikrer at din tilstedeværelse rent faktisk skaber værdi for din organisation, og hvordan du kan skabe og versionere indhold, så det kan bruges på tværs af kanaler. Pris: kr. 3000 ex. moms Kurset udbydes i et samarbejde ml. Applaus, Dansk Teater og Udviklingsplatformen for Scenekunst.

Læs mere og book her +

1. Marts 2022. kl. 9 – 16 / KBH
Facebook- og Insta-annoncering: Skab målbare resultater
I dag er der ingen vej uden om annoncering, hvis du og dit teater kompagni vil have succes på sociale medier.

Hvordan laver du målrettede kampagner på Facebook og Instagram, så du når din målgruppe og skaber interaktion? Bliv klogere på hele annoncemodulet og den nye virkelighed efter iOS 14-opdateringen, og kom hjem med effektive værktøjer og en konkret plan for, hvordan du sætter i gang. Pris: kr. 3000 ex. moms Kurset udbydes i et samarbejde ml. Applaus, Dansk Teater og Udviklingsplatformen for Scenekunst.

Læs mere og book her +

Venlig Hilsen
Udviklingsplatformen for Scenekunst
 


Udviklingsplatformen for Scenekunst er støttet af: