Nyhedsbrev 06.08.2020

”Der er en typisk og afgørende forskel på erhvervsfolk og kunstnere” – om at blotte de sider man ikke er god til.

Frie scenekunstnere, som ikke er tilknyttet et teater og den sparring med kolleger, der følger med, kan tørste efter udviklende samtaler og spejling. Men mange scenekunstnere finder det svært, at stille sig sårbar med kunstneriske og administrative udfordringer. 

Mange tror, at de er de eneste, som har udfordringer og bliver nærmest lettede over at erfare, at andre kæmper med lignende problemstillinger”, siger koordinator for Udviklingsplatformens Mentorprogram Gitte Nielsen, som netop har til formål at dække behovet for kvalificeret sparring.

Iscene har talt med et mentor/mentee-par –  skuespiller, instruktør og producent Mette Rønne og tidligere kunstnerisk leder af Teater Grob Per Scheel-Krüger og sætter fokus på hvad det kræver, at blotte sig selv som scenekunstaktør, og hvad vi kan lære af andre brancher. 

Læs hele artiklen her +


Open Call

Mentorprogram 2020/21

Få sat perspektiv på din praksis og få faglig sparring, uanset hvor du er i din karriere. 

Via mentorprogrammet bliver du matchet med en kvalificeret mentor, som har værdifuld erfaring og indsigt relevant for netop dig. Som noget nyt i år kan du også søgementorprogrammet, hvis du som kunstner ønsker at booste din kunstneriske udvikling. 

Mentorprogrammet kan søges af producenter, selvproducerende scenekunstnere eller scenekunstnere inden for den frie scenekunst.
Deadline for ansøgninger er 10. september kl. 23.59.

Læs mere og ansøg her +


3. & 4. sep kl. 13.00 -14.30 
Infomøde – Mentorprogram & Rådgivning

Har du brug for en mentor eller rådgiver for at rykke dig effektivt – enten kunstnerisk eller producentfagligt?

Til infomøder i både KBH og Aarhus fortæller vi kort om, hvad du kan få ud af vores tilbud, forskellen på dem, og hvordan du ansøger. Du vil også møde tidligere deltagere, som fortæller om, hvad de har fået ud af deres mentor- eller rådgivningsforløb.

København 
3. september kl. 13.00 – 14.30
Tilmeld dig her senest d. 1. sep +

Aarhus / Performing Arts Platform
4. september kl. 13.00 – 14.15
Tilmeld dig her senest d. 1. sep +


4. sep kl. 14.30 -15.30 I Aarhus
Dialogmøde om Kunstnerisk Workspace

– med særligt fokus på kunstnerisk udvikling. 

Hvordan sikrer vi at frie scenekunstnere, på tværs af kunstneriske profiler, behov og geografiske placering, får maximalt udbytte af vores nye kunstneriske workspace i København?

Vi inviterer til åben dialog på Performing Arts Platform i Aarhus.
Vi glæder os til at se jer!

Læs mere og tilmeld dig her senest 1. sep +


Bliv fremtidens publikumsudvikler!

Nyt online kursus i publikumsudvikling og segmentering fra Applaus.

Få viden og kompetencer til at planlægge og gennemføre et publikumsudviklingsprojekt. Kurset giver dig mulighed for at arbejde med dit eget publikumsudviklingsprojekt – fra en analytisk tilgang til nuværende publikum over tilrettelæggelse, implementering og afsluttende evaluering af projektet. 

Kurset består af 10 onlinesessions af 2 timers varighed over 5 måneder fra september 2020 til januar 2021. Pris: 3.000 kr. (uden moms).
Ansøgningsfristen er 26. august kl. 12.00


Læs mere +


K:Selekt

Spil din forestilling på Lille Scene i Skuespilhuset som en del af K:Selekt i efteråret 2020. 

Som en del af pilotfasen i samarbejdet mellem Det Kongelige Teater og Statens Kunstfond om K:Selekt ordningen er der kapacitet til rådighed på Lille Scene i efteråret d. 2.- 29. nov.

Du kan søge om at spille på Lille Scene i den nævnte periode ved at sende en mail med K:Selekt i titlen til musc@slks.dk.
Ansøgningsfristen er d. 10. august

Læs mere +


Venlig Hilsen
Udviklingsplatformen for Scenekunst