Nyhedsbrev 06.06.2019

Tak for en fantastisk CPH STAGE festival!

Der blev snakket, pitchet og udvekslet viden og kontaktoplysninger.
Vi var igen i år massivt til stede på CPH STAGE for at fremme videndeling og samarbejder i scenekunstbranchen.

Tak til alle som deltog i kurateret speed-date, branchebar, workshops, præsentationen af Applaus‘ nye rapport om publikumsudvikling i dansk scenekunst og ikke mindst Scenekunstens Årsmøde og de Internationale Dage, som vi var strategisk samarbejdspartner på.
 
Efter 3 år som aktiv aktør i den danske scenekunstbranche, er det blevet tid til at evaluere og opdatere vores strategi. Vi er gået i gang med en strategiproces og glæder os – ikke mindst til at gå i dialog med jer om, hvordan vi bedst kan understøtte jeres praksis.

I dette nyhedsbrev kan du også læse om events i juni – særligt ser vi frem til at runde sæsonen af med et brag af en sommerfest d. 21. juni!
Alle aktører inden for scenekunstbranchen er inviteret.

Vi ses til sommerfesten!


Udviklingsplatformen opdaterer strategi

Udviklingsplatformen er i gang med at revidere strategi og er i den forbindelse blevet midtvejsevalueret.

Siden 2016 har vi med støtte fra Bikubenfonden og Statens Kunstfond arbejdet for at opgradere den frie scenekunst og fremme et mere bæredygtigt, dynamisk og mangfoldigt scenekunstmiljø i Danmark. Efter 3 år er vi blevet midtvejsevalueret eksternt. Evalueringen konkluderer bl.a., at Udviklingsplatformen, på trods af sin korte levetid, har opnået meget. Desuden viser den, at der er stor opbakning fra branchen og enighed om, at der er behov for platformen og vores tilbud og tjenester. Evalueringen giver også råd til fremtidige indsatsområder, som vi vil medtage i vores strategiproces.
Læs mere i vores ledelsessvar til evalueringen.

For at sikre vores impact og fortsatte relevans påbegynder vi nu, i dialog med branchen, en gennemgang og justering af vores strategi.
Mere information følger.


13. juni. kl. 16 – 17.30

Fyraften på Platformen – Kritik og formidling af den eksperimenterende scenekunst

Mød scenekunstanmelder Mette Garfield til en diskussion om mediedækningen af den uafhængige scenekunst.

Bliver den uafhængige og eksperimenterende scenekunst dækket og diskuteret tilstrækkeligt i de danske medier? Deltag i fyraftensarrangementet, hvor vi skal tale om performance, koreografi og det tværdisciplinære kunstfelt og diskutere hvordan sprog, netværk og formilding kan være med til at udvikle og udfolde feltet.
Læs mere +


21. juni kl. 17 – ?

Sommerfest på Platformen

Sommer, sol og sæsonafslutning med søde kollegaer!

Udviklingsplatformen og CPH STAGE inviterer til SOMMERFEST PÅ PLATFORMEN. Kom og skål, snak og dans med dine branchefæller, inden du går på sommerferie! Der vil være lækker buffet, bobler, billig bar, god musik og selvfølgelig en masse dejlige mennesker.
Pris: 60 kr. (inkl. buffet + 1 glas bobler)
OBS: Bestil din billet senest d. 14. juni. 
Læs mere +


Applaus

Ny rapport om publikumsudvikling i dansk scenekunst

Landets teatre, kompagnier og teaterforeninger står på spring for publikum.

Resultaterne fra den første landsdækkende undersøgelse om publikumsudvikling i dansk scenekunst giver for første gang et samlet indblik, i hvordan landets teatre, kompagnier og teaterforeninger forholder sig til – og arbejder med – publikumsudvikling.
Se rapporten her +

Venlig Hilsen
Udviklingsplatformen for Scenekunst