Nyhedsbrev 06.05.2022

Teaterseminar 2021 Udviklingsplatformen for Scenekunst
Frist 1. juni kl.14
Den frie scenekunst på Teaterseminar 2022
Er du grøn udi turnésalg og ny på Teaterseminaret?

Så ansøg om at deltage i projektet ’Den frie scenekunst på Teaterseminar’, der giver dig mulighed for at præsentere din forestilling på landets største salgsmesse for voksenteater – Danmarks Teaterforeningers Teaterseminar.

Ud over betalt deltagergebyr, ophold og deltagelse på en fælles stand får du også en opkvalificerende heldags-workshop, der klæder dig bedst muligt på til at pitche og promovere din forestilling. 

Du ansøger om deltagelse i projektet gennem Statens Kunstfonds pulje ‘Optagelse af forestillinger i Garantiordningen’ med frist d. 1. juni kl. 14. 
Læs mere her +
Mikkel Harder Udviklingsplatformen for Scenekunst
Kommentar
“Hvis vi råber med en fælles stemme, står vi meget stærkere…”
Frie, uafhængige scenekunstnere har svære vilkår for at udføre deres arbejde. Det råber vi meget gerne højt op om sammen med Peter Kirk.

I en kommentar på iscene.dk kommer Peter Kirk dog til at give os superkræfter og indflydelse, som vi ikke besidder. Vi har ikke indflydelse på kulturbudgetterne, vi er ikke en fond, og vi er ikke en lobby-organisation.

Udviklingsplatformen for Scenekunst er til for at fremme udviklingen af det frie scenekunstfelt – kunstnerisk og producentfagligt. Det gør vi gennem vidensdeling, opkvalificering, netværksskabelse og faciliteter.
Læs hele kommentaren her +
7. juni kl. 9.30-13.30
Scenekunstens Årsmøde
Hvordan arbejder vi bedst sammen, skaber fælles resultater og øger vores immaterielle samfundsværdi?

Scenekunstens Årsmøde sætter i år fokus på scenekunstens arbejdsmarked, rammer, samarbejde, arbejdsvilkår og talentudvikling.Arrangementet er støttet og udviklet af styregruppen for Scenekunstens Årsmøde: Statens Kunstfond – Projektstøtteudvalget for Scenekunst, Udviklingsplatformen for Scenekunst, Dansk Teater, Den Danske Scenekunstskole – Videre- og Efteruddannelsen og CPH STAGE.

Sted: Aveny-T
Pris: 250 kr. Deadline for tilmelding er d. 31. maj.
Læs mere og tilmeld dig her +
Tid i rum_ Danseatelier Udviklingsplatformen for Scenekunst
TID I RUM + TOASTER
DANSEatelier
Hvad sker der, når ét værk føres gennem andre, nye kroppe og kastes ud og falder ned: SPLAT!

I samarbejde med Toaster har vi glædet os til at byde DANSEatelier velkommen til TID I RUM på Hvidkildevej 64!
I uge 18 og 19 arbejder de med forestillingen ‘Triptykon III Splat’, som er en sammenfoldning af tre forskellige værker lavet af Emilia Gasiorek, Karis Zidore, Olivia Rivière, Stine Frandsen og Alice Martucci.

Fokus for den kunstneriske undersøgelse er at eksplodere det oprindelige scenekunstneriske materiale og drage essenser frem.
Læs mere her +
K:Selekt
BLOOD af Von Heiduck / Steen & Hejlesen

Så er der ikke længe til at K:Selekt igen åbner dørene til Lille Scene i Skuespilhuset. Fra d. 17. – 21. maj kan du opleve forestillingen BLOOD – en scenekunsthybrid med afsæt i Edith Södergrans digte, som blander skuespil og fremførelse af digte, mens scenerummet manipuleres digitalt og sonisk.

Skal du også spille din forestilling på K:Selekt? Ansøgningsfristen er d. 1. juni kl.14, og du ansøger gennem Statens Kunstfond. 
Læs mere her +
UPgrade
Vil du gerne på turné i Danmark med din forestilling?

I UPgrade finder du et overblik over de forskellige platforme for turnésalg, samt råd til hvordan du kommer godt i gang.
Læs mere her +