OPEN CALL: Moving Identities inviterer kunstnere til at udforske europæisk identitet

Med støtte fra programmet Creative Europe er vores treårige residency-program, Moving Identities, i dag ude med et stort, internationalt open call.

Udviklingsplatformen for Scenekunst opfordrer kunstnere, der er villige til at undersøge ’europæisk identitet i dag’ under temaer som diversitet og inklusion, at søge vores nye, internationale open call i EU-projektet Moving Identities.

Udviklingsplatformen for Scenekunst er tovholder på residency-programmet. Men vi skal også være vært for en række residencies. Derfor leder vi efter etablerede kunstnergrupper eller kompagnier på mellem to og fem personer, som har base i Danmark, og som har lyst til at være i residency hos Udviklingsplatformen i Danmark 2. – 14. oktober 2023, i Barcelona 30. oktober – 12. november 2023, og i Hammerfest i Nordnorge i april 2024.

Moving Identities giver kunstnere mulighed for at udvikle en projektidé og kunstnerisk vision gennem tre betalte residencies. Moving Identities har et fokus på bæredygtighed. Derfor vil vi prioritere såkaldt slow travel, hvor vi udforsker at rejse så meget med f.eks. tog, som muligt.

Om Moving Identities

Moving Identities skaber en mere bæredygtig, mangfoldig og inkluderende platform for europæiske identiteter i scenekunsten. Programmet er skabt med støtte fra Creative Europe af spillesteder fra Hasselt i Belgien, København i Danmark, Tallin og Narva i Estland, Dresden i Tyskland, Hammerfest i Norge og Barcelona i Spanien. Vi tilbyder et europæisk netværk af residencies og eksperter, der ønsker at åbne en ny verden for kunstnere at udfolde sig i. Fokus er europæiske identiteter i dag. Og drømmen er at skabe forbindelse til kunstnere, spillesteder og eksperter på tværs af grænser på en miljøvenlig måde.

Imellem og under ophold tilbyder vi mentorskab fra vores ekspertpartnere. Det gør vi inden for emner som diversitet, LGBTQIA+-repræsentation, bæredygtighed og turné, og vi vil hjælpe kunstnerne med at udvikle deres karrierer internationalt.

LÆS MERE

Hjemmeside

Open call

Nyhedsbrev

Instagram

Se også: Nyt europæisk residency-samarbejde har fokus på diversitet i scenekunsten